10 kreative forslag til hvad jeg skal strikke


Som kreativ sjæl har du garanteret mere end én gang stillet dig selv spørgsmålet: Hvad jeg skal strikke? Der er uendelige muligheder. Det er både det mest fantastiske ved at strikke, men kan også gøre det svært at vælge det helt rigtige projekt.

1. Strik et sjal

Et strikket sjal er et godt strikkeprojekt, fordi det kan bruges hele året rundt. Om vinteren kan det tages det over jakken, eller bruges som et stort halstørklæde. Forår og sommer er det skønt at lune sig i på kølige aftener.

Se udvalg af smukke sjaler her. 

3. Strik en bamse

Strik den sødeste lille kanin. Kannin har sin egen minikaninbamse i lommen. Køb strikkekit her.

En sød strikket bamse er altid et hit. Strik den til dit barn, barnebarn – eller måske til dig selv som dekoration i soveværelset?

Se opskrifter på de sødeste strikkede bamser her. 

 

4. Strik et tæppe til sofaen eller terrassen

Nemt strikket tæppe – er strikket på skråt kun i ret. Et hyggeligt projekt at gå igang med, og du får en skønt tæppe ud af det. Du kan vælge mellem mange flotte farver. Køb strikkekit her.

Et strikket tæppe er et af de lidt større projekter, du kan gå i gang med. Til gengæld er et strikket tæppe et godt projekt at vende tilbage til, netop når du ikke ved hvad du skal strikke. Det tager tid – men vi strikker jo fordi vi nyder det, ikke sandt?

Se udvalg af flotte strikkede tæpper her. 

5. En strikket hue er altid god!

Når du ikke ved hvad du skal strikke, så er en hue næsten altid en god idé. Huer kan strikkes i uendelig mange variationer og mønstre.

Hvilken hue skal du så strikke? Du kan vælge enten en nem hue, eller en der er mere udfordrende.

Strik nem hue

Du kan vælge at strikke en helt enkelt hue med ribkant, og resten i glat. Den tager ikke lang tid, har et klassisk udtryk og god pasform. Strikker du huen i Drops baby merino bliver den både blød og varm.

Strik hue med nordisk strikkemønster

Har du lyst til at udfordre sig selv lidt mere, kan du strikke en hue med nordiske strikkemønster.

Se gratis strikkeopskriften på huen her. 

Køb garn til huen her.

6. Babystrik – Strik fine ting til babyer

Små babyer ser søde ud i hjemmestrik, og forældrene bliver altid glade for strikket tøj til deres baby.

Hvad skal jeg strikke til baby? For at gøre det nemt at komme i gang med dit projekt strik til baby, kan du se om du finder noget du kan lide på vores liste over strikkekits til baby.

Gå til liste over strik til baby her

7. Kender du dominostrik?

Dominostrik er sjovt, og det kan blive til de flotteste projekter. Selvom arbejdet umiddelbart ser kompliceret ud, så er teknikken bag dominostrik faktisk ikke så svær.

Her på siden kan du se vores nemme guide til dominostrik: Lær at strikke dominostrik i 5 nemme trin!

Hvad kan jeg strikke i dominostrik?

8. Strik barnevognstæppe

Hvis du selv, eller nogen du kender, snart skal have en baby, så vil et barnevognstæppe helt sikkert blive vel modtaget. De fleste babyer elsker at sove i deres barnevogn, eller sidde i den og kigge på alle de spændende ting omkring sig. Et lækkert barnevognstæppe er med til at holde baby dejlig lun.

Se opskrifter på flotte barnevognstæpper her. 

9. Strik poncho

Ponchoer er indenfor de seneste år blevet populære strikkeprojekter. Ponchoer kan bruges til både børn og voksne. Ponchoer er gode til børn fordi de holdes lune på hals og brystet, men har samtidig masser af frihed til bevægelse og løbe rundt og lege. Se liste over strikkede ponchoer til børn. 

10. Strik til velgørenhed

Hvis du slet ikke kan finde på et godt strikkeprojekt, hvorfor så ikke strikke til velgørenhed? Du kan strikke huer til hjemløse og donere dem til Varmestuestrik, der sørger for at sende dem videre til varmestuer. Se mere om dette på rokken.dk.

Du kan også gå i gang med at strikke små sokker eller huer til babyer og aflevere dem i en af mødrehjælpens butikker. Mødrehjælpen tager med glæde imod brugt tøj til børn og babyer, som de sælger videre til en billig pris.

Se 8 måder strik gør verden til et bedre sted!

Stadig i tvivl?

Er du stadig i tvivl om hvad du skal strikke? Så kan du måske finde inspiration ved at surfe rundt her på strikkeopskrift.com, og læse vores mange artikler om strik og strikkeopskrifter.

Du kan også gå ind på vores facebookside, hvor vi løbende opdaterer med strikkeknyheder, og artikler med masser af inspiration til hvad du kan strikke.

Recent Posts