Tykt garn til sweater


Er der noget bedre end en dejlig, tyk sweater? Strik din sweater med tykt garn, så går det lynhurtigt og resultatet bliver dejligt. Det er dog ikke ligegyldigt hvilket garn du vælger til din sweater. Bliv her på siden, og find ud af fordele og ulemper ved forskellige garntyper.

Med tykt garn til sweater går det hurtigt med at strikke. ”Livet er for kort til alt under pind 4”, er der nogen der siger. Og det er jo altså bare dejligt at strikke en sweater, hvor du kan se fremskridtene hurtigt.

Inden for de seneste år er det blevet moderne med det lidt ”chunky look”, og det er heldigt for dig der godt kan lide at strikke uden at det tager månedsvis før du kan se fremskridt i projektet. Hvis du er ny til at strikke er det også en god ide at bruge noget tykt garn, så du ikke kører surt i det. Tykt garn har mange fordele.

Hvis du strikker med flere farver garn, så føles det som regel også hurtigt, fordi du skal sørge for at skifte farve.

Tykt uldgarn

Uldgarn er det mest populære garn, og ren uld, eller et blandingsuldgarn er som regel også det bedste valg, når det kommer til et tykt garn. Det er nemlig let, selvom det er tykt. Bomuldsgarn vejer meget mere, så hvis det er tyk bliver dit arbejde lynhurtigt meget tungt.

Ulempen ved tykt uldgarn er at det hurtigt kan komme til at fnulre fordi det ikke er spundet så meget.

Se masser af lækkert garn her

Akryl / Polyster / Viscose

Kunstigt fremstillet garn er et godt valg hvis du vil strikke med tykt garn. Det er ikke dyrt i anskaffelse, og fås i mange forskellige kvaliteter og farver. Nogen mener at det føles meget varmt, og ikke særlig åndbart og det er måske heller ikke det bedste valg til tøj der går direkte på kroppen. Men det er en garntype, der er nem at vaske og det holder formen vask efter vask. Det er især rart, hvis det er børnetøj, der jo godt kan blive udsat for lidt af hvert.

Køb garn billigt her

Pinde til tykt garn

Præcis hvilken pindestørrelse du skal bruge, kommer ikke kun an på garnet, men også på din strikkefasthed.

Kig på garnet bandarolle og se hvilke pinde der anbefales. Prøv herefter at lave en strikkeprøve, så du kan se om du eventuelt skal et nr. op eller ned i pindestørrelse. Find de rigtige strikkepinde her

Recent Posts