Anmeldelse: Babystrik på pinde 3


Her har vi anmeldt bogen der hedder Babystrik på pinde 3. Hvis du er til søde og nuttede baby-strikkeopskrifter, så er denne bog helt sikkert noget for dig!

Strik til baby – for nybegyndere

Bogen er fyldt med strikkeopskrifter, der også er egnet til nybegyndere. Så er du ikke den mest erfarne strikker, men vil gerne i gang, så kan denne bog med baby strik bestemt anbefales til dog som nybegyndere.

Kender du kun lige til begrebet “maske” og “garnnøgle” , så vil jeg dog anbefale dig at kigge forbi disse 3 super nemme strikkeopskrifter.

Det skal du vide om bogen

  • Titel: Babystrik på pinde 3
  • Forfatter: Lene Holme Samsøe
  • Antal opskrifter: 15 – 20
  • Til alder: 0 – 2 år

Flere af opskrifterne er i både en pige – og en drengevariant. Der er lidt for enhver smag. 

Har du allerede nu fået mod på at investere i bogen, så fås den til en billig pris lige her. Ellers kan du læse videre, og blive klog på, om den er noget for dig. 

Flere af strikkeopskrifterne er lavet i forskellige udgaver. Nogle af dem kan laves i en udgave, hvor der er tilføjet små detaljer, der gør det strikkede babytøj feminint. På den måde kan du nemt gøre tøjet personligt. 

Forfatteren har også skrevet disse populære strikkebøger til babyer og børn: 

  •  Babystrik på pinde 4 
  •  Kærlighed på pinde.

Køb strikkebøger online lige her.

Strikkeopskrifterne har et moderne udtryk, men samtidig et strejf af nostalgi, som gør tøjet klædeligt og fint til babyer.

Strikkeopskrifter i Babystrik på pinde 3

Strikkeopskrifterne er yndige, og samtidig praktiske til en baby. 

Der er alt fra en meget nem strikkeopskrift til baby, samt strikkeopskrifter der kræver lidt mere øvelse. Du vil helt sikkert finde flot strik til baby i Babystrik på pinde 3.

Den strikkede kjole på billedet kan strikkes både som tunika eller trøje. Alle varianterne har det samme fine hulmønster omkring halsen og brystet.

Flere af strikkeopskrifterne har det samme udgangspunkt. Det gør hæftet godt til begyndere og den let øvet strikker, da man kan bruge de samme færdigheder til flere af strikkeopskrifterne.

Sådan er bogen

Man får lyst til at strikke alt strik til baby når man bladrer igennem bogen. Der er mange variantionsumligheder, så man kan sagtens slippe kreativiteten løs.

Nogen af strikekopskrifterne er måske mere nuttede end anvendelige. For eksempel er en strikket krave med små knapper ikke altid så praktisk til de helt små, men kan bruges som pynt.

Strikket trøje og kjole med samme hulmønster som kjolen.

Til gengæld er det et plus med de små fine detaljer på tøjet, samt at strikkeopskrifterne går helt op til 2 år. På den måde kan man få meget glæde af strikkeopskrifterne.

Da strikkeopskrifterne er meget simple og nemme at gå til, vil jeg tro at man relativt nemt at modificere dem til at passe et lidt større barn.

I hæftet finder du også strikkeopskrift på det smukkeste babytæppe strikket i et smukt bladmønster. For at kaste dig ud i at strikke tæppet, skal man have nogen erfaring med at strikke.

Nem strikkeopskrift: Rilletrøje

En nem strikkeopskrifter i hæftet kaldes rilletrøje. Den strikkes udelukkende i ret, og her kan selv nybegyndere være med.

Rilletrøjen er populær at strikke, og du kan se forskellige udgaver af trøjen ved at søge på hashtagget #rilletrøje på Instagram.

Rilletrøjen strikkes frem og tilbage på rundpind. Man starter oppefra, og tager ud til raglanærmerne og fortsætter nedad. Du skal kort fortalt strikke en masse retmasker samt lidt rib.

Rilletrøjen er praktisk og dejlig lun.

Nem strikkeopskrift til baby

På strikkeopskrift.com har vi strikket rilletrøjen. Det er en nem strikkeopskrift til baby. Det kræver blot man har styr på udtagninger, ret og vrang. Desuden skal man holde tungen lige i munden, for man har rigtig mange masker på pinden i det første stykke.

Vi har strikket rilletrøjen i sennepsgul Drops Alpaca. Det lækre uldgarn er blødt og lunt, og derfor godt til børn. Som du kan se på billederne, er rilletrøjen også fin i stribet. Køb Drops her.

Her kan man se hvordan man starter oppefra, og tager ud til raglanærmer. Raglanærmer er gode til børnestrik, da de ikke begynder at stramme selvom barnet vokser.

Husk at have styr på din strikkefasthed inden du går i gang med rilletrøjen. På billederne er der brugt strikkepind størrelse 2,5, som altså er 0,5 cm mindre end det anbefalet.

Se guide til strikkepinde her.

Rilletrøjen strikkes kun i ret, hvilket giver den de karakteristiske “riller”. Retmasker er de nemmestemasker at strikke, så det er en nem strikkeopskrift til baby.

Rilletrøjen er lidt bred i det, så det skal du have i mente hvis du strikker til et barn der ikke er så tyk. Vælg evt. en størrelse mindre, og så bare strik trøje og ærmer lidt længere.

Samlet vurdering af Babystrik på Pinde 3

Babystrik på pinde 3 modtager 4 ud af 5 garnnøgler fra strikkeopskrift.com.

Hæftet indeholde både nemme strikkeopskrifter, samt nogen mere kompliceret og smukke opskrifter. Strikkopskrifterne er inspirerende og brugbare, og man kan strikke meget flot og praktisk tøj til børn.

Det trækker en smule ned at nogen af strikkeopskrifterne er mere nuttede end brugbare, samt at der er mange knapper, som kan være uhensigtsmæssigt til de små.

Køb Babystrik på pinde 3 til 128 kr. her

Recent Posts