Lav dit eget tæppe med filtkugler


Har du set de populære, farverige filtkugler tæpper på Instagram eller Pinterest? Du kan faktisk ret nemt lave dit eget, hvis du er en smule kreativ og fiks på fingrene. Her finder du en guide til hvordan du nemt kommer i gang med dit eget filtkugle tæppe.

Et filtkugletæppe er et rundt tæppe, som er sammensat af mange små filtkugler. Med en særlig kroget nål skal du sy alle kuglerne sammen, så de til sidst danner et smukt tæppe i lige nøjagtig de farver, du synes om.

Drømmer du også om at have et af de supermoderne tæpper i hjemmet? Eller vil du give en helt speciel og hjemmelavet gave? Så er du landet på rette side.

Her vil vi kigge nærmere på, hvordan du kommer i gang med at lave dit eget tæppe og hvor du kan købe materialerne billigt.

Hvis du ikke helt ved hvor og hvordan du skal starte projektet, så læs videre, og lad mig vise dig, hvad jeg har fundet ud af!

Køb dine filtkugler billigt online

Er du klar til at kigge på hvor meget filtkuglerne koster? Find billig forhandler her.

Er du allerede nu klar til at kigge på hvor meget filtkuglerne koster? Så finder du en billig forhandler her.

Hvor mange filtkugler til tæppe?

Det første spørgsmål der dukker op i dit hoved er garanteret: Hvor mange filtkugler skal jeg bruge til mit nye tæppe? Sagen er den, at det kommer helt an på hvor stort et tæppe du vil lave. Derudover kommer filtkuglerne også i forskellige størrelser, hvilket selvfølgelig også har betydning for hvor mange du skal bruge.

De mest almindelige filtkugler til tæpper er dem der måler 20 mm. Hvis tæppet skal måle cirka 70 cm. i diameter skal du bruge cirka 1.000 kugler.

Så det vil sige:

Til et tæppe på 70 cm. i diameter = 1.000 filtkugler på 20 mm.

Kuglerne kan købes med prisgaranti her – vælg mellem et utal af farver!

En bordskåner af filtkugler

Synes du at et helt tæppe af filtkugler lyder lidt uoverskueligt? Så kan du starte med en bordskåner. De faste filtkugler er geniale til at skåne bordet mod varme, og din borddækning får nye og flotte farver med en hjemmelavet bordskåner. Det er også en billig måde at komme i gang med at afprøve denne sjove teknik.

Samtidig er det også en genial gaveide – for eksempel en gave til housewarming.

Til en bordskåner på 20 cm. i diameter = 85 filtkugler på 20 mm.

Hvis du vil starte med et mindre projekt, for at prøve teknikken af, kan du prøve at lave en bordskåner. Til det skal du bruge cirka 85 kugler på 20 mm.

Video, der viser hvordan du laver en bordskåner af filtkugler, som vil holde for evigt:

Hvordan sætter man kugler sammen til et tæppe eller bordskåner?

Ja, nu skal vi til det. Nemlig det store spørgsmål, som du har brug for at kende svaret på, inden du går i gang med dit nye projekt. Nemlig hvordan søren du får de mange kugler sat sammen til et smukt, rundt tæppe eller til en bordskåner.

Når du skal lave tæppet, skal du bruge:

  • En særlig krum nål
  • En lige nål til at stramme op
  • Stærk tråd
  • Dine filtkugler i de farver du ønsker
  • Evt. gummimælk til tæppets bagside, så det ikke glider rundt

Det hele kan købes her – bestil i dag og få det leveret allerede i morgen

Det vigtige er, når du samler tæppet at du sørger for at stramme godt til for hver kugle. Brug også dobbelttråd, så du er sikker på at tæppet holder godt og for altid.

Når hele tæppet er færdigt kan du med fordel tage en nål og mere tråd og lige stramme det til der hvor der er nødvendigt. Husk dog også at tjekke tæppet løbende ved at ligge det fladt på gulvet. Får du strammet for meget eller forkert, så kan du ende med at tæppet ikke ligger helt fladt, og det ville jo være ærgerligt.

Da uld-kuglerne er meget glatte kan det være en god ide at behandle bagsiden af tæppet med gummimælk, som gør at tæppet ligger fast.

Se i videoen her, hvordan de mange kugler sættes sammen til et smukt tæppe!

Hvis du er mere til en guide skrevet på dansk, så kan du købe en til blot 75 kroner her.

Lav dine egne filtkugler

Hvis du har mod på at lave dit eget tæppe helt fra bunden, så kan du rent faktisk også lave dine egne filtkugler helt fra bunden. Hvis du kan lide at være kreativ, så vil du med garanti synes det er et sjovt projekt.

Hvis du skal lave dine filtkugler selv og derefter tæppet, så er der én ting du skal have masser af – og det er tid. For til et tæppe på ca. 1 meter i diameter skal du bruge omkring 2.500 filtkugler. Til gengæld kan du se frem til at tilbringe mange sjove timer med filtkuglerne. Har du børn, vil de garanteret også synes det er sjovt at være med til. På den måde kan tæppet blive noget I er sammen om og hygger jer med.

Her kigger vi nærmere på, hvordan du går i gang med at lave dine filtkugler til tæppet eller bordskåneren.

Hvordan laver man filtkugler?

For at gå i gang med at lave kuglerne, skal du naturligvis bruge noget uld. Du kan købe det i diverse hobbyforretningner, men du kan også være heldig at finde det billigt i andre butikker såsom Søstrene Grene eller Tiger. Mit bedste bud er dog at købe det online.

Det kan godt betale sig at købe ulden i god kvalitet, da det så er langt nemmere at filte.

Så skal du i gang med at filte kuglerne. Du tager et stykke uld, og ruller det til en kugle. Den skal være cirka dobbeltstørrelse af hvad det færdige resultat skal være. Kuglen bliver nemlig mindre og mere fast, når de n filtes og tørres.

Herefter skal kuglen dyppes i skiftevis koldt vand og sæbevand. Tril den indtil den har en passende størrelse, og lig den herefter til at tørre på for eksempel en rist eller et viskestykke.

Det er vigtigt at alle kuglerne har samme størrelse, så dit tæppe eller bordskåner bliver jævnt og flot.

Køb færdige filkugler billigt på nettet

Hvis din tålmodighed alligevel bliver sat lige lovlig meget på prøve, så kan du med fordel købe færdige kugler på nettet. De er ikke så dyre, og der er virkelig mange farver at vælge i mellem. På nettet er priserne langt lavere end i diverse fysiske hobbyforretninger. Og når du skal bruge så mange kugler , så har prisen alligevel en betydning.

Se hele udvalget af billige filtkugler online her.

Recent Posts