På Strikkeopskrift.com har  vi fået lov at teste et strikkekit med det tykke chunky garn fra Elmely Design. Her kan du læse mere om garnet, og hvad du skal vide, inden køb.

Læs anmeldelsen af strikkekittet med chunky strikkegarn nedenfor

Strikkekittet indeholder garn, opskrift og strikkepinde til at strikke en lækker og varm cardigan i tre farver. Du kan selv vælge farverne, og der er en del forskellige at vælge i mellem. Du kan købe strikkekit i strørresel S – XXL. Prisen vil variere efter størrelse, da der jo skal bruges forskellige mængder garn. Her har vi testet en cardigan i str. S.

Hvis du allerede nu vil se nærmere på strikkekittet, så kan det købes her.

Hvad er chunky garn?

Chunky garn er et tykt garn, der egner sig godt til armstrik eller strik med store pinde. Ønsker du at strikke med pinde, skal du bruge pinde str. 25, hvilket må siges at være noget tykkere end de pinde som man normalt strikker med.

Når man strikker med garnet kommer hver enkelt maske til at fremstå meget tydeligt, hvilket giver et flot og anderledes look.

Chunky garn fra Elmely Design består af 70% akryl, og 30% uld. Det gør garnet utrolig blødt og nemt at arbejde med, samtidig med at prisen ikke bliver for høj.

Hvor kan man købe chunky garn?

Dette chunky garn kan man købe hos den online garnbutike Elmely Design. Her finder du chunky garn i mange farver, og du kan også købe strikkekit med garnet. Køb chunky garn her 

Strikkekit: Strik Cardigan i Chunky garn

Vi har fået lov at teste strikkekittet til den fine cardigan / jakke strikket i chunky garn. Kittet koster 931, 75 kr.

Det bliver til en skøn og tyk cardigan, der også kan bruges som en jakke. Den strikkes i chunky garn, og der med følger både pinde og opskrift. Kittet ankommer i en praktisk papkasse, så det er lige til at gå i gang med. Cardiganen består af tre farver, som du selv kan vælge.

Sådan skal garnet behandles

Chunky garn er ikke som andre garntyper, og derfor skal det også behandles en smule anderledes. Når du åbner pakken med garn, vil du se at garnet er en smule “fladmast”. Derfor er det en rigtig god ide at pakke det ud, og hænge det over en stoleryg i nogen timer, eller evt. natten over. Det vil virkelig gøre en forskel i garnet, og det bliver et meget flottere resultat, når du strikker med det.

Når garnet er færdig med at lufte, skal det rulles op i et garnnøgle. Det kan virkelig betale sig, da det bliver meget nemmere at strikke med. Og det tager faktisk ikke så lang tid.

Slå masker op

Når du skal slå masker op, fylder tre masker cirka 10 centimeter. Dette er naturligvis en del mere end garn i str. 3 eller 4. For at være sikker på, at du har nok garn til at slå masker op, vil jeg anbefale at du starter med at slå 10 masker op, og måler hvor meget garn du har brugt. Herefter kan du nemt regne dig frem til, hvor meget garn du skal bruge til dit arbejde.

Jeg endte med at bruge omkring 120 cm. til 21 masker.

Garnet er ikke spundet: Det betyder det

Garnet er ikke spundet, hvilket giver det den kraftige og tykke kvalitet. Det betyder dog også, at garnet nemt deler sig, filtrer og der kommer en del fnuller fra garnet. Især mens du strikker. Når du strikker med det skal du være ekstra opmærksom på, at garnet ikke deler sig. Hvis garnet deler sig, bliver resultatet ikke lige så flot og desuden bliver det ret bøvlet, hvis du skal pille op (her taler jeg desværre af erfaring).

Vær derfor ekstra grundig når du læser opskriften, og læs den gerne godt igennem inden du begynder.

Når du skal strikke ret og vrang

Når du er klar til at gå i gang med at strikke, kan du forvente en helt anden oplevelse end normalt. Garnet glider ikke gennem hænderne, så det gælder om at tage én maske ad gangen. Til gengæld bliver det hurtigt til noget og man kan hurtigt se resultater.

Pas ekstra på, at du ikke taber maskerne. Det bliver hurtigt ret tydeligt i resultatet, hvis der er fejl i arbejdet.

Personligt gik jeg hurtigt over til den amerikanske måde at strikke på. Jeg synes man har lidt bedre styr på garnet, og det er ikke nødvendigt at holde garnet om fingrene, på samme måde som man plejer. Du kan se den amerikanske måde at strikke på ved at søge efter videoer på YouToube.

Garnet er meget blødt og lækkert, og man må sige, at det går lidt hurtigere end normalt. Det er en en helt ny fornemmelse, at strikke med så tykt et garn.

Er opskriften nem?

Opskriften er ret nem at følge. Jeg havde dog et par enkelte problemer undervejs, men endte med at få dem løst. Hvis man er vant til at læse opskrifter, vil man ikke have problemer med denne.

Samlet vurdering af strikkekit fra Elmely Design

Indtil videre er oplevelsen af det chunky garn positiv. Garnet er virkelig blødt og lækkert og de 30% uld, giver det en rigtig dejlig varme. Det eneste minus er at garnet fnulrer en smule. En uldkam skulle dog efter sigende kunne løse problemet (dette har jeg dog ikke afprøvet selv). Alt i alt er garnet lækkert, især til prisen, og kan godt anbefales herfra.