En strikket babyvest er en klassisker. Den er hurtig at strikke, og meget anvendelig. En strikket babyvest er også nem at variere og gøre mere personlig og unik med for eksempel striber og snoninger. Der kan også hurtigt tilføles feminime detajler hvis du strikker en babyvest til en lille pige.

Her har vi samlet forskellige opskrifter på en strikket babyveste. Scroll ned og se dem alle ↓

Nederst kan du læse en masse om valg af garn til en strikket babyvest.

Klassisk og enkel strikket babyvest

Denne fine strikkeopskrift på en babyvest er fra garnfirmaet Mayflower. Strikkeopskriften kan hentes gratis her. Den er ret nem at lade. Den strikkede babyvest strikkes i rib, og har derfor en rigtig god pasform  til de små. Den strikkes i Mayflowers uldgarn kaldet “Easy Care” . Dette garn tåler almindelig vask, og er meget nemt at vedligeholde. Mister ikke formen efter vask.

Rigtig sød strikket babyvest til piger

Strik en babyvest med søde, feminime detaljer. Denne babyvest har små “flæseærmer”, der giver den et meget feminimt look. På billedet er vesten lavet, så den kun knappes med én knap. Det giver et åbent og dekorativt udtryk. Den kan dog også sagtens laves med flere knapper, hvis man ønsker en babyvest, der sidder mere til. Opskriften på babyvesten kan hentes gratis her.

Strikket babyvest med snoninger

Endnu en fin strikkeopskrift fra Mayflower. Den gratis opskrift på babyvesten kan hentes lige her. Denne strikkede babyvest laves med dekorative snoninger ned langs siden. Den knappes med tre knapper foran, hvilket giver den et sødt udtryk. Der kan dog sagtens strikkes flere knaphuller i, hvis man ønsker, at babyvesten skal kunne lukkes mere. I opskriften er der også en strikkeopskrift på matchende bukser med sokker. Et rigtig sødt og brugbart sæt til baby! Strikkes med blødt uldgarn – køb billigt her eller via knappen nedenfor.

Strikket vest til børn (fra str. 92)

Fin strikket vest, der kan laves til børn i alderen 2 – 12 år. Selvom børnene ikke er babyer mere, så er en vest stadig meget praktisk til børn. Denne fine vest er en gratis strikkeopskrift fra Drops. Find opskriften her. Den strikkes med et strykturmønster. Mønsteret er det samme hele vejen igennem, og den er derfor ikke så svær at strikke, når man først er i gang. Den strikkes i et skønt blandingsgarn af bomuld og merinould, der gør, at vesten kan bruges nærmest hele året. Køb garnet her eller via knappen.

Strikket babyvest med fint mønster og ribkant

Denne søde babyvest har lidt flere detaljer end mange af de andre veste, som vi har omtalt her på siden. Denne har en fin, bred ribkant i både armene og for neden. Derudover har den et fint strikkemønster henover brystet, som er meget dekorativt. Babyvesten skal strikkes i det meget bløde baby merinould fra Drops. Det har en super fin kvalitet, men er heller ikke for tyndt. Strikkeopskriften er gratis, og findes her. Det tilhørende garn kan købes via knappen nedenfor.

Bilka strikkeopskrift på strikket babyvest i ribstrik

På Bilka.dk finder du en simpel, nem opskrift på den klassiske babyvest. Opskriften er gratis, og du finder den ved at klikke her, eller på knappen under teksten.  I denne opskrift får du også samtidig strikkeopskrift til små søde babysokker. Det gode ved denne opskrift på en strikket babyvest er, at den kan varieres næsten i det uendelige. Det kan gøres med valg af garn, farver og de tre små knapper der sidder i halsen. Fordi vesten er strikket i rib, får den en utrolig god pasform, som barnet kan passe længe.

Foto: Bilka.dk

Garn til babyvest

Det gode ved babyvesten er at du har ret frie hænder når det kommer til garnvalg. Til babyer vil jeg anbefale naturlige materialer som uld, bomuld, bambus eller hør. Da babyvesten skal bruges udover en trøje eller body, er der dog intet i vejen for at vælge et blandingsgarn, som for eksempel bomuld/ akryl.

For at strikke en babyvest skal du bruge

  • Jumperpinde str. 3 – 4 alt efter din strikkefasthed. Køb billige strikkepinde her
  • Det helt rigtige garn. Se forslag til garntyper længere nede i teksten.
  • Selvfølgelig skal du også bruge en gratis strikkeopskrift på en babyvest. Se disse ovenfor.

Baby Merino – skønt uldgarn til strikket babyvest

Vil du gerne strikke en dejlig blød babyvest i lunt uldgarn, er drops baby merino et rigtig godt valg. Garnet har alle uldens skønne egenskaber, uden at det kradser. Garnet holder en god pasform så længe det vaskes på uldprogram (max 40 grader), og tørres fladt.

Køb Drops Baby Merino her til 26,50 kr. pr nøgle.


Strik babyvest i luksus Baby Alpaca / silke blanding

Dette garn er vildt lækkert, og meget behageligt for baby at have på. Alpacaulden er super blød og silken giver en flot glans til det færdige produkt. Garnet anbefales netop til baby – og børnestrik, på grund af dets lækre kvalitet. Prismæssigt er garnet i den lidt dyrere ende med en pris på 35 kr., men du får et dejligt garn for pengene.

Køb garnet her. 


Cotton Merino – Skønt blandingsgarn 

Ønsker du at strikke en babyvest, der også indeholder bomuld så bør du overveje dette blandingsgarn med uld og bomuld. De to garntyper ses relativt sjældent blandet, hvorfor netop dette garn er meget populært. Det er nemlig 100% naturlige materialer, og har de lækre kvaliteter fra både den luftige, bløde bomuld og den tempererende uld.

Cotten Merino passer til pind 4. Garnet er er derfor bedst at bruge hvis du strikker en babyvest til et lidt større barn, da vesten bliver lidt tykkere end normalt. Prisen er 27,50 kr. pr nøgle.

Køb cotton merino her.


Cotton Viscose – Flot skinnende garn

Strikker du med dette garn, får du en anderledes babyvest. Garnet er nemlig spundet på en måde, der giver det en skinnende overflade. Det giver et rigtig flot udtryk. Garnet koster 20 kr. pr. nøgle hos Kuk-Kuk.

Køb det her.


Strik babyvest i ren bomuld

I babyvest i ren bomuld bliver dejlig blød, og kan bruges hele året. Der er mange forskellige bomuldsgarner at vælge i mellem. Her har vi valgt at anbefale det lækre Safran egyptiske bomuld, der er en af de bedste bomuldskvaliteter der findes.

Køb det her til 15 kr.


Babyvest: Strikket i mange år og generationer

Den strikkede vest er en helt igennem klassiker. Mange bedsteforældre, der sidder og strikker vesten til deres børnebørn har måske i sin tid også strikket den selvsamme babyvest til deres egne børn.

Grunden til at opskriften på babyvesten er forblevet populær i så mange år, skyldes flere forskellige ting. For det første er opskrift på strikket babyvest meget nem og hurtig at gå til. Det kræver ikke det store kendskab til mønsterstrik, eller komplicerede teknikker. Kan du strikke ret, vrang og et knaphul er du godt på vej til at kunne strikke babyvesten uden de store problemer.

En anden grund må være, at vesten er så sød og anvendelig. En babyvest i rib strik har en virkelig god pasform, og børnene kan passe vesten i lang tid. Babyvesten er nuttet, og det klassiske udtryk går vist aldrig af mode.

Endelig er babyvesten rigtig praktisk og god til børn. Den holde de små varme og lune på brystet, og en uldvest kan være med til at holde forkølelse og sygdom for døren gennem vinteren.

Derudover er babyvesten meget nem at gøre personlig, ved blot at tilføre enkelte detaljer eller ændringer. Blot valget af knapper kan gøre en stor forskel. Forstil dig blot hvor anderledes et udtryk den strikkede babyvest får med et af disse to knapper.