Djævlehue uden sammensyning


Strik en djælvehue uden sammensygning, og du har en rigtig sød lille babyhue som du kan lave helt uden at skulle pakke strikkepindene væk, og tage nålen frem.

Djævlehuen uden sammensyning er en anelse mere kompliceret end den klassiske udgave. Så hvis du ikke har så meget erfaring med at strikke anbefaler vi at starte med den klassiske djævlehue, som du finder opskrift på længere nede på siden.

Opskriften på en Djævlehue uden sammensyning er en købeopskrift lavet af Kirsten Madsen. Opskriften koster 40 kroner. Den strikkes på strømpepinde med en teknik, hvor den strikkes sammen i toppen.

Har du mod på at kaste dig ud idet kan du finde opskriften her:

Kirsten Madsen opskrift på Djævlehue

Den klassiske djævlehue

Den klassiske djævlehue er en utrolig simpel hækle – og strikkeopskrift, der ikke desto mindre kan være svær at knække koden til. Kort fortalt strikker du et stykke, hvor du skiftevis tager ind og ud. På den måde ender du med et ”zig zagget” stykke, som du kan sy sammen på en måde, så det danner den søde form der karakteriserer djævlehuen.

Hæklet djælvehue

Den sødeste og nemmeste opskrift finder du i hæftet her fra Sys Fredens. Den lille bog koster kun omkring 50 kroner, og indeholder flere søde og nemme hækleopskrifter til de mindste. Køb bogen her.

Strikket djævlehue

Sød strikket djævlehue i et klassisk design. Opskriften er ret nem at gå til, fordi denne hue er i retstrik. Du kan købe garn til opskriften som et strikkekit, så det er super nemt at komme igang med den søde hue og evt. matchende vater. Find opskriften her.

Hvorfor hedder det en djævlehue?

Det hedder en djævlehue på grund af formen med spidsen, der går lidt ned i panden og skaber illusionen af små djævlehorn.

Hvad er der specielt ved en djævlehue?

Det er en gammel og meget klassisk opskrift, der er nem og sjov at strikke når du først har knækket koden til den. Samtidig kan den varieres i det uendelige med farver, striber mm. Se flere varianter her.

Djævlehue til hvilken alder?

Du kan tage djævlehuen i brug til baby nærmest med det samme. Formen på huen er især god til de helt små babyer på under 1 år. Når børnene er lidt større er det almindeligt med en elefanthue eller en pixihue, som også beskytter halsen, når barnet er ude at lege.

Recent Posts