Strik gør verden til et bedre sted | 8 ting, du ikke tænkte over


Strik skaber glæde blandt mange mennesker, og i hele verden. Mange har glæde af at skabe noget med garn og pinde. Hvem elsker ikke en hjemmestrikket sweater eller lune sokker? Læs her, og se 8 måder strik skaber glæde.

Strik er sundt for kroppen

Når du strikker og skaber noget, er du kreativ og det udløser endorphiner i hjernen. Det er sundt at strikke, så bliv endelig ved.

World Wide Knit in public day

Den 10. juni 2017 er en international mærkedag, der hylder strikning i offentligheden. Det får 1000 vis af strikkeglade mennesker ud på gaden med deres strikketøj. Der er også mange events verden over, der deltager i dagen.

World Wide Knit in Public Day

Varmestuestrik

Over hele landet strikkes der varme huer, halstørklæder og vanter til socialt udsatte. Et smukt formål at strikke til! Varmestuestrik administreres af rokken.dk

Strik små huer til en stor sag

Strik små huer, der kommer på innocent smoothies i efteråret 2017. For hver solgte smoothie, doneres der 2 kr. til Røde Kors. Projektet skal sætte fokus på ensomhed. Du kan læse mere her, og måske selv strikke en hue og donere til den gode sag. Se mere her.

Kreativitet

Noget af det bedste ved strik, er at det tillader os at bruge vores kreativitet. I en verden, hvor vi strikker fordi vi har lyst, og ikke af nød, sættes der ekstra pris på at kunne udfolde sig kreativt.

Garngrafitti

Garngrafitt, eller yarnbombin, som det kaldes på engelsk er grafitti skabt med garn. Det er simpelthen strik, der dukker op tilfældige steder i bybilledet. Selvom garngrafitti streng taget er ulovligt, så skaber det også glæde i mange strikkehjerter.

Venskaber og sammenhold

Strik er en skøn fritidsinteresse. Det bringer folk sammen, og skaber nye venskaber i alle aldre. Hvem har lært dig at strikke? Måske er det noget du har hygget dig med sammen med din mor eller bedstemor. En dag kommer du måske til at give strikkeviden videre til dine egne børn. Det skaber sammenhold.

Strikkede karklude – en miljøvenlig trend!

Strik dine egne flotte karklude til køkkenet. Det er et hyggeligt projekt, og karkludene er helt uden kemi eller plastic!

Se gratis strikkeopskrifter på karklude.

 Strikkeklubber

Overalt i landet er strik anledning til at mødes i strikkeklubber. Både nybegyndere og øvede er velkomne. Alle kan lære noget, og nyde at være sammen om deres interesse. Hold øje med om der er strikkeklub på dit lokale bibliotek.

Kender du til flere måder strik skaber glæde? Så er du velkommen til at dele det med i kommentarfeltet – så kan det være dit forslag kommer med på listen. 🙂

Recent Posts