Hæklet babytæppe i firkanter


Et sødt hæklet babytæppe i firkanter til den lille er den perfekte barselsgave eller en gave til dit eget barn som du har i vente. Find hæklet babytæppe opskrifter her på siden, så du kan komme i gang med dit tæppe.

Et hæklet babytæppe er ikke kun hyggeligt at lave, det er også rigtig praktisk til den lille. Et tæppe er nemlig ikke lige så varmt og voldsomt som en dyne, så det kan bruges indenfor eller i barnevognene, selvom det er varmt.

Her på siden har vi samlet alle de sødeste opskrifter på hæklede babytæpper i firkanter

Hæklet babytæppe i firkanter 

Du kan ret nemt og hurtigt hækle et babytæppe i firkanter. Det gøres ved, at du hækler en masse firkanter og derefter syer eller hækler dem sammen til et tæppe. 

Her er et meget lækkert og tykt babytæppe, der hækles i firkanter og med dobbelt garn. Opskriften er ret nemt at følge, men du skal dog være vant til at hækle for at lave dette babytæppe.

Det skal hækles i Drops Alpaca, som er et utrolig blødt uldgarn, der er meget egnet til babytæppet. 

Hækleopskriften er gratis og kan findes lige her.

Hæklet tæppe i oldemorfirkanter


Oldemorfirkanter er en meget brugt opskrift på de fineste firkanter. Når du først har fanget fidusen ved dem, er de super nemme at hækle. Du skal kun bruge stangmasker og luftmasker for at hækle dem. 

Dette hæklede babytæppe kan du derfor godt give dig i kast med, selvom du ikke er så rutineret indenfor hækling.

Fordi det hækles i firkanter er det nemt at have med på farten. Så kan du hurtigt lige få hæklet et par firkanter i toget eller i lægens venteværelse. 

Her er babytæppet vist i blå farver, men det kan naturligvis også laves i mere pigefarver.

opskriften er gratis! Find den her. 

Babytæppet hækles i Drops Nepal, som er et dejlig blødt uldgarn. I dette tæppe vil baby ikke komme til at fryse!

Endnu et hæklet tæppe i oldemorfirkanter – med sød kant 

Det er utroligt hvad en lille dekorativ kant kan gøre ved et hæklet babytæppe. Her ses det tydeligt hvordan kanten tilfører finish og efterlader tæppet med et sødt og feminint touch.

Som det ses er det hæklet i en klassisk kombination af pigefarver: hvid, lyserød og lilla. Det hækles i oldemorfirkanter, også kaldet bedstemorruder.

Oldemorfikanterne er lidt større en traditionelt, hvilket givet tæppet et anderledes udtryk. Du skal derfor hækle større firkanter, men til gengæld færre – det betyder du ikke skal hæfte så mange ender ! 

Hækleopskriften på babytæppet er gratis og kan hentes her. 

Hæklet babytæppe i flot mønster

Meget vamset og blødt babytæppe, der hækles i velourgarn. Det gør tæppet utrolig blødt, samtidig med at det er varmt og hyggeligt at putte med.

Endnu et flot hæklet babytæppe. Dette laves dog ikke i firkanter, men hækles derimod i det samme mønster ud i et. Det er et hulmønster, så tæppet får et virkelig flot udtryk. 

Selve hækleopskriften er gratis og findes her, hvor den kan downloades. 

Flot hæklet babytæppe farveskiftende garn

Denne hækleopskrift er fra MyDesign, men er frit tilgængelig på Mayflowers hjemmeside. Du finder opskriften gratis lige

Tæppet hækles med et flot mønster med stangmasker. Her er det vist med striber i flotte farver, der passer til både drenge og piger. Garnet skifter selv farve, hvilket giver det flotte udtryk 

Opskrifter på hæklede babytæpper

Et hæklet babytæppe er noget af det mest populære at hækle. Det er en virkelig dejlig gave både at give og få, netop fordi den er brugbar og praktisk. Samtidig er babytæpper jo bare så søde!


Sådan gør du


Når du skal i gang med dit babytæppe skal du først og fremmest beslutte dig for faver og garntype. Dette er naturligvis nemmest, hvis du allerede kender barnets køn. Langt de fleste babytæpper laves i enten ”pigefarver” eller ”drengefarver”.


Et hæklet tæppe i pigefarver kan være lilla, lyserød, rød, sart rosa, hvid og så videre. Et hæklet babytæppe i drengefarver er typisk lyseblåt, hvid, navyblå og lignende.


Men heldigvis er det slet ikke svært at lave i tæppe i lækre farver, som kan bruges af begge køn. Så kan du vælge grøn eller gul, eller måske et helt klassisk babytæppe i hvid eller råhvid.

Hæklet babytæppe mønster


Det næste du skal beslutte dig for er mønsteret på tæppet. Også her kommer du på lidt af en opgave, for der er fantastisk mange muligheder, når du skal hækle dit babytæppe. Du kan vælge at lave det i firkanter eller ud i et. Det er helt op til dig.


Her på siden har vi samlet en lang række af de sødeste hækleopskrifter på babytæpper, så du forhåbentlig finder inspiration til lige netop det mønster, som du fortrækker.


Garn til babytæppe


De to absolut mest populære garntyper til babytæpper er henholdsvis uld og bomuld. Begge dele er naturlige materialer, der lader huden ånde.


Her skal du dog være opmærksom på, at bomuld ikke varmer særlig meget. Det er derfor et godt valg, hvis der er tale om en sommerbaby. Derudover bliver bomuld ret tungt. Det gør ikke så meget med et lille babytæppe, men det er alligevel værd at have med i overvejelserne.


Uldgarn er både dejlig varmt og kan i dag købes i helt bløde varianter, der slet ikke kradser. For eksempel alpaca eller merino.


Det mest oplagte garn er dog nok et blandingsgarn, så du får lidt af det hele. For eksempel uld og akryl, der giver et skønt blødt resultat, og samtidig er tæppet nemt at vaske.


Hvilket garn du vælger er helt op til dig!

Hæklet tæppe – super personlig gave


Når du laver et hælet babytæppe er det en helt unik og personlig gave. Find mange forskellige opskrifter på et hæklet babytæppe her på siden, og vælg det som du mener er bedst.


Vælger du et hæklet babytæppe lavet i Drops Baby Merino, får du mange farver at vælge i mellem. Et tæppe i uldgarn er som tidligere nævnt dejligt til babyer, da det er virkelig blødt og samtidig giver huden mulighed for at ånde. Derfor er det nemmer for baby at holde en korrekt temperatur i et strikket babytæppe i uldgarn.

Vælg mellem et utal af mønstre

Man kan hækle babytæpper i virkelig mange forskellige mønstre. Du kan vælge at hækle et babytæppe i firkanter eller ud-i-et med for eksempel granny stripes.

Har du overvejet et strikket babytæppe?


Hvis du er fiks med hæklenålen, kan du måske også strikke?


Vil du gerne starte med et strikket babytæppe, der super nemt at gå til kan du strikke babytæppe i rib. Det er blot at strikke 2 ret, 2 vrang. Ribstrik giver en dejlig elastisk kvalitet, og det færdige tæppe bliver utrolig blødt. Husk at lave en kant af retmasker. Fordi det strikket babytæppe er elastisk kan baby bruge det længere.


Børn helt op til 3 år kan stadig have gavn af deres helt eget babytæppe, til at nusse med eller putte med. Det kan også være, at børnene bruger deres strikket babytæppe til at putte deres dukker og bamser. Der er mange gode grunde til at komme i gang med et babytæppe uanset om du hækler eller strikker.

Det er bestemt en heldig baby, der får lov at putte i et helt unikt og hjemmelavet babytæppe.

Recent Posts