Hæklet KB abe


Har du også set den populære hæklede Kay Bojsen abe og overvejet at hækle den? Opskriften er ganske gratis, og du må hækle alle dem du vil. Det er et sjovt hyggeligt projekt, som også er en god gaveide.

Den oprindelige abe af træ er designet af Kay Bojesen. Han voksede op i København som det tredje barn ud af en søskendeflok på fire. Da han blev gift med sin kone, fik de sammen sønnen Otto, og drengens fantasi og kreativitet blev inspiration for den flotte samling af dyr, vi alle sammen kender i dag.


Den meget populære abe designede Kay Bojesen tilbage i 1951. Ideen med aben var at den skulle smile, og se venlig og imødekommende ud. Et udtryk der nok har været medvirkende til at gøre aben til et af de mest elskede Kay Bojesen dyr den i dag i dag.

Historien om den hæklede abe

Efter designerens død blev hans figurer endnu mere populære. Så populære, at en kreativ sjæl kaldet Lærke Sørensen kastede sig ud i at hækle en version af den søde abe til sin mor. Opskriften og aben blev delt på hendes blog, og herefter tog det fart.

Hækleopskriften blev delt vidt og bredt, da alle var vilde med den søde abe. Men designfirmaet Rosendahl, der ejer retten til den hæklede abe fik sat en stopper for delingen. Men hurtigt derefter blev det dog atter tilladt at dele både opskrift og billeder af de aber du selv har hæklet.

Dog med det forbehold, at aben ikke må sælges og deler du dit billede af aben på de sociale medier, opfordrer Rosendahl til at bruge hashtagget #mitkaybojesen , så vi alle kan se de flotte dyr der bliver hæklet.

Aber i alle farver og former

Når du først er kommet i gang med at hækle de søde KB aber, så vil du opdage, at der åbner sig en verden af muligheder. Aben ser nemlig utrolig sød ud i alverdens farver, mønstre og temaer. For eksempel kan du hækle dem som et brudepar, som gave til venner der skal giftes. De vil dog også bare være fine som pynt derhjemme.

Er du rigtig ambitiøs kan du hækle dem som bordkort til gæsterne til en konfirmation for eksempel. Så skal du dog nok gå i gang i rigtig god tid, da projektet unægteligt vil tage noget tid, også selvom du hækler hurtigt.

Hækleopskrift på Kaj Boysen abe

Skulle du selv få lyst til at hækle den søde abe, så kan du hente opskriften ganske gratis herfra eller søge efter den på nettet:

Gå til hækleopskriften her

Det skal du bruge til opskriften:

  • Bomuldsgarn str. 2,5 – 3
  • Hæklenål str. 2,5
  • Piperensere

Køb det hele billigt på nettet her.

Recent Posts