Det bedste uldgarn

Uldgarn er det mest populære strikkegarn. Lige fra dengang, hvor man selv spindende ulden fra sine egne får på gården, er der blevet strikket med uldgarn. Det meste uldgarn man kan købe i dag, kradser ikke, men bliver dejlig blødt. Især efter en vaske. Uldgarn er skønt at bruge, fordi det føles blødt og varmt, og samtidig lader hude ånde.

Uldgarn tilbud

Uldgarn er tit på tilbud i de forskellige online garnbutikker. Når du har bestemt dig for et garn, er det en god ide lige at tjekke om det er billigere et andet sted. På den måde kan du købe det billigste uldgarn på tilbud.

 

Her kan du købe uldgarn på tilbud

Det kan også være du finder garnet, inden du finder strikkeopskriften. De flester kender det med at finde noget uldgarn på tilbud, og ikke kunne lade være med at købe det. Der kan være mange penge at spare ved at købe uldgarn på tilbud. Når du køber uldgarn på tilbud, får du mere garn for pengene. Så har måske garn til overs til dit næste projekt som du kan kaste dig over.

 

Billigt uldgarn

Uldgarn kan fås i mange kvaliteter, og i de fleste garnbutikker kan du få ret billigt uldgarn. Merinould er et populært strikkegarn til både babyer, børn og voksne, fordi det er dejlig blødt og samtidig er det et billigt uldgarn. Ren merinould kan gå i vaskemaskinen på en skånsom uldvask. Her

Drops baby merino uldgarn

Det lækre kvalitets merino uldgarn fra Drops er superwash behandlet. Det kan derfor uden problemer vaskes i vaskemaskinen på uldprogram. Anbefalede pinde str. 3. Pris: 26,5 kr. hos Rito

Dette strikkegan i merinoul er perfekt til børn da det er både blødt og holdbart. Det er også et skønt strikkegarn at bruge til tæpper eller til tøj til voksne. Strikkegarnet fås i mange forskellige farver, og er et billigt strikkegarn trods dets høje kvalitet. Køb Drops Baby Merino uldgarn her

 

 

Mayflower 1st. class 

Garnet består af 75 % uld, og 25 % nylon. Det er et meget holdbart garn, der fås i mange farver. Det egnet sig godt til at strikke tøj, da det er dejlig blødt. Prisen på 22 kr. er noget af det billigste uldgarn der findes. Anbefalede pinde str. 2,5-3.

Pris: 22 kr. Køb strikkegarnet her.

 

 

Merino og -bomuldsuldgarn

Dette strikkegarn er en virkelig skøn blanding. Bomulden gør garnet mere behageligt og svalt mod huden. Det er det perfekte garn at strikke med til forår og sommer, uden at miste uldgarnet anvendelighed.

Garnet kan vaskes på 40 grader, så det er nemt at vedligeholde.

Anbefalede pinde: str. 4.

Prisen er 29 kr, så det er et billigt uldgarn. Køb det her. 

Økologisk uldgarn

Økologisk uldgarn bliver stadig mere populært. Økologisk ulgarn er produceret og farvebehandlet på en miljømæssig bæredygtig måde. Du er derfor mere sikker på, at strikkegarnet ikke indeholder kraftige tilsætningsstoffer, samt har bealstet miljøet i fremstillingsprosessen. Prisen på økologisk uldgarn ligger generelt en smule højere end andet garn. Det skyldes at produktionen af garnet lever op til strenge krav, for at det kan få betegnelsen økologisk uldgarn.

 

Semilla Cablé

Det økologiske uldgarn er et luksusgarn, og prisen er 49,95 kr. hos Hobii.

Garnet er dansk produceret, og hele fremstillingsprocessen er økologisk. Både dyrkning og farvning af uldgarnet er økologisk. Der anbefales pinde str. 5-6, så det bliver hurtigt til noget hvis du vælger at strikke med dette økologiske uldgarn.

Det økologiske uldgarn er perfekt til strik til både børn og voksne, samt tilbehør som halstørklæder og huer. Køb det her. 

 

 

Semilla Fino

Hvis du er på udkig efter et økologisk uldgarn i str. 3, så har du fundet det her.Det økologiske uldgarn fås i mange farver, så du kan helt sikkert finde noget der falder i din smag. Pris: 46,75 kr.

Køb det økologiske garn her.

Uldgarn til filtning

Når du vælger uldgarn til filtning, er det vigtigt at uldgarnet ikke er superwash behandlet. Vælg et garn, hvor der står i beskrivelsen, at det er godt egnet til filtning.

Filtning får garnet til at trække sig sammen, og blive mere tæt. Filtning egner sig bedst til mindre genstande som huer, vanter, eller måske små filtede bolde som børnene kan lege med.

Sådan filter du

For at filte, skal du først strikke det stykke beklædning, du ønsker at filte. Det kunne for eksempel være et par sutsko.

Strik sutskoene større end du vil have dem. Filtningen får maskerne til at trække sig sammen, så de bliver mindre. Vask derefter dit arbejde i vaskemaskinen på 40 grader, med uldvaskemiddel. Brug ikke for høj centrifugering.

Så snart vaskemaskinen er færdig, skal du “trække” dit arbejde til den form og størrelse du ønsker. Hvis det er for stort, så kan du vaske det en gang til.

Drops Alaska til filtning

Drops Alaska er et tykt uldgarn til filtning. Det er ikke superwashbehandlet, hvilket gør det egnet til filtning.

Drops Alaska fås i mange farver, og koster kun 17 kr. anbefalede pinde: 5

Køb det her. 

 Farverige Drops Big Delight

Lav farverige filtede ting med dette uldgarn til filtning.

Hver enkelt garnnøgle har flotte farvekombinationer. Garnet købes i nøgler på 100 gram og er derfor ret billigt til 56 kr.

Køb Drops Big Delight uldgarn til filtning her. 

 

Islandsk uldgarn

Ægte islandsk uldgarn produceres af Islandsk eneste uldspinderi, Istex. Fra Istex kan du købe det lækreste, bløde islandske uld, der har helt unikke egenskaber.

  • Det er meget let
  • Vandafvisende
  • Åndbar

Du kan købe ægte islandsk uldgarn hos Filato. Islandsk uld kunne oprindeligt kun fås i naturens jordfarver, men i dag kan du vælge mellem mange flotte farver, heriblandt også rød og grøn.

Køb islandsk uldgarn her. 

 

Vil du vide mere om islandsk strik?

Så kan du læse meget mere om islandsk uldgarn her i vores store indlæg om islandske strikkemønstre.