Anmeldelse: Politikens strikke -og hæklebog


Politikens strikke -og hæklebog er delt op i to dele: den første om at strikke og den anden om at hækle. Med denne bog har Politiken lavet en af de bedste strikkebøger.

Hele bogen fyldt med skønne billeder af garn, tegninger der viser hvordan man strikker og tilhørende vejledninger. Der er information om strikkepinde, hæklenåle, garntyper og opskrifter.

Køb billige hæklebøger og strikkebøger her

Gode tips og tricks

Derudover indeholder bogen en del tips og tricks som er en af de ting, der gør den pengene værd.

Bogen ment som en opslagsbog, men fungerer også som en introduktion til både at strikke og hækle. Forfatteren er Vivian Høxbro og bogen udkom i 2011.

Den er god til nybegyndere, såvel som erfarne strikkere.

Se Strikkeopskrift.coms samlede vurdering af bogen nederst.

 

Bedste strikkebog med godt indhold

I Politikens strikke -og hæklebog finder du en oversigt over alt du skal bruge til at komme igang med at lave dine egne garnkreationer. Bagerst i bogen er der stikordsregister, så du nemt kan finde det du skal bruge. Bogen er en opslagsbog, men er også skøn at bladre igennem, hvis du mangler inspiration og nye ideer.

De bedste strikkebøger er kendetegnet ved ikke kun at gennemgå noget overfladisk, men derimod gå i dybben, som denne bog gør.

Politkens strikke og hæklebog er en revideret udgave, og udkom i 2011.

Det indeholder bogen

  • Lær at strikke og hækle
  • Kanter og blonder
  • Opskrifter til mønstre
  • Materialer og redskaber
  • Sådan læser du en opskrift
  • Dekoration på skrift
  • Vask og efterbehandling af det du strikke eller hækler
  • Mere end 150 fotos, tegninger og diagrammer

Først i bogen finder du en overskuelig guide til hvad du skal bruge for at komme igang. Herunder vejledning til pinde, garn, at slå masker op og strikke ret og vrang.

Herefter gå bogen i detaljer med gængse opskrifter og mønstre. Du kan for eksempel læse hvordan man strikker et stort knaphul eller et lille knaphul. Du finder også en udførlig guide til hvordan man læser en strikkeopskrift. Især som nybegynder kan strikkeopskrifter virke som et fremmedsprog. Hvad betyder det for eksempel at strikke jævnt? Og hvordan kan man se forskel på ret -og vrangsiden? Det kan du få svar på i Politikens hækle -og strikkebog.

Forfatteren 

Forfattereren bag bogen er Vivan Høxbro. Hun er en af Danmarks mest erfarne indenfor strik og håndarbejde.
Vivan Høxbro lærte at strikke som 4-årig, og hobbyen er blevet hendes passion. Kærligheden til garn og pinde skinner igennem i bogens billeder og vejledninger, og man bliver som læser grebet af lysten til at skabe ting med garn.

 

Strik mønstre og kanter

I bogen findes mange flotte og inspirerende opskrifter til mønstre. Vejledningerne er tegnet i sort/ hvid, hvilket fungerer ok, men det kræver lidt tilvænning at læse dem. Lær at strikke snoninger, flæser, bobler og meget mere. 

Har du strikket et tæppe, kan du her finde inspiration til hvordan kanten skal se ud. Det giver tæppet det sidste personlige finish.

En grundig gennemgang af strikkefasthed er også i bogen. Strikkefasthed er vigtigt, da man skal kende sin strikkefasthed til stort set alle strikkeprojekter. Samtidig kan det være svært at finde ud af præcis hvordan man gør. Bogen fortæller i detaljer hvordan man måler sin strikkefasthed, og hvordan man bruger den i forhold til strikkeopskrifter.

Samlet vurdering

Bogen er et must-have til strikkere. Den er bestemt en af de bedste strikkebøger. Den garvede strikker Vivian Høxrbro deler gavmildt ud af sine mange års erfaring med garn, pinde og nåle. Bogen er genial som opslagsbog og som den grundlæggende, klassiske introduktion til strik og hækling.

Bogen har gode tegninger og illustrationer, mange flotte opskrifter. Forfatterens kærlighed og passion til garn skinner igennem, og smitter af på læseren.

Strikkeopskrift.com vurderer bogen som en af de bedste strikkebøger, og giver den 5 ud af 5 garnnøgler til Politikens strikke -og hæklebog!

 
Har du fået lyst til at eje Politkens strikke -og hæklebog kan den købes her til 199,95 kr. 

Recent Posts