Tykt garn til hækling


Med tykt garn til hækling kan du hækle kurve, gulvtæpper eller slumretæpper. Der er mange muligheder. Hvis du er på udkig efter ideer til projekter, eller vil du finde det bedste tykke garn, så se med her.

Garnets tykkelse afgører hvilken nålestørrelse du skal bruge, når du hækler med garnet. Jo tykkere garnet er, jo større nålestørrelse skal du bruge. Det går også hurtigere fremad, når du strikker med tykkere garn. Til gengæld skal du også oftere tage et nyt nøgle i brug.

Tykt bomuldsgarn

Bomuldsgarn er populært til hækleprojekter såsom karklude, grydelapper eller nusseklude til baby. Tykt bomuldsgarn er velegnet til kurve, gulvtæpper eller store bamser. Kig i det store udvalg hos Rito og se om du ikke finder det helt rette 🙂

Bomuldsgarn

Zphagetti garn til hæklede kurve

Drømmer du om at hækle dine egne, flotte kurve, som kan pynte derhjemme? Det er heldigvis slet ikke svært. Du skal bare bruge en hæklenål og noget zpaghettigarn i den farve du ønsker. Du kan finde masser af gratis opskrifter på hæklede kurve, hvis du søger på nettet eller på Hobbii’s side. Vælg mellem mange farver her.

Lækkert uldgarn

Uldgarn er næsten altid et hit. Tykt uldgarn er genialt til lune sweatre, tykkke halstørklæder eller dejlige vanter. Vær dog opmærksom på at visse uldtyper godt kan være lidt kradse, når det er tykt, fordi det ikke er blevet spundet. Til gengæld er det også genialt til filtning. Gå på jagt blandt det bedste uldgarn her.

Tykt garn til filtning

Store hæklenåle

Når du skal hækle med garn, så skal du bruge en hæklenål der er stor nok, for at få et pænt resultat. Hvis nålen er for lille risiskerer du at dit arbejde bliver bølget og ikke kan ligge glat. Det er især ærgerligt, hvis du er i gang med at hækle et gulvtæppe. Med en kurv er det mindre vigtigt.

Hæklenpl

Er nålen for stor bliver dit arbejde hullet, og får måske ikke det udtryk du ønsker. Kig på garnets mærke, og se hvilken nålestørrelse, der anbefales. Medmindre du hækler meget løst eller fast kan du fint gå ud fra denne nålestørrelse.

Har du ikke den rigtige størrelse i dit lager kan du købe billige hæklenåle online. Se et stort udvalg her.

Hvordan hækler man med tykt garn?

Hvis du ikke er vant til at arbejde med tykt garn skal du nok lige vænne dig til det. Garnet glider ikke lige så nemt, som normalt. Og slet ikke hvis du bruger bomuldsgarn. Forvent derfor at det går noget langsommere med selve maskerne, men alligevel bliver resultatet hurtigt til noget fordi garnet er tykt.

Hvorfor får jeg ondt i hænder og håndled, når jeg hækler?

Får du ondt når du hækler skyldes det garanteret en form for overbelastning. Enten sidder du og spænder mens du hækler, ellers også har du hæklet for længe uden pause. Tykt garn er generelt hårdere at hækle med, fordi der simpelthen skal bruges flere kræfter på at stramme det.

Hvis du får ondt, så tjek om din belysning er skarp nok. Det kan også være du har brug for en ekstra pude i ryggen. Husk at holde pauser, hvor du bevæger arme og fingre, og får blod rundt i kroppen. Er det helt galt, så må du holde et par dages hæklepause, inden du vender tilbage til dit projekt.

Recent Posts