Hundeuld kan blive den nye strikketrend


Fremover behøver garnet til en hjemmestrikket sweater ikke at være fra hverken får eller lama. Snart kan du få ulden fra din egen hund spundet om til garn. Det nye koncept spås til at blive populært hos den miljøbevidste forbruger.

For at kunne strikke med uld fra din hund, kræver det blot at du samler hundens løse hår, eller simpelthen klipper hunden og samler hårene i en pose. Herefter sendes den til Strikkeopskrift.com. Her sorteres og gennemgåes ulden grundigt. Den egnede uld sendes videre til et uldspinderi i Norge, hvor den kartes og spindes. De færdige garnnøgler sendes herefter retur til kunden.

En del af den bæredygtige bølge

Vi går op i miljøet, og ønsker at følge den bæredygtige trend vi ser inden for garnsalg i øjeblikket” udtaler Rolf Hansen, ejer af hjemmesiden Strikkeopskrift.com. En hjemmeside, der ser sig selv som specialister i garn. Tilbuddet kan dog kun benyttes, når man har samlet 3 kg. uld eller derover. Det skyldes at en del af ulden vil gå tabt i processen.

Hundeulden har de samme naturlige egenskaber, som vi kender fra fåreuld. En sweater strikket i hundeuld vil være blød, temperaturregulerende og vand – og smudsafvisende. Samtidig kan man glæde sig over, at det belaster miljøet langt mindre, end hvis man køber fåreuld fra de store farme.

På https://strikkeopskrift.com/ planlægges det at lancere projektet i løbet af foråret.

Recent Posts