Strikkeopskrift baby | Lang liste med de bedste strikkeopskrifter til baby!

At strikke til baby er ofte de bedste strikkeprojekter. Tøjet tager ikke så lang tid, er ikke så dyrt, og så er det bare virkelig hyggeligt at klæde babyer på i hjemmestrik. Her har vi samlet en lang række af de bedste strikkeopskrifter til baby, hvor du forhåbentlig finder lige den baby strikkeopskrift, du leder efter.

Indholdsfortegnelse

Klik for at læse mere.

 

Strikkeopskrift baby: Vælg mellem mange søde opskrifter

Det kan være svært at skabe et overblik over de bedste strikkeopskrifter til baby. Derfor har vi her samlet de mest populære, og de sødeste strikkeopskrifter til babyer. Her finder du babystrikkeopskrifter på både kjoler, bukser, bluser og endda baby kjole strikkeopskrift.

Baby i lækkert hjemmestrik.

Vi har samlet både strikkekits, og et stort udvalg af gratis strikkeopskrifter til baby, hvor du altså kun skal betale for garnet. Baby strikkeopskrifterne er samlet fra online forhandlere, da man her får rigtig meget for pengene.

Siden vil løbende blive opdateret, så du er sikker på at du her kan finde alle de fineste baby strikkeopskrifter der er at vælge i mellem.

Fordele ved babystrik

 • Det er hurtigt at strikke
 • Der skal ikke bruges så meget garn = det er ikke så dyrt
 • Alle forældre bliver glade for babystrik
 • Og så er baby strik bare rigtig nuttet!

Strikket babytøj

Hvis der er noget strik, som altid har været populært så er det baby strik. Man har i mange generationer strikket babytøj til babyer i familien, eller gode venner. Babystrik er en helt særlig gave, der bliver værdsat ekstra meget, fordi der er brugt tid og kræfter på det.

Strikket babytøj i blødt uldgarn er en skøn gave at forære nybagte forældre. Derfor har vi her samlet en masse strikkeopskrifter til baby. Du finder både betalte og gratis strikkeopskrifter til baby her på siden.

Find mange baby strikkeopskrifter her på siden

Vi har valgt at samle en stor liste med masser af baby strikkeopskrifter. Mange af baby opskrifterne er gratis. En del af dem sælges også som strikkekit, hvor du køber strikkeopskriften  for en lav pris når du samtidig køber garnet.

Strikkeopskrifter: Baby

Nedenfor finder du vores liste med baby strikkeopskrifter. Vi håber du her på siden kan finde lige dén  babystrikkeopskrift du ledte efter.


Sødeste baby romper

Baby rompere er små bukser med seler, og er blevet en af de mest populære strikkeopskrifter til baby. Denne er strikket i en lækker blanding af bomuldsgarn og bambusgarn, hvilket gør den perfekt til forår og sommer.

Denne købes som strikkekit, hvor du får både garn og opskrift med i købet. Pris 116 kr.

>>Læs mere og køb her.


Fin t-shirt

Denne fine t shirt er designet af Susanne Gustafsson, og kan strikkes til babyer 3-18 mdr.

Foto: Filato

Foto: Filato

Når du køber strikketkittet, får du to opskrifter med som du kan vælge i mellem.

T-shirten er strikket i det lækre baby merinould, som især er anvendeligt til babyer. Strikkekittet koster 40 kr.

>>Læs mere og køb her.


Babykjole strikkeopskrift

Sød babykjole strikkeopskrift, hvor du også får opskrift på babyhue og babysokker.

Strikkeopskriften kan strikkes til babyer fra 3 – 24 mdr. Prisen er 105 kr. inkl. garn og strikkeopskrift.

>>Læs mere og køb her.


Strikket babysæt

Strik det sødeste sæt tøj. I dette strikkekit får du strikkeopskrift og garn til både bukser, bluse og sokker.

Sættet er strikket i et blandingsgarn af bomuld og bambus, hvilket er et super blødt garn der især er godt for babyers sarte hud. Str: 1-24 mdr.

>>Køb strikkekit her.


Anorak i retstrik

Her er der en nem strikkeopskrift til baby. Anorakken er strikket kun i ret, som mange mener er den nemmeste måde at strikke på. Det anvendte garn er det lækreste rene uldgarn fra Mayflower.Pris 207 kr. hos Rito.

>>Læs mere og køb her.


 Sød trøje og kyse

Virkelig fin og blød babytrøje og babyhue. Strikket med hulmønster, der giver et rigtig fint udtryk. Sættet kan strikkes i str. 3 mdr. – 2 år. Prisen på strikkekittet er 160 kr. hos Rito.

>>Se mere og køb her


Baby trøje

En meget brugbar babytrøje, der strikkes med raglanærmer og små knapper. Garnet er det bløde og varme baby merinould. Strikkeopskriften til baby kan strikkes i str. 1 mdr -4 år.Med i strikkekittet får du både knapper og garn. Strikkeopskriften til baby er gratis.

Læs mere og køb her.


Lun strikket bodystocking

Endnu et stykke babystrik strikket i det populære garn til babyer: Drops baby merino. Med denne baby strikkeopskrift får du et strikkekit til en strikket bodystocking i ribstrik, der giver en god pasform som baby kan bruge længe.  Pris inkl. garn og knap: 50 kr.

Køb baby strikkeopskrift her.


 Islandsk trøje til de små

Islandsk uld er et fantastisk garn. Det har unikke egenskaber, som at være temperaturregulerende og selvrensende. Str. 1-4 år. Pris 150 kr.

>>Køb strikkekit her

Vil du vide mere om islandsk strik? Læs alt om islandske strikkemønstre HER


Babykjole

Endnu en strikkeopskrift babykjole. Strikkes fra str. 1 mdr. og op til 24 mdr. Dejlig babykjole, der kan bruges både sommer og vinter. Pris 105 kr.

Køb strikkekit her.


Sød bluse med får på ryggen

 

 

 

 

 

Det er muligt at købe denne baby strikkeopskrift kan købes på Raverly til 7,5 USD.

Find opskriften her


Magasiner fyldt med strikkeopskrifter til baby

Magsinet købes hos Strikkes.dk, som er en lille hyggelig online butik. Hos Strikkes.dk kan du også købe garnet til de baby strikkeopskrifter du gerne vil strikke. 

>>Se mere, og køb magasin med strikkeopskrifter: baby.

38 baby strikkeopskrifter . Masser af flotte billeder. Pris 75 kr.

44 søde baby strikkeopskrifter. Pris: 75 kr.

28 baby strikkeopskrifter både piger og drenge. 75 kr.

 

 

 

 

 

 

 


 

Sødt babysæt

Strikkeopskrift med både hue, trøje og bukser. Strikket i det bløde Viking Bambinogarn, der er særligt egnet til babystrik.

Køb her til kun  174 kr. 


 

Babyromer med skørt

Sød lille romper til pige. Rompere er blevet populære til baby – blandt andet fordi det er noget af det sødeste, samtidig med de er praktisk. Pris 116 kr.

Se mere, og køb baby strikkekit her.

 


Bluse i mælkegarn til dreng eller pige

Mælkegarn er et rigtig godt garn til babyer og børn. Det er super blødt, og kan sammenlignes med ekslusive garntyper som silke. Læs meget mere om mælkegarn her.

Denne bluse kan nemt strikkes til en pige, hvis blot farverne skiftes ud. Pris 98 kr.

Køb strikkekit her. 

 


Gratis strikkeopskrift til baby

Her har vi samlet en liste over gratis strikkeopskrifer til baby. Strikkeopskrifterne ligger tilgængelige online. Til alle de gratis strikkeopskrifter til baby er der anbefalet en bestemt type garn, der egner sig godt til den type opskrift.

Hvis du vælger et andet garn end det anbefalede, så skal du sikre dig at tykkelsen, typen og strikkefastheden er nogenlunde den samme. Ellers kan du risikere at arbejdet bliver enten for småt eller for stort.

Strikkeopskrift baby: gratis

Mayflower har et stort udvalg af lækre baby strikkeopskrifter. Her har vi fremhævet nogen af de bedste baby strikkeopskrifter. Du kan se dem alle her.

 

Strikket babytrøje og hue

Rigtig sød og klassisk babytrøje og hue. Opskriften er gratis, og findes her.

Trøjen strikkes i Mayflower Easy Care, som er et lækkert blødt uldgarn, der kan både vaskes og tørretumbles.

Køb her og vælg mellem mange farver.

Du kan også strikke trøjen i bomulds -eller bambusgarn, for at få en sommertrøje ud af det. Du skal blot sørge for at garnet har str. 3-3,5, og så skal du naturligvis huske din strikkefasthed.

Du kan garanteret finde det rette garn hos Rito, der altid har lave priser.

>> Gå til Rito 


Sømandstrøje

Klassisk sømandstrøje. Strike den i blå og få et rigtig sømandslook til lillemanden. Opskriften downloades gratis her.

Strikkes i lækkert uldgarn fra Mayflower.

Køb strikkekit her.

 

Nem strikkeopskrift til baby

foto: Bilka

Somme tider trænger man til at have noget nemt på pindende. Noget man kan strikke, samtidig med at man følger med i en serie eller måske sidder i et tog eller en bus.

Et godt bud på en super nem strikkeopskrift til baby, er en strikket babyvest! 

Find gratis opskrift på strikket babyvest her. 


Nemt strikket babytæppe

Dette strikket babytæppe er super nemt at strikke: Du skal nemlig kun strikke retstrik, og der er ingen ind -eller udtagninger. Det er et rigtig godt projekt, hvis du er nybegynder.

Tæppet skal strikkes i blødt Alpaca uldgarn, der er et godt garn at bruge til babystrik. Tæppet strikkes på pind 5, så det er hurtigt at strikke.

>Køb Drops alpaca billigt her. 

 

Leder du efter flere strikkede babytæpper eller strikket barnevognstæppe? >>Se mange flere HER


Strik babyhue

En strikket babyhue er et dejligt strikkeprojekt. Babyhuer er meget anvendelige, og bliver brugt en stor del af året.

I dette strikkekit er både en sød djævlehue og en fin babytrøje. Babysættet er strikket i lunt færøsk uldgarn.

Pris: 129 kr.

Køb strikkekit her. 

Se mange flere strikkede babyhuer og babysko >>HER

Strikkeopskrift: Babysko

Et par strikkede babysko ser både søde ud, og hjælper med at holde de små fødder varme. Babysko kan man næsten ikke få for mange af, og det er rart at have nogen forskellige at veksle i mellem. Her har vi samlet en række strikkeopskrifter på babysko.

Alle strikkeopskrifterne er gratis, så du skal blot købe garn der passer til. For at strikke et par babysko behøver du ikke meget garn, så husk at tjekke om du har noget restgarn du kan bruge.

Har du strikket noget babytøj, og har garn tilovers, kan et par strikkede babysko være en god måde at bruge det på. Så har baby et helt sæt, der passer fint sammen.

Vigtigt! Find alle de viste babysko strikkeopskrifter →HER. 

Yndige babysko

Rigtig søde strikkede babysko. Selve foden er strikket i retstrik. Skaftet er rigtig sødt med hulmønster. Babyskoene strikkes i blandingsgarnet cotton/merino. En rigtig sød gave til barnedåb.

Køb Cotten Merino billigt her. 

 

Babysko med rib

Skaftet på disse babysko er strikke i rib, så de sidder godt om foden.

Skoene er strikket i baby merino, et super blødt uldgarn, der er meget brugt i baby strikkeopskrifter.

Køb baby merino uldgarn her. 

 

Nem baby strikkeopskrift

Babysko, der er nemme at strikke. da de kun strikkes i ret.

Strikkes i det meget anvendelige uldgarn drops karisma. Køb garnet her.

 

 

Strikket babysko med blåbærmønster

Søde babysko, der er gode til de helt små. Blåbærmønsteret er meget dekorativt, men kræver nogen øvelse at lave. Skoene strikkes i alpaca garn, som er et af de mest  eksklusive og bløde garntyper.

Køb alpaca garn her.

 

Søde kanin babysko

Strik et par sjove babysko med kaninører.

Du finder link til opskriften højere oppe. Strikkes i baby merino uldgarn.

Køb baby merino her.

Det bedste garn til baby

Strikket babytøj er bedst at strikke med blødt garn, der er fremstillet af naturlige materialer. Her har vi fremhævet de 3 garntyper, der egner sig godt til babystrik.

 • Merinould / Babyuld
 • Bambusgarn
 • Mælkegarn
 • Bomuldsgarn

Baby merinouldgarn

Merinould er et fantastisk garn. Det har alle uldens dejlige egenskaber, som at være dejlig varmt men uden at blive for meget. Merinouldgarn egner sig bedst hvis du strikker tøj der skal bruges om vinteren.

Køb billig baby merionouldgarn HER.

Andet blødt uld, kaldet babyuld, er også et godt valg når du strikker babytøj. Alpacauld er blandt det blødeste uldgarn og er meget brugt til babystrik. Vær dog opmærksom på, at det er lidt mere sart end merinoulden. Følg altid vaskeanvisningerne.


Bambusgarn

Bambusgarn er utrolig blødt og bliver et virkelig skønt garn, når det blandes med bomuld. Bambusgarn egner sig godt til babyhud, fordi det ikke kradser.

Bambusgarn er særlig egnet til allergikere og babyer med særlig sart hud. Garnet er meget åndbart og let mod huden. Desuden er garnet bæredygtigt, hvilket mange sætter høj pris på når de køber garn.

Du kan finde bambusgarn HER. 


Mælkegarn

Mælkegarn er en af de nyere garntyper, som bliver stadig mere populære. Mælkegarn er et eksklusivt garn, der kan sammenlignes med silke. Udover at være meget blødt, har det også antibakterial effekt og er meget åndbart.

Køb mælkegarn HER

 

 


Bomuldsgarn

Bomuldsgarn er et skønt materiale til babystrik. Det er naturligt materiale, så det er åndbart og føles blødt og behageligt mid huden. En anden fordel er, at bomuld ikke er så dyrt.

Køb bomuldsgarn her.

Strikker du vintertøj til baby, og vil gerne strikke i bomuldsgarn, så kan du overveje at købe et bomuldsgarn, der er blandet med andet garn. Det kunne for eksempel være merinould, hvis det skal være lækkert. Det er ikke lykkedes mig at finde andre garner, der både indeholder bomuld og merino, end varianten Cotton/ Merino fra Drops. Du kan købe den her. 

En anden lækker variant kunne være bomuld med akryl. Det giver et meget let garn, som samtidig varmer lidt mere end ren bomuld. Akrylgarn fungerer fint sammen med bomuld, som er et naturmateriale.

Køb bomuld/ akryl garn her.


Strikkebøger med baby strikkeopskrifter

Frem for at købe en enkelt strikkeopskrit, hvorfor så ikke købe en hel bog med strikkeopskrifter til baby? En strikkebog kan du bruge mange gange, og du kan kigge i den når du mangler inspiration.

Hvis du har fundet en særlig stil, som du er vild med kan du også få mange strikkeopskrifter i samme stil ved at købe en strikkebog.

Se stort udvalg af strikkebøger her. 


Retro med et moderne twist: Kærlighed på pinde

Lene Holme Samsøe har skrevet efterhånden mange strikkebøger med strikkeopskrifter til både babyer og børn. De fleste af hendes strikkeopskrifter er inspireret af gamle, retro strikkeopskrifter helt tilbage fra midten af 1900-tallet. I stedet for at ændre baby strikkeopskrifterne, har Lene Holme Samsøe brugt dem som inspiration.

Det har resulteret i hendes seneste strikkebog “Kærlighed på Pinde“.

 

Her får du hele 70 strikkeopskrifter, der alle er retroinspireret. Bogen er på over 200 sider fyldt med smukke billeder. Der medfølger god vejledning, så guides igennem de mange strikkeopskrifter.

I bogen finder du baby strikkeopskrifter til nyfødte og op til børn på 8-10 år.

Bogen koster 294 kr. hos Saxo. Køb bogen her. 


Babystrik på pinde 4

En anden populær strikkebog skrevet af Lene Holme Samsøe er bogen Babystrik på pinde 4. Her passer alle strikkeopskrifterne til pind 4.

I bogen finder du anbefalinger der hjælper dig med valg af garn. Men du kan også frit vælge noget andet garn til baby strikkeopskrifterne, hvis du ønsker det. Se garntyper der egner godt til babystrik HER.

Køb bogen her: 129 kr.


Babystrik på pinde 3

Meget populær strikkebog med de fineste baby strikkeopskrifter.

Når du strikke på pind 3 bliver tøjet en anelse finere og tyndere, end på pind 4. Det er lidt en smagssag hvad man fortrækker. Pris 129 kr.

Køb bogen HER .


Børnestrik af Sys Fredens (50 kr.)

Lille hæfte med 14 anvendelige børnestrikkeopskrifter. Sys Fredens opskrifter er ikke så svære at strikke. De er alle søde og moderne i sit udryk. Du finder opskrifter på veste, trøjer, kjoler, poncho, hue og et enkelt par bukser.

Hæftet måler 15 x 15 cm, og nemt at have med i tasken, så du kan strikke på farten.

Køb bogen her. 


Leder du efter flere strikkeopskrifter til baby?

På nettet findes der mange sider, hvor de har mange strikkeopskrifter til baby. Her har vi samlet en liste med steder, hvor du kan vælge mellem endnu flere babystrikkeopskrifter.

Hvis du ikke har noget imod strikkeopskrifter på andre sprog, for eksempel engelsk eller norsk, så bliver udvalget endnu større.

 • Loveknitting.com

På denne side kan engagerede strikkere og dygtige strikdesignere fra hele verden dele deres strikkeopskrifter. De har strikkeopskrifter indenfor mange kategorier.

I kategoen strikkeopskrifter til baby findes der over 10.000 baby strikkeopskrifter! Se dem HER. 

 • Raverlry

På raverly er der samlet flere tusind både hækle -og strikkeopskrifter. Alle kan uploade strikkeopskrifter, så herinde finder du både professionelle opskrifter, og masser af dem som folk selv har lavet. Ligeledes er der både gratis og betalte opskrifter til baby.

En af de gode ting ved Raverly er at man ofte kan se flere udgaver af en opskrift, som flere har strikket. Det giver masser af inspiration til farvevalg.

Du skal oprette en profil for at få adgang til de mange opskrifter. >>Gå til Raverly 

 • Garnstudio

Garnstudio er nok den mest kendte hjemmeside med strikkeopskrifter. Du findet et stort udvalg af opskrifter, herunder også mange strikkeopskrifter til baby.

Det, som adskiller Garnstudio fra mange andre sider, er deres store udvalg af deres eget Drops garn. Alt garnet er fremstillet under gode forhold, og er i super lækker kvalitet – uden at det koster en formue. Tilmed findes der et væld af how to- videoer på siden, hvor du kan lære ny teknikker til flot babystrik.

>Gå til garnstudio baby strikkeopskrifter

 • Familiejournalen

Familiejournalen har enormt mange artikler indenfor håndarbejde, herunder naturligvis strik. De har derfor også mange søde strikkeopskrifter til baby.

Gå til familiejournalen. 

 • Alt for Damerne

Alt for damerne er et dameblad, der i mange år har bragt mange artikler om håndarbejde, heriblandt også en masse strikkeopskrifter. Du kan ofte finde store tillæg til det fysiske blad, som du kan købe i kiosker og supermarkedet. Du kan også gå til deres hjemmeside, og måske være heldig at finde lige dén strikkeopskrift du var ude efter.

Blandt har Alt for Damerne en strikkeopskrift på en poncho, som er meget populær. Se den her. 

 Derfor er baby strikkeopskrifter så skønne!

Strikkeopskrifter til baby er noget af det mest populære at strikke. Det er små hyggelige projekter, og det gode er at en strikkeopskrift til baby kan bruges til uendelig mange anledninger.

Først og fremmest kan du selv bruge strikkeopskrifter til babyer frem, hvis du selv skal have en baby. Uanset om du skal have en dreng, pige eller endnu ikke ved det, så kan de fleste baby strikkeopskrifter nemt tilpasses, ved blot at vælge forskellige farver garn.

Hvis du er så heldig at der kommer en ny baby i din familie, er babystrik en af de bedste gaver du kan forære væk.

Baby strikkeopskrift

En baby strikkeopskrift er at finde i næsten alle samlinger af strikkeopskrifter. Vi har alle tider strikket babytøj, og det er stadig populært den dag i dag. Man kan næsten sige at en baby strikkeopskrift aldrig går af mode. Den kan nemlig bruges igen og igen, endda i flere generationer. For selvom udtrykket ændrer sig, så er det ofte man ser en baby strikkeopskrift, som har et lidt gammeldags udtryk. Eller retro baby strikkeopskrift, som man også kan kalde det.

Hvis du har lyst til at dele hvorfor du strikker babystrik, så skriv gerne i kommentarfeltet nedenfor 🙂

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *