Broderet julekalender til børn


Hvorfor ikke give dine børn eller børnebørn en helt særlig julekalender, som du selv har lavet? En broderet julekalender er ikke bare flot og personlig, den vil også bringe glæde i børnenes øjne jule efter jul.


Forestil dig årets pakkekalender hænge på en broderet julekalender og være en dekoration i sig selv. Du kan brodere en pakkekalender til daglige kalendergaver, eller lave en til adventsgaver. Det er helt op til dig. Her på siden har vi samlet de flotteste broderede julekalendere med hyggelige julemotiver.


Klik dig videre på den julekalender, du er interesseret i, og så kan du læse mere, eller købe den som du har forelsket dig i.

Julemanden med sin slæde

En rigtig hyggelig julekalender med julemanden og hans slæde. På julekalenderen er der broderet julemanden med hans slæde og to rensdyr foran.

Julemanden flyver henover det smukke vinterlandskab, og han har masser af pakker i sækken.

Broderet julekalender til børn – med julemand og snemand

Er der noget hyggeligere end at selve julemanden og den søde snemand hilser dig godmorgen med en lille pakke?

Denne broderet pakkekalender er med det fineste motiv. På pakkekalenderen er der plads til 24 pakker. Så er der en til hver dag hele december op til jul.

Det er en stor pakkekalender med masser af plads til pakker!

Et gammeldags motiv skaber ægte julehygge!

Denne julekalender adskiller sig fra mange andre, da det er et smukt gammeldags motiv på.

Udover julemanden kører afsted i sin kane med en hest foran. Rundt om julemanden er der hyggelige grangrene og smukke juleklokker.

Den broderede julekalender kan købes som kit

Julesok med broderet navn

En julesok er en anden mulighed til pakkekalenderen. Denne julesok er også med broderet motiv, og er tilmed meget personlig fordi der er navn

Det er en meget personlig gave, som du kan lave til børn. I julesokken kan børnene finde en gave hver dag i december, eller måske ugentligt, hvis de får adventsgaver. Er du interesseret i at se, flere forskellige julesokker, så klik her.

Diy julekalender

Hvis du gerne vil være kreativ med børnenes julekalender, så kan du også lave den selv, i stedet for at brodere den. Der findes flere forskellige produkter, som du kan købe en en diy julekalender.

Så bliver det altså ikke nemmere at være kreativ med årets julekalender!

Du kan vælge mellem flere forskellige udgaver hos CC hobby, hvor du også finder god inspiration.

Broderet julekort – lav et sødt julekort med Rudolf

Hvis du ikke har prøvet at brodere før, så er det en god ide at starte i mindre projekter. Det kunne for eksempel være små julekort som disse med enten Rudolf eller fine kaktusser.

Julekortene kan sendes til de nærmeste i juletiden, eller hænges op på væggen som julepynt. Mulighederne er mange!

Disse julekort er set hos CC hobby.

Sådan kommer du i gang med at brodere


Tænker du at broderi er lidt gammeldags og kedeligt? Så tro om igen! Det gamle håndarbejde er ved at blive meget moderne igen, og de smukke billeder og mønstre er begyndt at blive mere og mere populære at lave.

At brodere ser meget nemt ud, men det kræver ikke desto mindre en smule øvelse at komme i gang. Når du først har lært det, er det til gengæld en skøn hobby og det kan du få timevis til at gå med.


Det er en hobby, der ikke kun begrænser sig til jul og højtider, men som du kan glæde af hele året rundt.


De to mest almindelige sting inden for broderi er korssting og halvkorssting. Hvis du er i tvivl om, hvordan du laver disse to sting, så findes der et væld af guides på nettet, og ikke mindst på youtube. Ofte er det nemmere at se hvordan man gør på en video, frem for at læse en tekst.


Hvis du gerne vil være en haj til at brodere, så er det bare med at kaste sig ud i det!


Det skal du bruge


• Broderinål
• Broderigarn
• Motiv / billede
• Stof til at brodere på


Du kan også bare købe et broderikit, der indeholder alt hvad du skal bruge til at komme i gang.


Start med at tråde nålen. Broderigarn kommer i lange nøgler og er meget levende at arbejde med. Det er et garn der ikke er spundet særlig meget, og derfor kan det let dele sig. Dette giver dog også det færdige billede det flotte nuanceret resultat.

Garn til at brodere med

Broderigarn er et levende garn at arbejde med. Det er som regel altid i bomuld og består næsten altid af bomuld.

Garnet er meget slidstærk, men samtidig ret fint. Hvis du taget en for lang tråd, når du broderer, så risikerer du at garnet bliver slidt. Det er derfor en god ide ikke at bruge en for lang tråd, når du broderer.

Broderigarn fås i et væld af farver. De kommer i lange bundter. Du kan købe dem super billigt på nettet, hvor der også er mange at vælge i mellem. Køb dem hos CC hobby, hvor du kan vælge i mellem mange flotte farver til lige netop dit projekt. Køb broderigarn her

En broderet eller diy julekalender – gør julen personlig

Julen er ikke kun hjerternes tid. Det er også en skøn tid for alle os, der elsker håndarbejde. Der er nemlig ikke grænser for hvad man kan lave af hyggelige kreative sysler, der har med julen at gøre.

En pakkekalender med broderet motiv er kun en af de mange muligheder der er, når vi nærmer os julen.

Du kan også gå i gang med at hækle eller strikke nisser, som altid er hyggelige at pynte op med i juletiden. Her på siden finder du masser af julestrikkeopskrifter, som du kan gå i gang med.

Historien om kalendergaver

Det var i det gamle Rom at traditionen om at give hinanden gaver i anledning af fødselsdage  og højtider, opstod. Sidenhen har traditionen bredt sig til hele verden, og i dag markerer langt de fleste julen ved at give hinanden gaver i større eller mindre grad.

At give børnene kalender gaver gør hele december mere hyggelig og spændende for dem, og så er det jo også en god anledning til at få lavet noget kreativt. 

Gå i gang med din broderet julekalender i dag, så den er klar til december! Gå til forhandler

Recent Posts