Garn til Nissehue


Det perfekte garn til nissehuen er rødt garn, der er nemt at arbejde med og som ikke kradser for meget. Eftersom huen kun skal bruges en gang om året er noget billigt akrylgarn ofte et rigtig godt bud på garn til nissehue. Skal huen være af finere kvalitet kan du bruge baby merinould. Uanset hvad bliver du nok glad for at vælge noget til minimum pind 3, så du ikke skal bruge månedsvis på at strikke huen.

Læs med her og få konkrete bud på hvilket garn der er bedst samt et par links til søde strikkeopskrifter på nissehuer.

Almindeligt akrylgarn

Akrylgarn er billigt, nemt at arbejde med og så kan det vaskes sammen med dit andet tøj på 30 eller 40 grader. Tilmed kradser det ikke, men er stadig lunt, så det er perfekt til hovedbeklædning. Find billigt akrylgarn her (med prisgaranti).

Baby Merinould

Hvis du sværger til uld, er baby merinould et godt bud på garn til din nissehue. Det er super blødt, og samtidig ikke for tyndt. Ulden kommer fra unge får eller lam, hvilket giver det en ekstra blødhed. Uldgarn er per definition dyrere end akrylgarn, da det jo kommer fra dyr, der kræver ordentlige forhold osv. Hvis du køber hos Rito kan du få prisgaranti. Se hvad garnet koster nu og her.

Tinka nissehue: Vælg garn til filtning

Kan du huske de flotte, spidse nissehuer som alle rendte rundt med i julen 2019? Den populære Tinka julekalender tog Danmark med storm, og de flotte nissehuer var udsolgt stort set alle steder. Men så er det jo heldigt, at du faktisk kan lave din egen! Vil du vide hvordan? Så læs videre!

For at lave din egen Tinka nissehue, skal du vælge garn der egner sig til filtning. Det er ret tykt garn, og ikke spundet så tæt, hvilket gør det tykt. Når du filter skal du strikke huen ekstra stor og herefter vaske den i maskinen. Når huen er blevet vasket, krymper det særlige filtegarn voldsom. Så gælder det om at strække huen i form, inden den tørrer. Når den er tørret og stivnet  har du din egen flotte Tinka hue!

Se sort udvalg af garn til filtning her.

Gratis strikkeopskrift på nissehue

En gratis strikkeopskrift på en ganske almindelig og dejlig nissehue. Denne model er strikket med flotte stjerner, men hvis du synes det er for svært at strikke, så kan du bare springe dem over.

Gå til gratis Mayflower opskrift her

Hvilken farve skal din nissehue være?

Rød er det åbenlyse svar her, men faktisk kan din være andet end bare rød. Du kan tilføje detaljer på den såsom stjerner eller julemotiver som rensdyr. Du kan også lave den stribet i rød og grå, hvilket giver et hyggeligt udtryk. Se flere nissehue opskrifter her.

Du kan også vælge at lave en helt grå nissehue med en flot hvid pelskvast for enden. Mulighederne er mange, og det er bare med at gå i gang!

Recent Posts