Strikket juleengel opskrift


Hvem elsker ikke en smuk og sød engel? En strikket juleengel bringer meget glæde henover julen, og derfor er der også mange der vælger at lave deres egen strikkede juleengel.

Juleenglen kan placeret som pynt i hjemmet. Den kan for eksempel hænge i vinduet og se flot og dekorativ ud. Man kan også vælge at sætte juleenglen på toppen af juletræet i stedet for en stjerne.

Sød strikket engel

Den fineste strikkede engel, der vil pynte flot på bordet eller juletræet. Dette julepynt er hurtigt at strikke, og spreder masser af julestemning. Til englen skal du bruge to slags garn:

Find den gratis opskrift her

I mange kristne lande er det en tradition at placere en engel på toppen af juletræet.  fremfor en stjerne, som vi er vant til herhjemme. Englen symboliserer englene, der kom til Betlehem i forbindelse med Jesu fødsel.

En strikket juleengel er et hyggeligt lille strikkeprojekt, som ikke behøver at tage så lang tid at strikke. En strikket juleengel kan også bruges som en gave til nogen du holder af, eller måske som en værtindegave til juleaften.

Uanset hvorfor du strikker din juleengel, så er det helt sikkert at du bliver glad for den. En engel pynter rigtig meget til jul.

De fleste strikkede juleengle er strikket i uldgarn, da det giver englen et uldent look, som passer godt til en engel. Til alle strikkeopskrifter på denne side finder du også anbefalet garn til opskriften, så det er nemt at lige til at gå i gang.

Når du har fundet en strikkeopskrift på en juleengel, som du vil i gang med, så skal du klikke sig videre til forhandleren. Så kan du nemt og hurtigt købe garnet.

Det meste kan købes som strikkekit, hvor du får garnet i den rette mængde.
Gå på opdagelse her på siden og find hurtigt den opskrift du leder efter.

Hvorfra stammer juleenglen?

Ordet engel stammer fra det latinske ord angelos, der betyder sendebud eller udsending. Englene senges af Gud til jorden for at viderebringe et budskab.

Det var netop også denne rolle som juleenglene havde til den velkendte fortælling om Jesu fødsel. Du kan læse historien i næste afsnit.

Englenes udseende kan variere lidt alt efter hvilken fortælling der er tale om. Den traditionelle engel er iklædt hvidt, løstsiddende tøj og har to store vinger på ryggen samt en glorie over hovedet. Engle kan enten tage fysisk form og vise sig foran et menneske. Men de kan også optræde i drømme for at fortælle deres budskab.

Juleenglens rolle til Jesu fødsel

Historien starter med kravet om at alle jøder skal optælles i byen Betlehem. Maria og Josef drager afsted mod Betlehem. Maria er højgravid, og må ride på et æsel, som Josef trækker.

Da de kommer frem til byen, er der ikke flere sovesteder, så de ender med at må finde ly i en stald. Her går Maria i fødsel, og hendes søn Jesus kommer til verden. Hun ligger ham i en krybbe.

Et stykke derfra står der tre hyrder og passer på en fåreflok. Pludselig kommer der en engel ned fra himlen, og fortæller, at der er født en frelser. Sidenhen kommer der flere engle til, og viser de tre fårehyrder vej til stalden. Med sig bringer de gaver og myrra til den nyfødte frelser.
Juleenglene er altså med til at byde Jesus velkommen til verden, og fortæller at han er verdens frelser.

Recent Posts