Strik kjole til dig selv eller som en unik og personlig gave. Her har vi samlet en række opskrifter til strikkede kjoler til damer. En strikket kjole kan bruges til både hverdag og fest, alt efter tilbehør.

Hvis du strikker til dig selv eller en veninde er det ofte meget nemmere at købe et strikkekit, hvor du får den rette mængde garn tilsendt. I nogle strikkekits medfølger opskriften og i andre skal man selv finde den på en ekstern side. I begge tilfælde er det nemt og overskueligt.

Foto: Viking Design

Moderne kjole med høj hals

Her får du muligheden for at strikke en kjole med et moderne og ungt udtryk. Kjolen er designet af det populære Viking Design, der også laver det lækreste garn, som ikke koster en bondegård. Kjolen har en høj hals samt ribkanter på ærmerne, hvilket giver den en flot pasform. Den passer perfekt til et  par leggins og ankelstøvler. Strikkeopskriften kan findes her (på norsk)

Kjolen strikkes i eksklusivt cameluld.

Foto: Viking Design

Strikket brudekjole / sommerkjole

Har du mod på at strikke en kjole som denne, får du en kjole som kan bruges som en lækker sommerkjole, eller endda som brudekjole. Den er yndefuld i sit udtryk, og meget let og elegant med sit hulmønster. Kjolen strikkes på pind 2,5. Opskriften kan købes via et hæfte lige her (opskriften er på norsk). Kjolen strikkes i bambusgarn, der er utrolig blødt og meget velegnet til sommerstrik.

Foto: Viking Design

Strikket nederdel / skørt

En strikket nederdel, der er et fint alternativ til en strikket kjole. Denne er fra det populære Viking Design, der designer enkle hverdagsting, der dog altid har fine deltaljer. Denne nederdel er strikket således, at den går lidt ud fra kroppen, hvilket giver et smukt og friskt look.

Opskriften findes her. Nederdelen strikkes i blødt og lækkert kameluld

Foto: Dale Garn

Strik kjole med slids

Denne kjole er klassisk i sit design, og har en slids som giver den lidt kant. Kjolen er strikket i det norske Dale garn, som er blevet utrolig populært de senere år. Garnet er i virkelig lækker kvalitet, men samtidig på et fornuftigt prisniveau. Denne kjole fremstår flot i den grå som på billedet, men vil også være fin i en lidt stærkere farve, som fx. rød. Kjolen købes som strikkekit, hvor der medfølger både gan og opskrift som PDF.

Foto: Mayflower

Strikket kjole med bælte og knapper

Fin kortærmet kjole fra garnfirmaet Mayflower. Kjolen har mange fine detaljer, og lukkes med en række knapper. Kjolen er oplagt som sommerkjole, og er virkelig fin i den viste lilla farver. Der er dog mange andre flotte farver at vælge i mellem.

Hvordan strikker man en kjole?

Dette er der naturligvis ikke noget enstydende svar på, da det kommer fuldstændig an på valg af opskrift og garn. Men helt overordnet, er en kjole ikke meget anderledes at strikke end en sweater. Den skal blot laves lidt længere. Der er også muligheden for at strikke en tunika, som er en slags mellemting mellem kjole og sweater / bluse.

Når du strikker en kjole, skal du have styr på de mest gængse masker, og du skal også kunne strikke ærmer og hals. Nogle strikkede kjoler har et flot hulmønster, hvor man skal huske at holde tungen lige i munden.

Hvilket garn til strikket kjole?

Til en kjole vil jeg ikke anbefale et rent bomuldsgarn, da man ville stå tilbage med en meget tung kjole. I stedet kan uld være et godt bud. Der findes så mange former for uldgarner, at man kan få nogen der egner sig til enten sommer eller vinter.

Hvilken størrelse skal jeg strikke kjolen i?

Strik en kjole i den størrelse du plejer at bruge. Ofte er der størrelsesvejledninger på hjemmesiderne, hvor du kan få en god ide om hvilken størrelse du skal bruge. Her kan det godt betale sig at være omhyggelig, for der er da ikke noget mere ærgerligt end at stå tilbage med en strikket kjole i den forkerte størrelse.