Strikket babyvest | Opskrift på strikket babyvest

En strikket babyvest er en klassisker. Den er hurtig at strikke, og meget anvendelig. En strikket babyvest er også nem at variere og gøre mere personlig og unik med for eksempel striber og snoninger. Der kan også hurtigt tilføles feminime detajler hvis du strikker en babyvest til en lille pige.

Her har vi samlet forskellige opskrifter på en strikket babyveste i flere forskellige modeller.

For at strikke en babyvest skal du bruge

  • Jumperpinde str. 3 – 4 alt efter din strikkefasthed. Køb billige strikkepinde her
  • Det helt rigtige garn. Se forslag til garntyper længere nede i teksten.

 

Gratis opskrift på strikket babyvest

På nettet kan du finde gratis opskrift på den klassiske strikket babyvest i rib. Her har vi valgt at henvise til to af de bedste:

Foto: bilka.dk

Bilka strikkeopskrift

På Bilka.dk finder du en simpel, nem opskrift på den klassiske babyvest.

I denne opskrift får du også samtdig strikkeopskrift til små søde babysokker.

Gå til gratis opskrift  

 

 

Foto: Farmorfabrikken

Farmorfabrikken strikkeopskrift

Farmorfabrikken er en kreativ blog, der dog ikke opdateres pt. Ikke desto mindre, findes der stadig mange gratis opskrifter på siden. Blandt andet den strikkede babyvest. Her gennemgås opskriften med billeder – så bliver det næsten ikke nemmere.

Gå til gratis opskrift 

 

Garn til babyvest

Det gode ved babyvesten er at du har ret frie hænder når det kommer til garnvalg. Til babyer vil jeg anbefale naturlige materialer som uld, bomuld, bambus eller hør. Da babyvesten skal bruges udover en trøje eller body, er der dog intet i vejen for at vælge et blandingsgarn, som for eksempel bomuld/ akryl.


Baby Merino – skønt uldgarn til strikket babyvest

Vil du gerne strikke en dejlig blød babyvest i lunt uldgarn, er drops baby merino et rigtig godt valg. Garnet har alle uldens skønne egenskaber, uden at det kradser. Garnet holder en god pasform så længe det vaskes på uldprogram (max 40 grader), og tørres fladt.

Køb Drops Baby Merino her til 26,50 kr. pr nøgle.


Strik babyvest i luksus Baby Alpaca / silke blanding

Dette garn er vildt lækkert, og meget behageligt for baby at have på. Alpacaulden er super blød og silken giver en flot glans til det færdige produkt. Garnet anbefales netop til baby – og børnestrik, på grund af dets lækre kvalitet. Prismæssigt er garnet i den lidt dyrere ende med en pris på 35 kr., men du får et dejligt garn for pengene.

Køb garnet her. 


Cotton Merino – Skønt blandingsgarn 

Ønsker du at strikke en babyvest, der også indeholder bomuld så bør du overveje dette blandingsgarn med uld og bomuld. De to garntyper ses relativt sjældent blandet, hvorfor netop dette garn er meget populært. Det er nemlig 100% naturlige materialer, og har de lækre kvaliteter fra både den luftige, bløde bomuld og den tempererende uld.

Cotten Merino passer til pind 4. Garnet er er derfor bedst at bruge hvis du strikker en babyvest til et lidt større barn, da vesten bliver lidt tykkere end normalt. Prisen er 27,50 kr. pr nøgle.

Køb cotton merino her.


Cotton Viscose – Flot skinnende garn

Strikker du med dette garn, får du en anderledes babyvest. Garnet er nemlig spundet på en måde, der giver det en skinnende overflade. Det giver et rigtig flot udtryk. Garnet koster 20 kr. pr. nøgle hos Kuk-Kuk.

Køb det her.

 


Strik babyvest i ren bomuld

I babyvest i ren bomuld bliver dejlig blød, og kan bruges hele året. Der er mange forskellige bomuldsgarner at vælge i mellem. Her har vi valgt at anbefale det lækre Safran egyptiske bomuld, der er en af de bedste bomuldskvaliteter der findes.

Køb det her til 15 kr.


 

Babyvest: Strikket i mange år og generationer

Den strikkede vest er en helt igennem klassisker. Mange bedsteforældre, der sidder og strikker vesten til deres børnenbørn har måske i sin tid også strikket den selvsamme babyvest til deres egne børn.

Grunden til at opskriften på babyvesten er forblevet populær i så mange år, skyldes flere forskellige ting. For det første er opskrift på strikket babyvest meget nem og hurtig at gå til. Det kræver ikke det store kendskab til mønsterstrik, eller komplicerede teknikker. Kan du strikke ret, vrang og et knaphul er du godt på vej til at kunne strikke babyvesten uden de store problemer.

En anden grund må være, at vesten er så sød og anvendelig. En babyvest i rib strik har en virkelig god pasform, og børnene kan passe vesten i lang tid. Babyvesten er nuttet, og det klassiske udtryk går vist aldrig af mode.

Endelig er babyvesten rigtig praktisk og god til børn. Den holde de små varme og lune på brystet, og en uldvest kan være med til at holde forkølelse og sygdom for døren gennem vinteren.

Derudover er babyvesten meget nem at gøre personlig, ved blot at tilføre enkelte detaljer eller ændringer. Blot valget af knapper kan gøre en stor forskel. Forstil dig blot hvor anderledes et udtryk den strikkede babyvest får med et af disse to knapper.

De fineste jordbærknapper. 6 kr. pr. styk hos Filato. Køb her.

Klassiske knapper, der giver en babyvest det klassiske look. Kun 3 kr. Køb her.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *