Hvad er alpaca garn?


Alpacagarn er blødt og loddent uldgarn. Det er godt at bruge til bluser, vanter, halstørklæder og andre varme ting. Dog skal man være opmærksom på, at det fnulrer en del. Det er derfor populært at bruge i kombination med andre typer uldgarn, for eksempel merinouldgarn.

Alpaca-uld kommer ikke fra får, som meget andet uld vi kender til. Det kommer fra alpacaer, som er i familie med lamaper. De holdes på farme, hvor de bliver klippet, og garnet spindes til uld.

Alpacagarn kan bruges til

  • Strikket tøj til damer og mænd
  • Huer, vanter og halstørklæder

Køb blødt alpacauldgarn her

Hvad er alpaca uld?

Alpacauld er blødere og varmere end almindeligt uld, og derfor er det populært at bruge til vinterbeklædning.

Hvis du strikker i ren alpaca kan det med tiden blive strukket ud af form. Derfor fås det ofte i garnnøgler, hvor det er blandet med andre typer garn, hvilket gør at det kan holde på faconen.

Måske det blødeste garn

Alpaca garn er utrolig blødt. Det fås ofte blandet med andre garntyper, da dets blødhed også gør det ekstra sart.

Alpacagarn kan ikke bruges til

Denne form for uld anbefales ikke til børne – og babystrik. Fordi det er fnulret, kan disse fnullere falde af og ende i de smås luftveje.

Til babyer er det i stedet en god ide at strikke med baby-garn såsom babymerino eller andre typer.

Køb babymerino garn her

Et fint og eksklusivt garn

Garnet er attraktivt fordi det er så fint og eksklusive, samtidig med det er varmt. Det ses ofte i blandinger med silke, der giver resultatet et mere skinnende udtryk.

Vilde alpakaer levede oprindeligt omkring andesbjerne. I dag bor de mange farme, hvor de opdrættes for deres pels. Især deres underpels er attraktivt for mange kreatricer verden over, da det er ekstra blødt og lækkert at arbejde med.

Så leder du efter et blødt og varmt garn, så er alpaca måske det rigtige valg. Dog skal du være opmærksom på, at det er dyrere end meget andet garn på markedet, netop fordi det er så eksklusivt.

Fokus på dyrevelfærd

Netop alpacagarn, er en af de garntyper der ofte har været i medierne, fordi lamaerne ikke er blevet behandlet særlig godt. Det er derfor altid en god ide at tjekke om det garn du køber har nogen former for kvalitetsmærker omkring fremstilling og produktion af garnet.

Recent Posts