Strikkeopskrift på en lang nissehue


Strik din egen, lange nissehue så du er klar til juletiden. Uanset om huen er til dig selv eller en gave til et barn, så kan du her finde en opskrift på en dejlig lang nissehue.

En lang nissehue er i virkeligheden ikke så anderledes at strikke, end en almindelig gammeldags nissehue. Du skal bare strikke flere omgange mellem indtagningerne, så du får den lange ende, der til sids slutter med en kvast i pels eller garn.

Gratis strikkeopskrift på en lang nissehue

Klik her og se hvor lang nissehuen her!

Strik selv en nissehue

Den sødeste nissehue til børn, som du selv hurtigt kan strikke. Og bare rolig – selvom du ikke er så erfaren med at strikke, så kan du finde en udførlig vejledning hos CCHobby, hvor du også kan købe alle de materialer du skal bruge. Se hvordan du laver nissehuen her.

Nem og hurtig nissehue i filt

Er du hverken at være syerske eller kreatrice? Så er der heldigvis masser af muligheder for alligevel at få en flot nissehue. Med dette sy-kit kan du nemt og hurtigt lave en sød nissehue i filt. Det er et nemt projekt, som er perfekt egnet til at lave sammen med børnene. Denne er også en lidt drenget udgave.

Køb sy-kittet her

Nissehue i filt

Sy din egen Tinka-inspireret nissehue

Synes du det går lidt for langsomt med strikkepinde og garn? Så skal du da i gang med symaskinen. Se denne video, hvis du har styr på det grundlæggende med symaskinen. Huenbliver spids og flot ligesom huerne fra TV2’s populære julekalender om Tinka. Den kommer ikke helt til at ligne de originale filtede udgave de har på i julekalenderen, men den er spids og rød. Det bliver en tykkere udgave end mange andre nissehuer.

Nissehuens mystiske historie

Nissehuens historie er svær at kortlægge præcist, da dens historie er skabt af tidens fortællere. Det tyder dog på, at de første fortællinger om den gårdnissen i Danmark går så langt tilbage som i 1800-tallet.

Dengang var den drillesyge gårdnissen ikke altid en velkommen gæst på gården. Han gik små træsko, boede på høloftet og holdte sig ikke tilbage med at drille bonden og hans kone og børn. I smug grinede han af sine egne narrestreger. Prøvede familien at komme af med ham ved at flytte, kunne de godt tro om igen – for nissen flytter med!

Den amerikanske julemand

En nissehue er ikke en helt almindelig hue. Der findes forskellige typer, og så sidder den på hovedet af de vigtigste personer i julen: Nemlig selve julemanden og de små flittige nisser.

Den klassiske, røde nissehue med hvid pelskant og kvast har sin oprindelse tilbage i 1930’erne i USA. Det var faktisk Coca Cola der i sine velkendte reklamer præsenterede verden for den amerikanske version af julemanden, sådan som mange stadig kender ham i dag. Nemlig med rødt tøj med hvide pelskanter, sorte støvler, hvidt skæg og huen på.

Se flotte opskrifter på nissehuer her.

Moderne fortolkninger af nisser og deres huer

I dag er nisser meget andet en den gamle, drillesyge gårdnisse. I dag er nissen noger mere nuanceret og børnevenlig, og findes i øvrigt i alle køn, aldre og farver. Deres huer er også til fri fortolkning hvilket vi blandt andet så i “Pyrus” og ikke mindst “Tinka”.

Recent Posts