Lune hjemmestrikkede sokker | Strikkeopskrift på farverige sokker!


Strikkede sokker er et must til den kolde tid. Glæd dig selv eller en du har nær med et par lune strikkede sokker. Læs om hvordan du kommer i gang med at strikke sokker, og hvordan du vælger det rette strømpegarn.

Leder du efter en nem strikkeopskrift på sokker? Tjek bogen “40 nemme sokker”! Klik her og find ud af, om bogen er noget for dig

Strikkeopskrift på sokker: strik farverige sokker

Der findes mange strikkeopskrifter til både herre, dame og børn. Fælles for dem alle er at du skal bruge strømpegarn. Strømpegarn består af en blanding af uld og kunststof, og er kendetegnet ved at være meget slidstærkt og holdbart. At strikke strømper er en hyggelig måde at bruge vinteraftenerne.

Vælg det rette strømpegarn

Der er mange forskellige strømpegarner at vælge i mellem. Køb strømpegarn med rabat lige her.

Vi valgt at anbefale strømpegarnet fra Drops Fabel. Drops er en af de største garnproducenter i EU og leverer garn til en lang række forhandlere. Drops strømpegarn forhandles på mange online garnbutikker, hvor garnet fås rigtig billigt.

Køb Drops Fabel garn billigt hos Rito.

Drops Fabel er et 4-trådet strømpegarn og meget nemt at strikke med. Det består af 75% uld og 25% polyamid, hvilket gør de strikkede sokker holdbare og samtidig dejlig lune.

Strømpegarn fra Drops fås i et væld af farver, og du vil derfor finde det perfekte garn til dine sokker blandt de mange varianter. Strømpegarnet kan også fås i en flerfarvet udgave, der giver dine strikkede sokker personlighed.

Få styr på strømpepindene

Afhængig af din strikkefasthed, skal der bruges strømpepinde str. 2,5 og op til strømpepinde str 3,5. Det kan godt være en udfordring at holde styr på alle
5 pinde mens du strikker, men øvelse gør mester. At strikke sokker er en vidunderlig kunst at kunne, og det er derfor i den grad anbefalelsesværdigt at lære. Har du ingen strikkeerfaring, vil jeg dog anbefale at du starter med et nemmere projekt. For eksempel strikkede karklude. 


Strik sokker med Drops Fabel 

Hvis du har styr på strømpepindende, kan du kaste dig ud i at strikke disse utrolig smukke strømper. Opskriften er gratis hos garnstudio Garnet kan du købe hos Rito.

Strikkeopskriften er til de mere øvede sokkestrikkere, der har en del strikkeerfaring. Vil du gerne starte med en lettere udgave af strikkede sokker, så læs videre. Køb garnet billigt her


Nem strikkeopskrift til strikkede sokker

Søger du en nem strikkeopskrift til sokker, er du kommet på noget af en opgave. Der findes et væld forskellige på nettet, og endnu flere i bøger og på garnstudio.

Da jeg selv skulle strikke mine egne første strikkede sokker, søgte jeg en opskrift uden mønster, farveskift, flotte snoninger og alt det der. Jeg ville starte med basisudgaven. Den bedste, og nemmeste strikkeopskrift til strikkede sokker, fandt jeg i Politikens Strikke -og hæklebog.

Strik nemme sokker med Drops Fabel

Et godt garnvalg til den nemme sokkeopskrift fra Politikkens hækle -og strikkebog, er Drops fabel, der fås i mange flotte farver og mønstre.

Drops fabel lavendel

Blandt andet er vi hos Strikkeopskrift.com helt vilde med de flotte prints. De skaber liv og farver til dine sokker ved at skabe et flot mønster, selvom du kun strikker med ét garn. Du behøver derfor ikke skifte strømpegarn undervejs for at få de flotte mønstre.

Strømpegarn
Drops Fabel Forårsprint

Hvis du ikke er så rutineret i at at skifte garn, og strikke mønstre så er det genialt at strikke strømper med det farverige strømpegarn.

Hos Strikkeopskrift.com helt vilde med strømpegarn fra Drops Fabel i disse farverige prints, der gør dem perfekt til et par forårsstrømper.

Bedre holdbarhed i strikkede sokker

Du kan få dine hjemmestrikkede sokker til at holde lang tid trods slid, ved at strikke en såkaldt kinesertråd med, når du strikker hælen og tåen. Det er nemlig her, hvor strikkede sokker bliver slidt mest. Kinesertråd er et tynd men slidstærkt, og derfor meget brugbart til at forstærke strikkede sokker. Tråden kan købes hos stofbutikker.

 

Recent Posts