Økologisk garn


Økologisk garn er et relativt nyt fænomen. Det er dog hurtigt blevet populært, efter det er kommet i butikkerne. Økologisk garn er særligt godt til dig der ønsker at købe et lækkert garn, der er indfarvet med naturlige farvestoffer, eller uden kemi.

Økologisk garn skal leve op til strenge krav til fremstillingsprocessen. Det økologiske garn er en anelse dyrere end andet garn. Til gengæld er det fremstillet på miljøvenlig vis.

Scroll ned og se økologisk garn på tilbud samt strikkekits med økologisk garn

Økologisk garn – hvorfor?

Økologisk garn er godt til den bevidste strikker, der ønsker at købe miljørigtigt. Kig også efter om garnet er GOTS Certificeret. Det er nemlig din garanti for at alle dele af produktionen har taget hensyn til miljøet. Ved uldgarn gælder det således også fårenes forhold.

Økologisk uldgarn

Det økologiske uld dyrkes, produceres og farves på en miljømæssig og bæredygtig måde. Garnet er særligt egnet til dig der synes at uld godt kan føles kradsende. Nogen oplever nemlig økologisk uld en anelse blødere end andet. Det er derfor særligt godt at bruge til børn. Se et udvalg af økologisk uldgarn hos Hobii –  klik her.

Økologisk bomuldsgarn

Økologisk bomuld stammer fra bomuldsmarker og er fremstillet på en miljøvenlig- og bæredygtig måde. Hos Rito finder du et udvalg af økologisk garn på tilbud, blandt andet egyptisk bomuld. Klik her for at se garnet.

Hos Ecoknitting finder du et udvalg af lækkert økologisk garnGå til Ecoknitting

Økologisk uldgarn

Økologisk uldgarn er produceret på en måde, der tager hensyn til miljøet. Det betyder at der ikke er anvendt unødige kemikalier i fremstillingsprocessen. Der er desuden høje krav til dyrenes leveforhold.

Semilla garn i 100% økologisk uld

Semilla økologisk uldgarn er indfarvet med naturlige farvestoffer, og er produceret økologisk. Garnet fås i virkelig mange farver, så du kan finde den helt rette til dit projekt. Garnet er spundet på en måde, der gør det ekstra blødt og behageligt mod huden. Dette økologiske uldgarn er derfor et godt valg, hvis du synes at uld kradser.

Garnet er også egnet til filtning.

Garnet passer til pind 4 – 4,5. Det skal vaskes i hånden eller på skånsomt uldprogram i vaskemaskinen. Uldet bør tørres liggende, så det ikke bliver skævt. Ikke egnet til tørretumbleren.

Semilla uldgarn er en smule dyrere end meget andet garn, men stadig en rimelig pris for et økologisk garn. Prisen er 46,75 kr. pr. nøgle på 50 gram.Køb Semilla garn her

Strikkeopskrift til Semilla økologisk uldgarn

Sød børnesweater i str. 2 – 8 år.

Rigtig fin strikkeopskrift på børnesweater, hvor der skal bruges det lækre Semilla uldgarn. Økologisk uld er et godt valg til børn, da garnet er meget blødt. Derudover er det indfarvet med naturlige materialer, og man slipper derved for mange kemikalier.

Denne strikkeopskrift koster normalt 20 kr., men er gratis ved køb af Semilla garn hos Hobii.Find opskriften her

Semilla økologisk merinouldgarn | Extra fino meriono

Lækkert merino uldgarn i en særlig fin kvalitet. Garnet passer til pind 2,52 – 5 alt efter om du ønsker tæt strik eller mere luftigt. Uldgarnet fås i 35 forskellige farver, hvoraf en del af dem er delvist melerede. Et økologisk uldgarn, der er virkelig blødt og lækkert, og derfor særligt egnet til børnestrik, eller tøj til voksne.

Garnet er velegnet til filtning. Ulden skal vaskes i hånden eller på skånsomt uldprogram. Garnet er velegnet til filtning.Gå til forhandler

Semilla økologisk uldgarn | Kraftig kvalitet

Her er der tale om et tykt garn i en kraftig kvalitet. Der anbefales pinde 6 – 8 til dette garn. Garnet er ret kraftigt i sin struktur, og egner sig derfor særligt godt til tilbehør som for eksempel huer og halstørklæder. Garnet fås i mange flotte farver, så du kan helt sikkert finde den der passer dig bedst.Gå til forhandler

Strikkekits med økologisk garn

Her har vi samlet en række rigtig flotte strikkekits, alle fra Ecoknitting, hvor der kun benyttes økologisk og bæredygtigt garn.

I et strikkekit køber man både garn og opskrift på samme tid. Du skal blot vælge størrelse samt farve på garn, så får du det hele tilsendt, og er klar til at gå i gang med dit nye projekt.

Smukt halstørklæde med bladmønster

Rigtig smukt halstørklæde strikket i et flot bladmønster. Halstørklædet er strikket i super lækkert og blødt økologisk baby alpacagarn. Garnet er fra Frisenvang, og er i en meget tynd og fin kvalitet. Halstørklædet strikkes på pind 3,5 -4,5, så det bliver dejlig luftigt, og bladmønsteret står tydeligt frem. De færdige mål på halstørklædet er 44 x 160 cm.

Opskriften er fra Susanne Gustavfsson.Køb strikkekit her

Ankers trøje i voksen størrelse

Ankers trøje er oprindeligt en opskrift til børn. Det er den fineste trøje, der strikkes oppefra og ned. Bærestykket består af segmenter af rib, der giver et enkelt og stilet udtryk. Her er den i voksen udgave. Ankers trøje kan strikkes i mange slags garner. Til dette strikkekit er der valgt Rosy Green Wool Cheeky Merino Joy. Der skal kun strikkes med én tråd, hvilket er nemmere at håndtere end to. Garnet er 100 % økologisk merinould og  GOTS-cerficeret, hvilket er en garanti for miljømæssig og socialt ansvarlig produktion af garnet.

Det er en dansk opskrift designet af PetiteKnit.Køb strikkekit her

Ingen dikkedarer sweater

En enkelt sweater, der fremstår rigtig flot og stilet. Sweateren er strikket med BC Garn Semilla, der er 100 % økologisk uldgarn. Garnet er ret tyk, så man får en sweater der er virkelig god om  vinteren eller til en kølig efterårsdag. Der er mulighed for at vælge mellem flere forskellige flotte farver, da garnet er indfarvet i smukke nuancer. Garnet er indfarvet med naturlige farvestoffer. Husk at bestille en ekstra nøgle garn, hvis du vil have sweateren lidt længere end den viste model.

I strikkekittet medfølger garn samt opskrift, der er designet af PetiteKnit.Køb strikkekit her

Sovedragt med hætte i tyk babyalpaka

Den sødeste sovedragt til babyer. Den er strikket kun i retstrik, som giver en dejlig elastisk struktur. Dragten har en hætte, så baby holder sig dejlig varm i barnevognen. Frisenvangs naturgarn er naturligt indfarvet eller helt uden kemikalier. Ved køb af dette garn bidrager du til at forbedre vilkårene for fattige familier i Andesbjergene. Der anbefales pind 4 til dette strikkekit. En rigtig lækker sovedragt, som enhver baby vil være heldig at putte i.

Sovedragten kan strikkes fra str. nyfødt og op til 3 år.Køb strikkekit her

Økologisk bomuldsgarn

Økologisk garn stammer fra bomuldsplanter, der er dyrket under økologiske forhold. Garnet er efterfølgende spundet og produceret på bæredygtig vis.

Bomuld er en af de mest anvendte garntyper, da det er super anvendeligt til tøj såvel som ting til hjemmet.

Økologisk bomuldsgarn er meget blødt, og en anelse dyrere end andet bomuld. Til gengæld er du garanteret et garn der er godt for dig og miljøet.

Mayflower Cotton 8/4 Organic Økologisk

Utrolig blødt og fint bomuldsgarn, der egner sig til pind 3. Garnet er meget lækkert at arbejde med, og er især populært til strikkede klarklude eller tøj til børn og voksne. Forhandles hos Rito, hvor der også er meget andet økologisk garn på tilbud.Køb økologisk bomuldsgarn her

BC garn Selba | 50% uld, 50% bomuld

En blanding der er blevet særdeles populær at strikke med, da man får fordelene fra både bomuld og uld. Dette garn er økologisk, og er meget blødt og lækkert i kvaliteten. Det er især velegnet til tøj.Køb økologisk bomuldsgarn her

Recent Posts