Farveskiftende garn – skab flotte effekter i strikketøjet


Farveskiftende garn giver en virkelig flot effekt i dit strikkearbejde. Det skifter nemlig nuancer efterhånden som du strikker, og helt uden at du behøver at tænke over det eller skifte garnet. Det farveskiftende garn bliver indfarvet således at farven på garnet varierer efterhånden som du strikker.

Her har vi valgt at skrive lidt om hvilke farveskiftende garner der er at vælge imellem, og forslag til strikkeopskrifter hvor det ser flot ud at bruge garn med farveskift.

 Garn med lange farveskift

Et garn der har lange farveskift giver vanvittig flotte effekter når du strikket. Farverne tones ud når de skifter, og det bliver dermed en flydende overgang fra farve til farve. Det giver et virkelig elegant look som man næsten ikke kan få øjnene fra.

Et garn med lange farveskift er særlig smukt når du strikker for eksempel sjaler, som jo bæres så man ser hele arbejdet. Garnet kan også bruges til halstørklæder eller benvarmere. Garn med farveskift kan du bruge både til at strikke og hækle.

Hvad kan man strikke med farveskiftende garn?

Der er mange forskellige ting man kan strikke med garn, der skifter farve. De mest oplagte strikkeopskrifter er nok tæpper, sjaler og sokker. Men også tøj kan blive virkelig flot med de løbende farveskift. Især hvis det drejer sig om tilbehør som for eksempel huer og vanter, kan det være rart at tilføje lidt ekstra farve. Strikkede sokker er måske særligt oplagte at strikke med farveskiftende garn, da mange holder af festlige og farverige sokker.

  • Sjaler – både hæklede og strikkede
  • Tæpper
  • Sokker
  • Huer, vanter & halstørklæder
  • Tøj

Her har vi udvalgt en række strikkeopskrifter, hvor det er særlig oplagt at strikke med farveskiftende garn. Den flotte effekt som det giver, gør det færdige arbejde levende at se på. Hvis du ikke har mod på for mange komplicerede teknikker såsom mønsterstrik eller endda farveskift, så er garn med lange farveskift en rigtig god løsning, da du ikke får et ensfarvet udtryk men derimod et med flere farver.

Se de udvalgte strikkeopskrifter længere nede

Et farveskiftende garn kan, hvis det bruges rigtigt, give et elegant og klassisk look som vil være fængende for øjet. Et garn med lange farveskift har even til langsomt at “fade” ud, og glide over i en ny farve. Det giver en effekt som er noget nær umulig at opnå, hvis du skifter garnet. Se blot dette smukke sjal strikket i faveskiftende garn. De grønne og gule nuancer kombineres flot og elegant. Se mere om strikkeopskriften på webshoppen Stylestrik.

Smukt tæppe

Dette flotte  tæppe er strikket med farveskiftende garn fra Drops. Tæppet købes som strikkekit til blot 170 kr. Firkanterne er strikket diagonalt, hvilket får effekterne i det farveskiftende garn til at fremstå meget elegant.

Tæppet består at firkanter, der alle strikkes i ret. De strikkes diagonalt, det vil sige fra hjørne til hjørne. En enkelt teknik, der giver et flot resultat.

Tæppet strikkes med 2 tråde af Drops Fabel og Drops Delight. Det giver et tæppe, der er både blødt og holdbart. Garnerne har farveskift i mange farver, så du selv kan vælgde den kombination du ønsker. Et smukt tæppe, der vil pryde din sofa.

Smukt sjal strikket med farveskiftende garn

Dette grønne sjal er strikket med farveskiftende garn i grønne og gule farver. De flotte farveskift giver en ægte forårsstemning. Sjalet er strikket på tværs således at du starter fra højre spidst, og strikker herfra til venstre spids.

Sjalet har fine detaljer såsom takker hele vejen langs den ene side, hvilket ser flot ud når det slynges om halsen. Det er ikke så voldsomt stort, hvilket gør det utrolig anvendeligt. Kanterne er prydet med et lille fint hulmønster, som flot markerer sjalets midte.

Strikkede sokker

Et par sokker må gerne være farverige. Især når vi taler om hjemmestrikkede sokker. Effektgarn er det perfekte valg til dette, da sokken får det flotte look i flere farver, men uden du behøver at tænke over at strikke striber eller andet. Mange synes at sokkestrikningen er en svær disciplin, hvorfor det er dejligt ikke også at skulle skifte garn. Når du vælge sokker, så vær opmærksom på at du får brugt et godt strømpegarn med nylon. Vælger du et rent uldgarn vil sokkerne hurtigt blive slidt.

Strømpegarn der skifter farve, kunne for eksempel være dette strømpegarn fra Drops Fabel. Drops er en af de største garnproducenter i EU og leverer garn til en lang række forhandlere. Drops strømpegarn forhandles på mange online garnbutikker, hvor garnet fås rigtig billigt. Drops Fabel kan lige nu købes til 20 kr. på Filato.dk.

Drops Fabel er et 4-trådet strømpegarn, som er tyndt men holdbart. Det består af 75% uld og 25% polyamid, hvilket gør de strikkede sokker holdbare og samtidig dejlig lune.

Strømpegarn fra Drops fås i mange farver, og fås som garn med lange farveskift, men også i ensfarvet variant. Du kan garanteret finde det perfekte garn til dine sokker. Se de mange flotte varianter  her.

Flotte sokker strikket i farveskiftende garn

Disse lækre sokker er strikket med strømpegarnet fra Drops Fabel. Det er garn med lange farveskift, som giver en rigtig flot effekt. Denne sokke strikkeopskrift vil udfordre selv den erfarne strikker på grund af de diagonale firkanter, der udgør skaftet.

Til gengæld får man et par sokker, der er lidt ud over det sædvanlige. Strikkeopskriften er gratis, og kan ses lige her.

Crazy Colors akrylgarn – fås i mange farver!

Dette smukke garn med farveskift består af ren akryl. En af fordelene ved akrylgarn er netop, at det fås i så mange forskellige farver. Du kan se alle varianterne ved at klikke her.

Akrylgarn er meget let, hvorfor det egner sig særligt godt til store projekter såsom sjaler, ponchoer eller tæpper.

Bomuldsgarn med farveskift

Dette bløde bomuldsgarn fra Mayflower kan bruges til mange forskellige projekter. Bomuldsgarn er et meget alsidigt garn, der nok aldrig går af mode. Bomuldsgarnet består af et naturligt materiale, som er velegnet til for eksempel babytøj eller karklude.

Garnet tåler vask på 60 grader, hvorfor denne type garn benyttes til håndklæder, karklude og andet til hjemmet. Garnet er indfarvet i forskellige længder, så arbejdet får smukke og tilfældige farveskift.

Baby Dream garn med farveskift – 50% bomuld og 50% polyamid

Utrolig blødt garn, der er perfekt til babystrik. Det fås i et væld af farvekombinationer, og kan derfor bruges til både drenge og piger. Den skønne blanding af bomuld og polyamid gør garnet let og blødt.

Det er et garn der også luner, hvilket man ikke oplever i samme grad med rent bomuld. Du kan vælge mellem mange farvekombinationer og forskellige farveskift. Du kan se alle varianterne her.

Håndfarvet merinould med farveskift

Et rent luksusgarn med farveskift. Garnet er fint og lækkert i kvaliteten, og egner sig til pind 4,5. Fordi det er håndfarvet bliver farveskiftene unikke, og hvert enkelt nøgle er derfor unikt i sig selv. Merinoulden er kendt for sin lækre blødhed med et eksklusivt præg.

Det kan købes i nøgler på 100 gram, altså det dobbelte af det mest normale garnnøgle på 50 gram. Det betyder at du kan strikke langt med et enkelt nøgle. Det er en fordel, da der vil komme en naturlig ændring i farverne ved et skift af garnnøgle. Garnet er perfekt til et lunt sjal eller tørklæde, der vil se smukt ud når det er bredt ud. Garnet kan vaskes ved 30 grader på skånevask.

Luxus Sock Yarn – håndfarvet

Skal fødderne forkæles, er dette muligvis det rette garn. Det består af 75 % ren uld og 25 % polyamid, hvilket er den perfekte blanding til sokker. Ulden er superwash så sokkerne kan uden problemer vaskes i maskinen på 30 grader finvask (uden skyllemiddel). Garnet er en smule tykkere end normalt strømpegarn, hvilket vil medføre at sokkerne også bliver tykke og lune.

Garnet er håndfarvet, så hvert enkelt nøgle har sin helt egen unikke indfarvning. Hvert nøgle er på 100 gram, hvilket gerne skulle være nok garn til et par voksen sokker. Vælg mellem flere smukke farvekombinationer.

Sokkegarn med farveskift

Endnu et lækkert sokkegarn med farveskift. Garnet er Hobbis eget sokkegarn, som består af 75% uld og 25% polyamid. Det er den bedste blanding til sokkegarn, da det giver både holdbare og lune sokker. Det fås i et væld af farvekombinationer, men kan dog også fås i en ensfarvet udgave. Det er et lækkert garn med farveskift.

Når du strikker sokker med dette garn, bliver det et meget farverigt resultat på grund af det farveskiftende garn. Du kan få en ide om hvordan resultatet bliver ved at kigge på billedet.

Derfor er det sjovt at strikke med farveskiftende garn

Når du strikker med farveskiftende garn, så er det sjove at se hvordan arbejdet skifter farver, mens du strikker.

Ofte ender man med at strikke et par rækker mere end man ellers ville have gjort, da man lige skal se hvordan arbejdet tager sig ud med den nye farve. Samtidig er det nemt at strikke med garn med farveskift. Fordi det ikke er nødvendigt at skifte farve undervejs, kan du blot strikke derudaf, og alligevel få det flotte resultat. Samtidig er det også lækkert, at du ikke skal tænke på hvilke farver der ser flotte ud sammen, men garnet indeholde smukke nuancer, der passer perfekt sammen.

Fordele ved garn med farveskift

Når du vælger at strikke med garn med farveskift, kan du nyde godt af fordelene ved dette. For det første så får dit strik et levende udtryk med farveskiftende garn. Det endelige resultat kan endda se så imponerende ud, at man blive helt i tvivl om der er brugt farveskiftende garn, eller man selv har skiftet garn undervejs. Farvenuancerne fader ud og går glidende over i andre farver.

Farverigt og elegant udtryk

Garn med farveskift giver naturligvis et farverigt udtryk. Især til sjaler giver det et flot look, når sjalet er bredt ud over ryggen. Her kan man virkelig se hvordan garnet med farveskift kommer til udtryk. Det giver et smukt og elegant udtryk til et sjal.

Det er især populært at strikke sokker med farveskiftende garn. Sokker med striber er også lækre, men det er for det første besværligt at skifte garn, og for det andet kan garnskift give små ujævnheder i arbejdet hvilket er uhensigtsmæssigt når vi taler om sokker. Vælger du garn med farveskift, kommer effekten helt af sig selv.

Her på siden har vi samlet et udvalg af det farveskiftende garn, der er at vælge i mellem. Garn med farveskift fås i flere forskellige kvaliteter. Skal du strikke sokker vil jeg anbefale dig at købe et decideret sokkegarn, som består af 75% uld og 25% polyamid. Dette giver et holdbart resultat, som samtidig giver varme. Superwash uld er meget praktisk når vi taler om sokker, da disse jo ofte vaskes meget ofte.

Skal du strikke et sjal er akryl garn eller et uldgarn det bedste valg. Vælger du farveskiftende garn, kan det fås i både merinould og polyamid. Ønsker du merinould garn med farveskift, kan du få en meget lækker variant hos Hobbii garnbutik. Garnet kaldes luksus garn, og er håndfarvet. Du kan se mere om det her.

Recent Posts