Anmeldelse af strikkebog: 40 nemme sokker


Her på Strikkeopskrift.com har vi været så heldige at modtage den nye strikkebog ”40 nemme sokker” skrevet af Mette Walther.

Bogen indeholder – ikke overraskende – 40 strikkeopskrifter på sokker, som du selv kan strikke. Det unikke ved denne bog er, at strikkeopskrifterne på sokker er nemme og lige til at gå til – også selv om du har ingen eller begrænset erfaring med at strikke sokker.

Om bogen:

  • Titel: 40 nemme sokker
  • Forfatter: Mette Walther
  • Udgivet: 2018
  • 159,95 kr. som paperback, eller 129,95 som e-bog. Køb hos Saxo her.

Min oplevelse med bogen

Som så mange andre strikkeglade mennesker, har jeg en vis portion erfaring med den kære sokkeopskrift. Jeg har drømt om bløde hjemmestrikkede sokker til hele min familie, så ingen nogensinde skulle have kolde fødder igen.

Men jeg har kæmpet og kæmpet med sokkeopskrifterne. Jeg har prøvet flere forskellige. Tidligere har jeg skrevet dette indlæg om strikkede sokker, hvor det da også lykkedes mig at få strikket én sok.

Men som så mange desværre har oplever før mig – så blev det ved den ene sok og dermed aldrig et par. Strømpepindende drillede, hælen var en videnskab og til sidst var det bare ikke sjovt.

Det var derfor med stor spænding, da jeg modtog bogen ”40 nemme sokker”.

Min første nemme strikkede sok!

Jeg gik i gang med strømpepinde og garn, og det gik overraskende som en leg.

Jeg startede med en sok i børnestørrelse, så projektet ikke var så uoverskueligt.
Strikkeopskriften var overskuelig og nem at følge. Det var meget nemt at finde frem til den rigtige størrelse sok – noget jeg også virkelig har savnet fra andre strikkeopskrifter på sokker

Bogen er nemlig delt op overskueligt og nemt, så du kan gå i gang med sok i lige præcis den størrelse, som modtageren bruger. Nu hvor jeg er færdig med sokken er jeg ikke i tvivl: Den ender IKKE som ene-sok – den skal nok få en makker nøjagtig magen til.


Her kan du se resultatet af min første strikkede sok:

Bogens opbygning

Bogens første sider består af en kort og overskuelig forklaring om ”Sokkens opbygning”. Dette er rart at læse, også selvom du har prøvet at strikke sokker før. Her er det nemlig beskrevet med helt almindelige ord og vendinger, hvordan du strikker sokken i i alt 4 dele:

  • Skaftet
  • Hælen
  • Stykket mellem hæl og tå
  • Tåen

De 40 sokkeopskrifter…


Der er også en kort forklaring om sokkegarn og strikkefasthed, som også er nyttigt at læse inden du går i gang.

Herefter starter bogens i alt 40 strikkeopskrifter på sokker. Den første sok er i størrelse 15, hvilket er den mindste størrelse. En sød og hurtig babysok til et barn på 0-3 mdr.

Der er sokker til alle størrelser, og den største er str. 45 som er en rigtig lækker herresok. Sokkerne er i forskellige garn og strikkes fra pind 2,5 til pind 5.


Hver eneste sok har forskellige mønster og farvevalg, så der er masser af inspiration at hente her.

Så hvis du drømmer om at strikke lækre sokker til hele familien uden det skal være mere bøvlet end højst nødvendigt, så vil du ikke fortryde denne bog! Køb bogen her.

Den rørende historie bag bogen

Man kan mærke en ildsjæl bag denne bog. En iver efter at gøre sokkeopskriften enkel og nem at gå til. Og det er ikke uden grund. Forfatteren Mette Walther skrev nemlig bogen midt i et sygdomsforløb, hvor de strikkede sokker blev hendes pause fra tanker, stress og depression.

Læs selv den rørende historie via linket nedenfor, hvor Mette fortæller hele sin historie til Hendes Verden.


Læs også vores anmeldelse af bogen Kludekræmmeren

Recent Posts