Sådan stryger man Hama Perler – Se vejledning her

Hvordan stryger man Hama Perler, er der mange der spørger sig selv om, når de er færdige med en perleplade. Ved at stryge sine Hama Perler, kan man nemlig gemme dem for evigt.

Hama perler er virkelig blevet populært, og rigtig mange hygger sig med at ligge flotte perleplader. Hama Perler er sjove for både voksne og børn, og er derfor en særlig populært aktivitet at lave med sine børn eller børnebørn.

Når man har lavet en flot perleplade, er det en god ide at stryge den. Så kan den nemlig hænges op, så den pynter flot. Og så kan man blive ved med at få glæde af den.

Vejledning i 3 trin

Her har lavet en vejledning i tre nemme trin til hvordan du bedst stryger dine Hama perler. 

 

Sådan stryger man perleplader

Ved at stryge perlepladerne, smelter perlerne sammen til en samlet plade. Så kan de tages af perlepladen, og er på den måde hænges op til pynt eller lignende. Man kan hænge perlepladerne op på juletræet eller bare på børneværelset for at pynte. Hvis du stryger rigtigt, så kan perlepladerne bruges igen og igen. Mange oplever dog at de skal prøve et par gange, før de mestrer teknikken fuldstændig. Begynd derfor evt. med en mindre perleplade.

Hama Perler anbefaler, at du indstiller dit strygejern alt efter hvilken type Hama Perler du skal stryge:

Mini perler ⇒ Indstil strygejernet til uld.

Midi perler ⇒ Indstil strygejernet til bomuld.

Maxi perler⇒ Indstil strygejernet til linned.

Kilde: Hama Perler

1. Stryg perlerne

Det første du skal gøre, er at stryge perlerne. Det gør du ved at ligge perlepladen på strygebrættet med enten strygepapir (køb her) eller bagepapir henover. Stryg så meget forsigtigt henover perlepladen med bagepapir på. Sørg for ikke at trykke for hårdt, da du så risikerer at smelte perlepladen, så den ikke kan bruges igen.

 

2. Tag perlene af perlepladen, og stryg den anden side

Når du kan se at perlerne er smeltet sammen, så skal du forsigtigt tage perlerne af perlepladen i ét stykke. Lig bagepapir over, og stryg perlerne igen på den anden side.

 

3. Lig perlepladen i pres i en bog

Undgå at kanterne bøjer op, efterhånden som perlerne tørrer ved at ligge perlepladen i pres, inden den er helt tør. Lig den i pres i en bog eller lignende. Fortsæt evt. med at have bagepapir rundt om perlepladen, så du ikke risikerer at den smitter af.

 

 

Hama Perler: Hyggelig aktivitet med barn eller barnebarn

At ligge Hama Perler er en super hyggelig aktivitet at lave med sit barn eller barnebarn. Mange voksne bruger også tid på Hama Perler som en hobby, på lige fod med at strikke eller hækle.

Hvis du mangler Hama Perler, eller leder efter inspiration, kan du finde et stort udvalg af perler hos Rito.

Køb Hama Perler billigt her

Hama Perler fås i 3 forskellige størrelser

Når du skal købe Hama Perler, er det rart at vide, at de fås i tre forskellige størrelser:

  • Hama Maxi (10 mm Ø)
  • Hama Midi (0,5 mm Ø)
  • Hama Mini (2,5 mm Ø)

Læs mere om de tre forskellige størrelser Hama Perler i det følgende.

Hama Maxi perler – 10 mm Ø

Denne variant er den største variant af Hama Perler. De er særligt populære til børn, da de er nemmere for børnene at lege med på grund af størrelsen. Hama Maxi perler fås i mange farver, og der er selvfølgelig masser af muligheder for at lave flotte motiver med perlerne.

Køb Hama Maxi perler her


Hama Midi perler – 0,5 mm Ø

Hama Midi Perler er perler er de mellemstore Hama perler. De er meget brugte af større børn og voksne, da de fås i mange forskellige farer. Ligeledes kan man købe mange mønstre og opskrifter til Hama Midi perler. Så vil du lave noget kreativt med denne størrelse perler, er der masser af vælge i mellem.

Køb Hama Midi perler her


Hama Mini perler – 2,5 mm Ø

Hama Mini perler er de mindste Hama Perler. De er mest brugte af voksne på grund af deres lille størrelse. Perlerne er kun 2,5 mm i diameter, så det kan være en stor hjælp at have en pincet, når du ligger perler. En sådan kan du købe hos Rito. Hama Mini perler fås i mange farver, så der er frit valg blandt en masse mulige motiver,

Køb Hama Mini perler billigt her


Hvad kan man lave med Hama Perler?

Der er rigtig mange muligheder for hvad man kan lave med Hama Perler. Et godt sted at lede efter inspiration og mønstre, er blandt de mange mønstre og opskrifter der findes til Hama perler. Her har vi vagt at nævne nogen af de mest populære mønstre og opskrifter til Hama Perler. Forhåbentlig kan du finde inspiration til hvad du gerne vil lave med dine Hama perler.

Her nævner vi aktiviteter med perler i alle tre størrelser (maxi, midi & mini). Når du køber perleplader eller mønstre så husk at sørge for de passer til den størrelse som du arbejder med.

En lille sommerfugl – med Hama Maxi perler

En rigtig hyggeligt lille projekt med Hama Perler. Denne sommerfugl tager ikke så lang tid at lave. Når man er færdig med den kan man med fordel stryge den, så den kan hænges op og pynte på børneværelset. Sommerfuglen laves med Hama Maxi perler, og er anbefalet til børn fra 5 år. Køb mønsteret her til 72 kr.

 

Gaveæske med rund perleplade – mange muligheder

Denne gaveæske indeholder 600 perler og en rund perleplade. Perlerne er i størrelsen Hama Maxi. Der er virkelig mange muligheder med denne gaveæske. Den runde perleplade kan bruges til at lave en vandmelon, en måne, en sol og meget mere. Kun fantasien sætter grænsen. I æsken er der perler i alverdens farver. Æsken er set til 129 kr. lige her

Aktivitetsæske med Hama Midi perler

Hvis du gerne vil i gang med at lave en masse flotte ting med Hama Perler, er denne aktivitetsæske et godt sted at begynde. Heri finder du perler og mønstre til mange flotte ting.

Æsken indeholder hele 3.714 stribede perler. Blandt andet kan du lave:

  • halskæde med Hama perler
  • nøglering
  • sjove dyr
  • og meget mere

Køb aktivitetsæsken til 135 kr. her

Gaveæske med Rasmus Klump

Lav de velkendte figurer fra den gamle tegnefilm med Rasmus Klump. En virkelig hyggelig aktivitet du kan lave med enten dit barn eller barnebarn. Disse mønstre er til Hama Midi Perler. Gør dig klar til mange hyggelige timer med dennne gaveæske. Gaveæsken indeholder perler og mønstre til Rasmus Klump, Pingo og Pelle.

Som alle andre hama perler kan de stryges, og er CE mærket.

Gaveæsken er set til 135 kr. her.

Gaveæske med eventyrbilleder

En skøn æske med flotte eventyrsbilleder. Der kan gå mange timer med denne flotte æske, som man kan hygge sig med sammen med sit barn eller barnebarn. Denne gaveæske er med Hama Midi perler, som måler 0,5 mm i diameter. Perlerne er anbefalet til børn på 5 år eller derover. Gaveæsken koster 135 kr., og indeholder perler til en prinsesse  med krone, en lille hund med krone og mere til. Køb æsken her

 

Hama mini perler – mange farver

Vil du gerne lave noget med Hama mini perler, er der virkelig mange farver at vælge i mellem. Mini perlene er mest brugt af voksne, der arbejder med perlerne som en hobby. Det skyldes ikke mindst at de sætter højere krav til koordination og finmotorikken. Til mini perlerne findes der ikke gaveæsker i samme grad, og derfor sættes kreativiteten i den grad også på prøve.

2.000 Hama mini perler – Køb her.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *