Strik vanter til de kolde måneder, så du kan holde dine fingre dejlig lune. Et par strikkede vanter tager ikke lang tid at strikke, og det er ikke meget garn du skal bruge. Her har vi samlet 8 strikkekits til strikkede vanter. Alle sammen er lavet som kit, hvor du køber garnet til en bestemt opskrift. En billig og nem måde at strikke vanter på.

Se de fire strikkeopskrifter på vanter nedenfor.

Strik vanter med mønsterstrik

Et par rigtig flotte vanter med fint mønsterstrik. Mestrer du at strikke med to tråde, og strikke mønster, er dette strikkekit værd at overveje. Her ses vanterne i blå og hvid, men de kunne også være fine i andre farver. Bruger du rød og hvid, får vanterne et flot julet udseende. Mønstret er nordisk inspireret med snefnug og stjerner. Kun 41 kr. for garnet til disse flotte strikkede vanter.

Strikkede fingervanter med hulmønster

Rigtig fine fingervanter med dekorativt hulmønster henover håndryggen. De strikkede vanter har ribkant, så de sidder godt fast på håndleddet. Vær opmærksom på, at vanterne er one-size, men fingerlængden kan dog nemt rettes lidt til, efterhånden som du strikker. Strik dem blot lidt længere eller kortere end opskriften angiver. Vanterne strikkes i Drops Nepal, der er 65% Uld, 35% Alpaca. Du får nogen dejlige bløde vanter.

Filtede vanter med striber

Et par filtede vanter holder godt på varmen, da de bliver en anelse mere tætte end strikkede vanter. Til at strikke disse vanter skal du bruge Drops Lima, som medfølger i strikkekittet. Du kan vælge mellem mange forskellige farver.

Sådan filter man

For at tommelfingeren ikke filtrer sig sammen med resten af vanten, vendes vanten og der lægges en lille plastikpose ind i tommelfingeren. Sæt den fast med en sikkerhedsnål – OBS: Sæt nålen lodret ned mod spidsen af tommelf så den bliver let at tage ud efter filtning. Vend vanten igen så den filtes med retsiden ud.

Læg derefter vanterne i vaskemaskinen med et vaskemiddel uden enzymer og optisk blegemiddel. Vask på 40 grader med almindelig centrifugering og uden forvask. Efter vask formes vanterne til rigtige mål mens de stadigvæk er våde. Fremover vaskes vanterne på uldprogram.

Kilde: Garnstudio

Opskrift på strikkede vanter: Vagabondvanter

Flotte strikkede vagabondvanter. Med en lille “hætte” du kan tage over fingrene, hvis det er meget koldt. Et par fine vanter strikket i rib og glatstrik.

Lune luffer i lækkert uld – strikkekit til kun 34 kr.

Disse lækre vanter strikkes i det varme Drops Eskimo uldgarn, der er virkelig varmt og lækkert til den kolde tid. Det er en god ide at vaske vanterne inden brug, da garnet godt kan føles lidt krads inde vask. Opskriften er helt enkelt og lige til, så hvis du har lyst kan du tilføje striber eller måske mønster, hvis du har mod på det.

Handsker uden fingre i alpakauld

Fine handsker uden fingre i blød alpakauld. De strikkes i mønsterstrik, så de er super dekorative. De strikkede handsker er perfekte til efteråret, hvor det begynder at blive koldere men endnu ikke er helt frysende. Strikkeopskriften er gratis tilgængelig på garnstudio, og garnet dertil koster 67 kr. Et hyggeligt lille projekt, som du måske kan nå på en weekend hvis du er hurtig.

Kærestevanter

Hold varmen med disse søde kærestevanter. Sættet består af to almindelige luffer, og en samlet vante, hvor der er plads til at holde i hånden. En hyggelig måde at holde hinandens hænder varme i den kolde tid. En sød gave du kan strikke til din kæreste eller mand.

Sæt med hue, halstørklæde og vanter

Rigtig flot sæt med strikkede håndledsvarmere, halsedisse og hue. Sættet har et moderne mønster  i zig-zag striber. Vælg mellem mange forskellige farver til dit sæt. Dette strikkekit gør vinteren lidt mere moderne og stilet. Strikkekittet koster 296 kr.

Strik håndledsvarmere: 8 flotte opskrifter

I denne strikkebog får du hele 8 strikkeopskrifter på flotte håndledsvarmere. Strikkede håndledsvarmere giver et flot udtryk til din outfit, samtidig med at de varmer dejligt. Det er også praktisk at du samtidig kan betjene din telefon med fingrene, selvom du egentlig har vanter på. Bogen forhandles hos Stylestrik.