Strik med det bedste bomuldsgarn!


Bomuld er et meget brugbart garn, og er populært at anvende til både tøj, bamser, puder og tæpper. Bomuldsgarn er et blødt garn i naturligt materiale. Her har vi samlet information om det bedste bomuldsgarn, samt fordele om ulemper ved denne type garn.

Super lækkert bomuldsgarn, der er blandt det mest populære garn i bomuld. Det er meget anvendeligt, og kan bruges til en masse projekter såsom strikkede karklude, tøj eller tæpper.

Mayflower Junior 8/4 fås i næsten alle farver, både ensfarvet og multifarvet.

Køb bomuldsgarn her

Det skal du vide om bomuldsgarn

Du kan se hvordan bomuldet ser ud når det stadig sidder på planten ved at kigge på bomuldsplanten.

Når bomuldet er plukket fra planten, gennemgår det en række processer og behandlinger, der gør at det kan spindes til bomuldsgarn som vi kender det. Fordi bomulden stammer fra en plante, er garnet også et populært valg for veganere, eller andre der ønsker at minimere brugen af produkter fra dyr.

Hvad kan man strikke med bomuldsgarn?

Bomuldsgarn er et meget alsidigt garn, og kan bruges i næsten alle former for strik. Skal du strikke tøj, er bomuldsgarn skønt til forårs -og sommertøj. Vær opmærksom på, at bomuld ikke varmer på samme måde som uld. Skal du strikke tøj til vinterbrug, og ønsker at bruge bomuld, kan du vælge et blandingsgarn med i enten bomuld og uld, eller bomuld og viscose.

Her ses bomuldsgarn fra Hobbii

Skal du bruge bomuldgarn til et tæppe?

Bomuld vejer mere end meget andet garn, så husk at overvej at et stort tæppe i ren bomuld bliver meget tungt. Til et tæppe kan du med fordel bruge et blandingsgarn med bomuld, eller et med akryl og uld. Strik i bomuldsgarn er ikke lige så varmt som uld, og er derfor et godt valg til forårs -og sommerstrik. Se strikkeopskrifter på tæpper.

Billigt bomuldsgarn

En af de store fordele ved at strikke med bomuldsgarn, er at det ikke er så dyrt. Du kan derfor købe bomuldsgarn til mange projekter uden det behøver at koste en hel bondegård. Er du på udkig efter billigt bomuldsgarn, så kan du kigge nærmere på Ritos udvalg af bomuldsgarn. Du finder et stort udvalg af billigt bomuldsgarn hos Rito.

Du kan vælge i mellem virkelig mange flotte farver, faktisk er der hele 86 farver at vælge i mellem. Bomuldsgarnet er meget blødt og lækkert i en fin og tynd kvalitet. Det egner sig til både at strikke og hækle, for eksempel tøj til babyer eller et lækkert blødt tørklæde i friske farver. Prisen er kun 12 kr. pr. 50 gram.

Hvis du skal bruge helt almindeligt bomuldsgarn til en billig pris, kan det bedste bomuldsgarn være dette Drops Love you 9.

Garnfirmaet Drops laver en masse lækkert garn til gode priser, og blandt deres soriment kan du garanteret finde det bedste strikkegarn til dit projekt. Dette bomuldsgarn er egnet til pind 3, og perfekt til både at hækle eller strikke med. Det er dejlig blødt, og nemt at abejde med. Hvis du skal bruge billigt bomuldsgarn i andre størrelser, kan du kigge på de andre varianter fra Drops Love you.

Ribbongarn i bomuld

Det utrolig lækre ribbongarn fra er anderledes end mange andre typer garn. Det er nemlig lave som stofstykker. Det giver en utrolig speciel effekt, når man hækler eller strikker med det.

Garnet er perfekt til for eksempel hæklede kurve, som man kan få en gratis opskrift på hos Hobbii. Garnet er ret tykt og har ikke en særlig lang løbelængde. Derfor sælges det i nøgler á 250 gram til 55 kr. stykket. Du kan vælge imellem mange flotte farver og se de gratis opskrifter.

Drops Paris

Er du på udkig efter et godt bomuldsgarn i en tyk kvalitet, bør du kigge nærmere på Drops Paris. Drops Paris er tykt bomuldsgarn, der der egner sig til pind 5. Det er meget blødt i kvaliteten. Drops Paris er en af de prisvenlige varianter til 14 kr. nøglen. Garnet er produceret i et væld af farver, så der er lidt for enhver smag.

Drops Paris er Oeko-Tex certificeret, hvilket betyder at det er produceret under k bæredygtige forhold for mennesker og dyr. Drops Paris er blandt det bedste bomuldsgarn til for eksempel strikkede karklude eller grydelapper, grundet dets kraftige kvalitet. Garnet tåler vask på 60 grader.

Drops Paris er Oeko-Tex certificeret, hvilket betyder at det er produceret under k bæredygtige forhold for mennesker og dyr. Drops Paris er blandt det bedste bomuldsgarn til for eksempel strikkede karklude eller grydelapper, grundet dets kraftige kvalitet. Garnet tåler vask på 60 grader.

Økologisk garn

Der er flere grunde til hvorfor økologisk bomuldsgarn er blevet mere efterspurgtVælger du økologisk garn, er du sikker på at der ikke er anvendt uønskede kemikalier eller lignende i garnet. Derudover det produceret med mindst mulig belastning for miljøet. Økologisk bomuldsgarn er især populært til at strikke eller hækle babylegetøj med. Økologisk bomuld forhandles efterhånden i de mest gængse garnbutikker, for eksempel på Rito.dk. Som regel er det økologiske garn en smule dyrere end det konventionelle.

Dette bomuldsgarn fra Drops er en blanding af bomuld og 33% viscose. Viscosen gør garnet lidt lettere, og gør det en anelse mere skinnende end ren bomuld. Det gør dog også at garnet bliver finere i kvaliteten, og derfor bør det ikke vaskes på mere end 30 grader.

Garnet kommer i mange flotte farver, især mange pastel farver og lyse nuancer. Drops garnet er kendt som et godt og prisvenligt garn, der er produceret under ordentlige forhold. Der er ikke brugt dyr til dette garn, da bomuld som nævnt er fra en plante og viskosen er syntetisk fremstillet. Garnet er især egnet til at strikke tøj

Køb bomuldsgarn her

Bomuldsgarn blandet med andre garntyper

Du kan også få bomuldsgarn består af 47% hør. Hør er ikke det mest almindelige garn, og det er derfor relativt få garntyper der indeholde hør. Det er dog en garntype der efterhånden er ved at vinde frem, blandt andet på grund af at det kan fremstilles under meget bæredygtige forhold. Når bomuld og hør spindes sammen, får man et rustikt garn der er ret slidstærkt. Du får derfor et garn som er meget egnet til hverdagsbrug. Vælger du at købe garnet hos Rito, kan du vælge mellem jordfarver, som også vil se flotte ud sammen. Denne variant egner sig til pind 5,5 – 6 , alt efter hvor luftigt du ønsker dit strikketøj skal være.

Bomuld og uld

Bomuld og uld er en populær blanding, da man her både får bomuldens gode egenskaber, sammen med uldens varme. Garnet er et populært valg til for eksempel tæpper, men kan også bruges til tøj til både børn og voknse. Merinoulden er kendt for at være særlig blød og ikke-kradsende, og er derfor et af de mest brugte uldtyper når det kommer til tøj. Dette bomuldsgarn fra Drops er i en ret tyk kvalitet, og egner sig til pind 4. Fordi der er merinould i, anbefales det at vaske arbejdet på maks 40 grader.

Recent Posts