Sammensyning af djævlehue


Sammensyningen af en djævlehue kan være drilsk, hvis du ikke har prøvet det før. Når du har strikket eller hæklet djævlehuen efter opskriften, ligner den mildest talt ikke en hue, men nærmere et mærkeligt zig-zagget stykke. Heldigvis sker der ren magi, når du syer den sammen. Læs med her, og få en nem vejledning til sammensyning af djævlehue.

Du kan også prøve kræfter med en djævlehue uden sammensyning.

Sådan syes djævlehuen sammen

Når du skal til at sy huen sammen skal du bruge en nål, der har et hoved, der er stort nok til at et stykke af garnet kan komme igennem. Sy huen sammen med det samme garn, som du har strikket den med. Hvis du ikke har sådan en nål kan du købe den i de fleste garnforretninger, eller bestille den online på Rito, hvor du får hurtig levering og billige priser.

Sørg for at kigge grundigt i opskriften, når du skal sy huen sammen. Der vil være markeret hvilke sider du skal sy sammen. Siderne kaldes typisk A, B, C og D, men det kan variere alt efter hvilken opskrift du bruger.

Sy flade sting

Når du syer skal du sy så det bliver fladt. Det vil sige, at der ikke skal blive en tyk søm. Det ser ikke pænt ud, og er nok heller ikke behageligt for baby. Du syer fladt ved at have de to sider ved siden af hinanden, frem for at ligge dem vrang mod vrang, som du normalt ville gøre, når du syer.

Så skal du sy lidt som om tråden er en slange, der snoer sig fra maske til maske, fra den ene side til den anden. Det giver mere mening, når du ser videoen herunder.

Se videoen med sammensyningen

Her kan du se en video fra garnstudio, hvor de viser, hvordan du syer huen sammen.

Find opskrifter på djævlehue

Når du først har knækket koden til at strikke de søde djævlehuer, bliver det hurtigt et nemt og hyggeligt projekt. En strikket djævlehue er et helt klassisk stykke babystrik. Det er også en rigtig sød og dejlig barselsgave at give, og så kan den varieres i det uendelige. Den søde form som huen har sidder så fint på de små hoveder, og bliver hvor den skal. Se de sødeste opskrifter på strikkede djævlehuer.

Uendelig variation

Er opskriften til et vinterbarn kan du strikke huen i lækkert blødt uldgarn, så huen bliver dejlig varm. Er huen til et sommerbarn kan du lave den i bomuld. Huen kan også varieres med forskellige striber og farver. Her er det kun fantasien, der sætter grænser.

Recent Posts