Internettet er et godt sted at finde strikkeopskrifter, men det er i endnu højere grad et godt sted at købe dit strikkegarn. Det er nemlig både nemt, hurtigt og billigt at købe strikkegarn på nettet. Nedenfor kan du finde nogle af de garnbutikker online, som vi kan anbefale dig at købe garn hos. Der er tale om forholdsvis nye webshops som har en professionel tilgang til salg på nettet, og som alle gerne vil være de billigste. Du er derfor garanteret masser af god garn i høj kvalitet.

Vi vil løbende komme med ekstra gode tilbud på billigt strikkegarn i vores nyhedsbrev, så hvis du gerne vil holde dig opdateret på priser på garn til dit næste strikkeprojekt og have gode strikkeideer og strikkeopskrifter i din indbakke, så bør du tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Vi anbefaler altid at tjekke om Rito har garn på tilbud, når du mangler garn til dit næste strikkeprojekt!

Køb billigt garn online.
Læs om de billigste garn webshops nedenfor.

Billigt garn, strikkepinde, hæklenåle og bøger hos Rito

Rito er en garn og hobby butik, som i høj grad satser på at have mange garnprodukter til lave priser. Du finder derfor rigtig meget lækkert billigt strikkegarn til mange af dine projekter her. Deres fragtpriser starter fra kun 19 kroner, og så får du fri fragt hvis du køber for mere end 599 kroner.

Du finder ekstra billigt garn på tilbud hos Rito LIGE HER

Hobbii – Stor online garnbutik med god kundeservice

Hos Hobbii finder du et meget stort udvalg af lækkert garn, herunder både økologisk garn og anderledes garn som fx. refleksgarn. Det populære Drops garn finder du også masser af hos Hobbii.

Se garn på tilbud nu!

Utrolig billigt kvalitetsgarn fra blandt andet Drops hos Strikkes

Strikkes er måske ikke den største strikkebutik online, men de har nogle virkelig billige priser på det garn som de sælger. Derfor kan det være en god ide at undersøge om du kan få garnet billigere her, inden du køber det hos en af de andre garnbutikker. Specielt hvis du er på udkig efter Drops strikkegarnet, så vil jeg vælge også at tage et kig efter tilbud hos Strikkes.

Du finder deres tilbud på garn LIGE HER

Garnladen

Hos Garnladen finder du garn, som du ikke lige finder andre steder. Blandt andet et stort udvalg af det super bløde merinould fra forskellige mærker. Garnladen sælger også strikketilbehør, samt en masse opskrifthæfter.

Ta’ et kig forbi Garnladen, og se om der er noget for dig – Gå til Garnladen

Elmely design – Køb billigt garn til armstrik og meget mere

Elmely Design har det lækreste kæmpegarn til armstrik eller strik med store strikkepinde. I webshoppen finder du dog også de sødeste hækle -og strikkekits. Det er en ret ny butik, der bestemt ser lovende ud.

Gå til Elmely Design og se om der er noget for dig – Gå til butikken

Ecoknitting – Blødt økologisk og bæredygtigt garn

Et udvalg af garn der er økologisk og bæredygtigt. Hos Ecoknitting finder du mange flotte strikkekits – både til børn og voksne. Til trods for at garnet er økologisk, er prisniveauet holdt et sted hvor de fleste kan være med. En anderledes garnbutik, der bestemt er et besøg værd, hvis du går op i økologi.

Økologisk garn fremstillet på økologisk og bæredygtig vis. Blandt andet er der ikke brugt unødige kemikalier eller unaturlige farvestoffer.

Fikse Fingre – masser af strikketilbehør og Drops garn

Hos Fikse Fingre kan du finde et stort udvalg af garn, og især det lækre Drops garn. Se udvalg af bomuldsgarn, uldgarn, garn med hør eller silke, stofgarn, mælkegarn og meget mere. Mon ikke du kan finde det rette garn til dit strikkeprojekt?

Markno – Privat garnproduktion og babysvøb

Markno adskiller sig fra mange andre garnbutikker ved at have deres egen garnproduktion. Det hele bliver spundet med en grøn politik. Markno har specialiseret sig i royale babysvøb – både som strikkekits og som færdigstrikkede modeller, hvis du ikke selv kan strikke.

Sådan vælger du strikkegarn

Når du skal stikke efter en strikkeopskrift, skal du vælge et garn der er den tykkelse som strikkeopskriften anbefaler. Du skal også vælge garn så det strikkefastheden kommer til at passe. Selvom strikkeopskriften siger du skal strikke med pind 3, kan det være du skal bruge pind 2,5 for at opnå den rette strikkefasthed. Derfor er det vigtigt altid at lave en strikkeprøve med dit valgte garn, inden du går i gang.

 • Vælg den tykkelse, som din opskrift anbefaler
 • Tag altid hensyn til din strikkefasthed!
 • Lav en strikkeprøve først, og vask den for at se om arbejdet krymper

Billigt strikkegarn online

Nu hvor strikkefastheden er på plads, er det tid til at koncentrere sig om farvevalg og hvor du kan købe billigt strikkegarn online. Måske er du endda heldig at finde strikkegarn på tilbud. Et godt sted at lede er i de forskellige online garnforretninger. Ved at købe garn online, kan du nemt få et overblik over hvor du kan få dit strikkegarn online, så billigt som muligt. Her på siden har  vi lavet en liste over de bedste online garnbutikker, så du nemt og hurtigt kan finde det billigste strikkegarn.

Det skal du overveje inden køb af strikkegarn

Her har vi skrevet en række tips, der er gode at have i mente, når du skal købe strikkegarn.

Type af strikkegarn

Der findes uendelige mange typer strikkegarn online. Her på siden kan du læse en masse om garntyper, og hvilke fordele og ulemer der er ved de forskellige slags.

Læs mere om garntyper her.

Overordnet set kan man dele garn op i fem typer.

 • Uldgarn
 • Bomuldsgarn
 • Bambusgarn
 • Akryl og andet kunstigt fremstillet garn
 • Specielle typer garn som mælkegarn og zphagettigarn

Pindestørrelse

Hvis opskriften siger du skal strikke med pind 3, så skal du kigge efter strikkegarn i størrelsen der er så tæt på 3 som muligt. Det kan være mellem 2,5-3,5. Hvis du strikker stramt, så kan det måske godt gå med strikkegarn i str. 3,5. Hvorimod du kan vælge 2,5, hvis du strikker meget løst.

Lav også altid en strikkeprøve. Måske skal du gå en halv pinde str. op eller ned, hvis strikkeprøven ikke helt passer med strikkeopskriften.

Når du køber strikkegarn online, kan du inddele strikkegarnet efter pindestr. Det gør det nemt at overskue, hvilket strikkegarn du har at vælge i mellem.

Hvad skal du strikke?

Valget af garntype, er også afhængig af hvad du strikker. Et par sokker skal strikkes i strømpegarn, og ikke et ren uldgarn, da der ellers bliver slidt hul. Strikker du til en tumling, skal det nok heller ikke være det fineste silkeuld, der skal håndvaskes. Her er det måske bedre med et blandingsgarn af uld og nylon, så garnet er dejlig blødt og holdbart. Tjek altid vaskeanvisnigen på garnet, inden du køber.

Hvis du strikker et tæppe, skal garnet heller ikke blive for tungt. En plaid i bomuldsgarn bliver meget tung. Her kunne du overveje akrylgarn i stedet, der også er meget billigt strikkegarn.

Farve på strikkegarn

Her kan du bruge din fantasi. Det behøver ikke være den farve, der er vist i strikkeopskriften, som du vælger. Du kan også strikke en trøje i striber, selvom den er ensfarvet på billedet. Det kræver blot du har styr på farveskift. Husk dog at overvej om striber vil passe til det mønster eller hulmønster, der eventuelt er i strikkeopskriften. Hvis du har bestemt dig for en helt bestemt type strikkegarn, så husk at kig i de forskellige online garnbutikker inden du køber. På den måde kan du finde billigt strikkegarn online.

Uld, bomuld eller en blanding?

Hvilken garntype du vælger, når du skal købe strikkegarn kommer an på hvem du strikker til. Nogen mennesker er allergiske overfor uld, eller synes det kradser. Så kan bomuld, eller en akrylblanding være et godt alternativ. Hos de online garnbutikker vi har nævnt her på siden, finder du et stort udvalg af alt slags strikkegarn.

Derfor skal du købe dit garn online

Når du køber dit garn online får du den fordel, at det ofte er billigere end hvis du køber det i en fysisk butik. Det skyldes for det første at butikkerne har lavere omkostninger. For det andet er der mange online garnbutikker, der konkurrerer – og det presser priserne i bund. Langt de fleste butikker leverer garnet allerede dagen efter du har bestilt. De svarer også på spørgsmål, hvis du ringer på deres telefon. Den største fordel ved at købe garn online, er nok at der er et virkelig stort udvalg, og at garnet som regel er meget billigere end i fysiske butikker.

 • Stort udvalg online
 • Garnpriserne er presset helt i bund
 • Levering allerede næste dag
 • Køb billigt strikkegarn online

Køb billigt garn, som ikke klør

Mange leder efter et billigt garn, som ikke klør. Her skal du gå efter de bløde uldgarner som merinould og alpacauld, der føles silkebløde. Vil du gerne have det lidt blødere skal du gå efter baby merino og babyalpaca. Dette garn er dog også en smule dyrere, da det er finere i kvaliteten. Alle disse garner finder du hos bl.a. Rito, som har et virkelig stort udvalg af det lækre Drops garn.

Køb billigt garn til baby

At strikke til babyer er muligvis den mest populære form for strik. I mange generationer har især bedste forældre strikket sødt babytøj til deres børnenbørn. Efter strik er blevet mere populært igen, er mange forældre begyndt at strikke til deres egne børn også. I den forbindelse ønsker mange selvfølgelig at købe det bedste og billigste garn til baby. Vi anbefaler at man holder sig til garn lavet af naturlige materialer, når man strikker til baby. Det vil sige uld, bomuld og bambus. Inden for disse genrer findes der virkelig mange slags garner, i mange prisklasser. Vil du gerne købe billigt garn til baby kan det anbefales at kigge blandt bomuldsgarnerne. For eksempel Drops Paris, som er prisvenligt og samtidig rigtig blødt og godt egnet til babytøj. Det kan vaskes på 60 grader og er i øvrigt nemt arbejde med. Køb Drops Paris her .

Billigt strikkegarn til tæppe

At strikke et dejlig blødt tæppe til sofaen er en af de mest populære strikkeprojekter. Det er skønt at putte i et tæppe man selv har strikket, eller måske har fået foræret i en gave. En anden fordel er at man selv kan bestemme farverne, så tæppet passer perfekt til sofaen og resten af stuen. Vi har samlet en række at de bedste strikkeopskrifter på tæpper her. Når du skal vælge garn til dit tæppe, skal du tænke dig godt om. Der skal købes mange nøgler, så det handler om at være sikker på sit valg. Et tæppe i uld bliver dejlig varmt og blødt, men er nok mest egnet til de kolde måneder. Et i ren bomuld bliver hurtigt meget tungt. Så det skal man være opmærksom på. For mange ender valget på blandingsgarn, for eksempel nylon / uld eller akryl / bomuld. Du kan læse meget mere om valg af garn til tæppe lige her.