Hvis du har strikket i mange år, så har du måske mod på at kaste dig ud i en svær strikkeopskrift. Jo  sværere en strikkeopskrift er, jo flere mønstre, farveskift og teknikker er der, men resultatet af en svær strikkeopskrift, bliver til gengæld også mere imponerende.

Her har vi samlet tre bud på en svær strikkeopskrift ↓

Hvis du er mere til det lette – så se vores bud på 3 nemme strikkeopskrifter lige her!

Strikkede vanter med mønsterstrik

Denne strikkeopskrift er blandt de mere komplicerede opskrifter. Man skal strikke med to tråde, og strikke et smukt nordisk inspireret mønster. Selve vantens opbygning med tommelfingeren giver yderligere udfordring. Vanterne købes som strikkekit, og du kan vælge imellem mange forskellige farver. Da det et mindre strikkeprojekt, er det et godt sted at starte, hvis du ikke før har prøvet kræfter med en svær strikkeopskrift.

Over the Rainbow strikket tæppe

Her er tæppet, der udfordrer den erfarne strikker. Det er strikket i et buet mønster af vifter, så tæppet kommer til at fremstå som mange små regnbuer. Vifterne syes sammen til sidst, og danner et virkelig smukt tæppe, der er lige til at putte sig i.  Tæppet skal strikkes i det super bløde garn kaldet Drops Delight. Se den gratis opskrift her

first-frost-by-drops-desing-lace-2First Frost by Drops Design

Et yndigt og ganske let sjal, der er perfekt til sommer og forår. Det tynde garn og den fine hulmønster, gør dette til en svær strikkeopskrift for de fleste. Det elegante sjal er perfekt udover næsten alt andet tøj. Sjalet er strikket med 3,5 pinde og har en brede på 140 cm.