Hama Perler | Lav flotte perleplader med perler


Ligesom at strikke er det blevet en populær hobby at lave flotte perleplader med Hama Perler. Perlerne er populære hos både voksne og børn, da det bare er super hyggeligt at lave mønstre og perleplader i mange farver.

At ligge perler er også en meget hyggelig aktivitet at lave med sit barn eller barnebarn.

Her på siden har vi skrevet lidt om hvor du kan købe Hama Perler billigst, og hvad du kan lave med dem.

Køb Hama Perler billigt hos Rito

Derfor er Hama Perler blevet så populære

At lege med Hama Perler er en skøn måde at være kreativ på. Her på Strikkeopskrift beskæftiger vi os primært med strik, som giver muligheden for at lave lige dét man gerne vil. Det er det samme med Hama Perler – her er det uanede muligheder for hvad man kan lave.

Vi har valgt at skrive om de populære Hama Perler, perleplader og mønstre. Der er mange du kan vælge i mellem, så der er lidt for enhver smag. Hama Perler findes i tre forskellige størrelser, som vi vil skrive om her.

Disse Hama Perler kan du vælge i mellem

Der er Hama Perler, som egner sig mest til børn, og så de mindste perler, som især buges af voksne der bruger perlerne som en hobby.


  • Hama Maxi perler – mest for børn

Hama Maxi er de største Hama Perler. De bruges især af børn, som med hjælp fra deres forældre ligger perleplader i skole og fritid.

→ Køb Hama Maxi perler her

Hami Midi perler kommer i mange forskellige farver, så der er rig mulighed for at lade fantasien få frit løb. Her er en boks med hele 10.000 Hama Midi perler i. Der er rigeligt til et projekt eller to! Kassen koster 115 kr. hos Rito lige her.

Se flere Hama Midi perler og perleplader her


Hama Mini perler er de mindste Hama Perler, og det er også dem der er mest brugt af voksne. De kan fås i virkelig mange farver, og der er masser af perleplader man kan købe til dem.

Se stort udvalg af Hama Mini Perler her

Der er mange forskellige farver, perleplader og mønstre at vælge i mellem. Her er perlerne vist i grøn og lyserød, som kan bruges til mange forskellige mønstre. Hama Mini perler er de mest brugte perler til voksne.

Med Hama perlerne kan man lave virkelig mange mønstre og sjove figurer. Fantasien får frit løb, og det er især spændende, når der er så mange forskellige farver og mønstre at vælge i mellem.


Skal du stryge dine Hama Perleplader? → Klik og se vejledning her


Hama Perler: Perleplader, mønstre og inspiration

Har du besluttet dig for at gå i gang med Hama Perler, er det oplagt at begynde at overveje hvilke mønstre du kunne tænke dig at lave. Det er en god ide at starte med en perleplade. Den kan enten være som en figur, eller den kan blot være firkantet, så du bedre selv kan bestemme.

Nederst har vi samlet en række gode råd og muligheder for inspiration til dine Hama Perler.

Til hver af de tre slags perler hører der sig forskellige perleplader og mønstre til. Når du køber en perleplade, skal du derfor være obs. på, at vælge den der passer til den størrelse perler, som du bruger.

Hama Mini perler i rød

Hama mini perler fås i virkelig mange flotte farver. Så der er ingen begrænsninger – man kan lave stort set alting med disse perler. Klik her, og se det store udvalg af Hama Mini perler. For eksempel disse fine røde perler. Du kan køne en pose med 2.000 perler til 115 kr.

Hama perler i blå

En flot blå farve, der kan bruges til virkelig mange motiver. De blå perler er CE-mærket, ligesom alle andre perler fra Hama. Hama Mini perler er brugt meget af voksne, da de sætter høje krav til finmotorik og tålmodighed. Posen her med 2.000 perler koster 115 kr. Køb posen her

Hama Perler pincet – kun 8 kr.

Når du arbejder med de mindste Hama Perler, kan det være rart med en pincet. Det gør det nemmere at flytte rundt på de små perler enkeltvis, uden at ramme de andre perler. Med denne pincet kan du få fat i hver enkelt perle, og er derfor fornuftig at købe, hvis du skal arbejde med Hama Mini perler. Pincetten er set til 8 kr. hos Rito – køb her.

Hama Perler inspiration – find inspiration i en bog med mønstre

Mange leder efter inspiration til flotte mønstre, de kan lave med deres Hama Perler.  Søger du inspiration til dine Hama Perler kan du overveje at kigge i en som denne. Den er fyldt med Hama Perle mønstre man nemt kan lave.

Bogen er fyldt med inspiration til kreativ leg med Hama Perler. Der er masser af forslag, mønstre og ideer til at lave flotte motiver med perlerne. Så leder du efter inspiration til dine Hama Perler, så kan du overveje at købe denne bog hos Lirumlarumleg.

Køb hæftet hos Lirumlarum leg til 49,95 kr.

Mønstrene i bogen er til Hama midi perler. Blandt de mange figurer i bogen finder man lastbil, fantasihest, snemand og andre julemønstre, en delfin, en fulg og mange flere.

Lav bogstaver med Hama Perler

Lav smukke farverige bogstaver med Hama perler med disse bogstavsmønstre. Bogen er fyldt med inspiration til at lave bogstaver. Lav dem enten ensfarvet, eller med flerfarvet. Bogstaverne kan for eksempel sættes op på døren til et barns værelse, eller måske gives væk i en gave. Der er mange muligheder. Uanset hvad, finder du meget inspiration til mønstre til perlepladerne i denne bog. Køb den til 75,95 kr. hos Lirumlarumleg lige her

Idéer og inspiration til Hama Perler

Mangler du inspiration til hvad du skal lave med dine Hama Perler, så har vi her samlet et par ideer, som du måske kan bruge.

Lav en uro

En spændende ide er at lave en uro til sin baby med Hama perleplader. Man kan købe en såkaldt uroring til at hænge perlepladerne op på. Det kan du få i din lokale hobbyforretning, eller købe online på Rito.

 Køb en gaveæske

Hvis du ikke ved hvilket projekt du skal kaste dig ud i, så kan du købe en gaveæske, hvor du får både mønster, perleplade og perler. Vælg mellem mange forskellige hos enten Lirumlarumleg og Rito, der begge forhandler med Hama Perler

Lad dig inspirere af naturen

I naturen er der virkelig mange smukke ting, som du kan bruge som inspiration. Det kan være et træ, en blomst, eller måske noget du ser på vejen som en bil eller et hus. Du kan gøre det så kompliceret eller enkelt, som du vil.

Se hvad andre gør

Er du stadig tom for ideer, kan du med fordel se hvad andre gør. Google er din ven, og her kan du finde masser af billeder af projekter som andre har lavet. Pinterest er et oplagt sted at gå på jagt efter inspiration.

Perleplade til kun 9 kr. Kan bruges igen og igen. Køb her

Om Hama Perler – Det skal du vide

Alle Hama Perler er CE-mærket. Det betyder, at du har garanti for at de overholder EU lovgivningen. CE-mærket betuder, at lovkravene er  overholdt, og perlerne er grundigt vurderet og testet inden de sendes på markedet.

Både børn og voksne leger med Hama Perler

Hama perler er blevet populære hos både voksne og børn. For mange voksne er perlerne blevet en hobby, ligesom at strikke eller hækle. Det er nemlig utrolig hyggeligt at sidde og sysle med perler, og lave farverige figurer og mønstre. At ligge perler er især noget der tiltaler kreative mennesker, der nyder at lave noget med hænderne. At ligge perler kan for mange være afslappende, da man i høj grad fokuserer på én ting, og kan få et afbræk i en ellers travl hverdag.

Netop fordi Hama Perler er sjove for både voksne og børn, er det en oplagt aktivitet at lave sammen som familie. I kan enten hjælpe hinanden med at ligge en perleplade, eller I kan hver jeres. Mange synes at det er en skøn måde at tilbringe kvalitetstid sammen som familie.

En hyggelig måde at være sammen med barn eller barnebarn

Fordi perler er sjove for både voksne og børn, er det også en rigtig hygge aktivitet at lave med sit barn eller barnebarn. Det er en god måde at være sammen på, da man kan lave noget kreativt sammen og skabe noget.

Stress af med Hama Perler

Når man spørger folk hvorfor de ligger perler, er svaret ofte at  de slapper af med det. Når man koncentrerer sig om Hama Perler kan man ikke koncentrere sig om andre ting, og derfor er det noget som mange mennesker kan slappe af med og hygge sig med.

Mange voksne og børn holder af at koncentrere sig, og fordybe sig i at ligge Hama Perler. For mange er det et ekstra plus at man bliver dygtigere til at holde koncentrationen. Samtidig får man noget flot ud af det, som kan foræres væk som personlige gaver. At ligge Hama Perler er derfor både hyggeligt, sjovt og afstressende.

Hos Rito finder du et stort udvalg af Hama Perler til billige priser.

Køb Hama Perler billigt her – nemt og hurtigt

Derfor skal du stryge dine perleplader

Når du stryger dine perleplader, får du meget mere glæde af dem. De kan nemlig hænges op og pynte, så du kan blive ved med at nyde dem. Det er især oplagt at lave julepynt, påskepynt eller pynt til andre årstider. Hjemmelavet pynt er altid en smule mere værdsat, og har noget unikt over sig.

Sådan stryger man perleplader

Når man stryger perlepladerne, smelter perlerne lidt sammen. Så kan de tages af perlepladen, og er på den måde foreviget. Man kan hænge perlepladerne op, så de pynter flot. Hvis du stryger rigtigt, så kan perlepladerne bruges igen og igen. Vær dog forberedt på, at det kræver lidt øvelse.

Hama Perler anbefaler, at du indstiller dit strygejern alt efter hvilken type Hama Perler du skal stryge:

Mini perler ⇒ Indstil strygejernet til uld.

Midi perler ⇒ Indstil strygejernet til bomuld.

Maxi perler⇒ Indstil strygejernet til linned.

Kilde: Hama Perler

1. Stryg perlerne

Lig perlepladen på et strygebræt med ganske almindeligt bagepapir eller strygepapir over. Du kan købe strygepapir her.  Stryg forsigtigt henover bagepapiret. Pas på ikke at trykke for hårdt, da man risikerer at smelte perlepladen, så den ikke kan bruges igen.

Vær forsigtig med strygejernet, hvis ikke hele perlepladen er fyldt op med perler. Så kommer man rigtig nemt til at stryge spidserne på perlepladen. Stryg ikke for meget, men kun til perlerne er smeltet.

2. Tag perlene af perlepladen, og stryg den anden side

Når du perlerne er begyndt at smelte, så skal du forsigtigt tage perlerne af perlepladen i ét stykke. Lig bagepapir over, og stryg perlerne igen på den anden side.

3. Lig perlepladen i pres i en bog

Inden perlepladen er kølet helt af er det en god ide at ligge den i pres i en bog eller lignende. Så undgår man at kanterne bøjer op, efterhånden som perlerne tørrer.

Recent Posts