10 kreative forslag til hvad jeg skal strikke


Som kreativ sjæl har du garanteret mere end én gang stillet dig selv spørgsmålet: Hvad jeg skal strikke? Der er uendelige muligheder. Det er både det mest fantastiske ved at strikke, men kan også gøre det svært at vælge det helt rigtige projekt.

Her finder du 10 kreative forslag til projekter, som du kan give dig i kast med. Måske finder du det helt rette projekt

1. Strik et sjal

Et strikket sjal er et godt strikkeprojekt, fordi det kan bruges hele året rundt. Om vinteren kan det tages det over jakken, eller bruges som et stort halstørklæde. Forår og sommer er det skønt at lune sig i på kølige aftener.

Se udvalg af smukke sjaler her. 

First Frost by Drops Design

first-frost-by-drops-desing-lace-2 Meget let stykke strik, der bliver til et rigtig flot sjal. Det er strikket med et meget elegant hulmønster som gør det perfekt udover næsten alt andet tøj.

Du skal have godt styr på mønsterstrik når du strikker sjalet. Du skal bruge pind 3,5.

Du kan købe garnet for kun 75 kroner.

 

 

 

2. Strikkede karklude

Hvad skal jeg strikke som nybegynder? Strikkede karklude er et godt nybegynder projekt.

Strikkede karklude er et godt projekt at gå i gang med, når du ikke ved hvad du skal strikke. Det er et hurtigt projekt. Samtidig får du en brugbar karklud ud af det. Strikkede karklude er meget populære at strikke i øjeblikket, og det er en god mulighed for at afprøve forskellige teknikker og strikkemønstre. Strikkede karklude skal helst laves i bomuld, da det suger godt, og kan vaskes på 60 grader.

Se gratis opskrift på nemme strikkede karklude her. 

Nem strikkeopskrift på karklude

Håndklædemønstret skaber en god sugeeffekt, og du skal blot mestre ret -og vrangmasker.

Slå 44 masker op, og strik 7 pinde ret.

7 m ret, herefter rib 5 r, 5 v indtil der er 7 m tilbage. Strik resten af pinden i r.

Gentag indtil karkluden har den ønskede længde pånær det de første 7 rækker måler. Slut herefter af med 7 pinde ret.

 

 

 

3. Strik en bamse

Strik den sødeste lille kanin. Kannin har sin egen minikaninbamse i lommen. Køb strikkekit her.

 

En sød strikket bamse er altid et hit. Strik den til dit barn, barnebarn – eller måske til dig selv som dekoration i soveværelset?

Se opskrifter på de sødeste strikkede bamser her. 

 

 

 

 

Her kan du købe billigt garn til dit nye strikkeprojekt

Når du har fundet ud af hvad du skal strikke, mangler du måske garnet? Køb det billigt online i en af følgende butikker.

 

 

4. Strik et tæppe til sofaen eller terrassen

Nemt strikket tæppe – er strikket på skråt kun i ret. Et hyggeligt projekt at gå igang med, og du får en skønt tæppe ud af det. Du kan vælge mellem mange flotte farver. Køb strikkekit her.

Et strikket tæppe er et af de lidt større projekter, du kan gå i gang med. Til gengæld er et strikket tæppe et godt projekt at vende tilbage til, netop når du ikke ved hvad du skal strikke. Det tager tid – men vi strikker jo fordi vi nyder det, ikke sandt?

Se udvalg af flotte strikkede tæpper her. 

 

5. En strikket hue er altid god!

Når du ikke ved hvad du skal strikke, så er en hue næsten altid en god idé. Huer kan strikkes i uendelig mange variationer og mønstre.

Hvilken hue skal du så strikke? Du kan vælge enten en nem hue, eller en der er mere udfordrende.

Strik nem hue

Du kan vælge at strikke en helt enkelt hue med ribkant, og resten i glat. Den tager ikke lang tid, har et klassisk udtryk og god pasform. Strikker du huen i Drops baby meriono bliver den både blød og varm.

Køb Drops Baby Merino billigt her.

Strik hue med nordisk strikkemønster

Har du lyst til at udfordre sig selv lidt mere, kan du strikke en hue med nordiske strikkemønster.

Se gratis strikkeopskriften på huen her. 

Køb garn til huen her.

 

6. Babystrik – Strik fine ting til babyer

Små babyer ser søde ud i hjemmestrik, og forældrene bliver altid glade for strikket tøj til deres baby.

Hvad skal jeg strikke til baby? For at gøre det nemt at komme i gang med dit projekt strik til baby, kan du se om du finder noget du kan lide på vores liste over strikkekits til baby.

Gå til liste over strik til baby her

 

7. Kender du dominostrik?

Dominostrik er sjovt, og det kan blive til de flotteste projekter. Selvom arbejdet umiddelbart ser kompliceret ud, så er teknikken bag dominostrik faktisk ikke så svær.

Her på siden kan du se vores nemme guide til dominostrik: Lær at strikke dominostrik i 5 nemme trin!

Hvad kan jeg strikke i dominostrik?

Vivian Høxbro: Dominostrik

Ønsker du at lære mere om Dominostrik, og få flotte og inspirerende opskrifter, så skulle du prøve at købe denne klassisker af Vivian Høxbro.

Hvad indeholder bogen?

Bogen indeholder en grundig gennemgang af, hvordan du strikker dominostrik.

Se hvordan de små variationer i teknikken, kan gøre en stor forskel i det færdige arbejde. I bogen finder du blandt andet opskrifter på  en sød tehætte, og en raffineret sofapude med et moderne udtryk.

Pengene værd?

Hvis du skal i gang med dominostrik eller mangler inspiration- så ja! Dominostrik vejledningen er nem og enkel, og kærligheden til den sjove og nemme strikkemetode skinner igennem.

8. Strik barnevognstæppe

Hvis du selv, eller nogen du kender, snart skal have en baby, så vil et barnevognstæppe helt sikkert blive vel modtaget. De fleste babyer elsker at sove i deres barnevogn, eller sidde i den og kigge på alle de spændende ting omkring sig. Et lækkert barnevognstæppe er med til at holde baby dejlig lun.

Se opskrifter på flotte barnevognstæpper her. 

 

9. Strik poncho

Ponchoer er indenfor de seneste år blevet populære strikkeprojekter. Ponchoer kan bruges til både børn og voksne. Ponchoer er gode til børn fordi de holdes lune på hals og brystet, men har samtidig masser af frihed til bevægelse og løbe rundt og lege. Se liste over strikkede ponchoer til børn. 

 

 

 

 

 

10. Strik til velgørenhed

Hvis du slet ikke kan finde på et godt strikkeprojekt, hvorfor så ikke strikke til velgørenhed? Du kan strikke huer til hjemløse og donere dem til Varmestuestrik, der sørger for at sende dem videre til varmestuer. Se mere om dette på rokken.dk.

Du kan også gå i gang med at strikke små sokker eller huer til babyer og aflevere dem i en af mødrehjælpens butikker. Mødrehjælpen tager med glæde imod brugt tøj til børn og babyer, som de sælger videre til en billig pris.

Se 8 måder strik gør verden til et bedre sted!

 

Stadig i tvivl?

Er du stadig i tvivl om hvad du skal strikke? Så kan du måske finde inspiration ved at surfe rundt her på strikkeopskrift.com, og læse vores mange artikler om strik og strikkeopskrifter.

Du kan også gå ind på vores facebookside, hvor vi løbende opdaterer med strikeknyheder, og artikler med masser af inspiration til hvad du kan strikke.

Elsker du at strikke, så bliv del af vores nye Facebook gruppe.

Her kan du dele din viden om flotte strikkemønstre, hvilket garn der er passer til hvad og meget mere.

Vil holder dig selvfølgelig også opdateret på hvad der sker indenfor strikkeopskrifternes verden.

Maria Nielsen

Maria elsker at strikke og hækle, og har brugt masser af tid på at læse om garn og strikke - og hækleteknikker.

Nyeste posts