Strikket hundetøj


Klæd din hund i nuttet, strikket hundetøj. Der findes overraskende mange opskrifter, og du finder en del af dem her på siden.

Se en gratis opskrift på hundedækken her.

Hvorfor give en hund tøj på?

Små hunde kan godt have brug for tøj, for at holde vinterkulden ude. Desuden ser hundende søde du i strikket hundetøj. Så hvorfor ikke forkæle dem med hjemmestrik i lækkert garn?

Det strikkede hundetøj kan holde din hund lun på de kolde dage. Især små hunde er udsatte for vinterkulden, og kan hurtigt komme til at fryse.

Når en hund fryser, bliver den nemmere syg. Desuden er det ikke rart at fryse. Så frem med strikkepindende og strik hundetøj til din bedste ven.

 

Opskrifter på strikket hundetøj

Her finder du flotte opskrifter på strikket hundetøj. På Familiejournalen kan du finde opskriften på strikket hundetøj fra Arne og Carlos.

Arne og Carlos er populære for deres flotte strik med norske strikkemønstre. Din hun kommer til at se virkelig sød ud i denne dette hundestrik.

Find Arne og Carlos’ bøger her

Strikket hundetrøje med stjernemønster

Hold din lille hund varm med denne flotte hundesweater.

Find strikkeopskrift her.

Islandsk sweater til hund

Islandske sweatre er ikke kun til mennesker. Strik denne flotte sweater til din hund med islandsk strikkemønster.

Find opskrift her.

Læs mere om islandske strikkemønstre.

Se flere opskrifter til strikket hundetøj her.

Har hunde brug for strikket hundetøj?

En lille hund med en strikket islandsk sweater ser nuttet ud. Man skal dog ikke give sin hund strikket hundetøj på, blot for sin egen skyld.

Adfærdsbiolog og hundeekspert Jørgen Damkjer Lund udtaler at De små hunderacer som Chihuahua har svært ved at holde varmen, når det bliver koldt. Deres hud er en stor overflade i forhold til deres krop, og derfor skal de producere meget varme for ikke at blive kolde.

Alle hunderacer stammer oprindeligt fra ulve, som lever i kolde områder og sagtens kan holde varmen. Men de små fremavlede hunderacer, som fx en fransk bulldog, er meget anderledes end dens hårdføre forfader. Det fortæller Jørgen Damkjer Lund, der gennem 10 år har forsket i hundeadfærd.

I den nordiske kulde i de kolde måneder, er det derfor ikke kun for ejerens skyld, at hunden kan blive iklædt strikket hundetøj.

Det vigtigste er at det strikkede hundetøj dækker kroppen, da der afgives meget varme herfra. Dog kan poterne også være udsatte. Der pumper varm blod ned til trædepuderne, som bliver kølet ned af den kolde jord. Hundens krop skal derfor hele tiden arbejde for at varme blodet op igen. Det kan strikket hundetøj hjælpe på.

Er det behageligt for hunden at have strikket hundetøj på?

Det er ikke naturligt for hunde at have tøj på, men de kan vænne sig til det. Sørg for at strikke hundetøj i blødt uldgarn, for at minimere ubehag for hunden.

—–

Kilde: Videnskab.dk

Recent Posts