Strik med uldgarn

Uldgarn kan bruges til mange strikkeopskrifter

Uldgarn er en af de mest anvendelige garntyper. Det bruges til mange forskellige strikkeopskrifter, da uldgarn kan købes i rigtig mange tykkelser og kvaliteter.

Strik en dejlig poncho i lækkert, varmt uldgarn og hold dig varm i vinterkulden! Se strikkeopskrift til poncho på denne side.

 

 

Strikket poncho til damer

 

Napoli Poncho

Dejlig varm strik poncho i fantastisk blød alpaka uldgarn. Ponchoen er en lidt længere model med knapper i siden, hvilket gør at den strikkede poncho holder dig varm på hele kroppen.

Køb strikkekit napoli poncho her. 

Rome Poncho

Strikkekit til poncho i moderne trekantet snit, der får den til at falde flot over kroppen, og størrelsen passer derfor til alle. Ponchoen strikkes i det blødeste alpaca uldgarn blandet med 30 % polyamid, der giver holdbarhed og gør ponchoen luftig.

Putte Poncho til voksne

Ponchoen strikkes i den lækre garntype Drops Air med babyalpacauld, som er endnu blødere end det almindelige alpacauld. Strikkeopskriften har sværhedensgraden “let” og er derfor nem at gå til, selv hvis du ikke har så meget strikkeerfaring.

Køb strikkekit putte poncho til voksne her. 

 

Uldgarn: et naturligt materiale

Fordi ulden er et naturligt materiale, kan huden i strikkeopskrifter strikket i uldgarn. Derudover er det også lugt –og bakteriehæmmende. Kun ren uldgarn har denne egenskab.

Et par strikkede sokker i uldgarn, bliver ikke sure på samme måde som et par almindelige tennissokker. Hvis du blot hænger dine strikkede uldsokker til at lufte natten over, kan sokkerne bruges igen næste dag. Det gør også uld særligt egnet som inderste lag, ved sport og aktiviteter med høj intensitet, som løb eller cykling.

Uldgarn bliver fremstilles ved at spinde pels fra dyr så det bliver garn. Det dyr, som ulden tages fra, vokser hele tiden ny uld ud, og derfor er uldgarn et miljøvenligt materiale.

Se lækre uldgarner hos Rito her. Garnet bliver afsendt allerede samme dag som du bestiller!

 

 

Strik håndledsvarmere i uld

Du kan strikke et par håndledsvarmere i uldgarn, der holder dine hænder varme. Håndledsvarmere er gode til foråret, hvor det ikke længere er lige så koldt som om vinteren. Du har fingerne fri, så du kan benytte din smartphone, selvom du har håndledsvarmere på. Og så giver de bare et personligt præg på din forårs – eller efterårsgarderobe.

Har du mod på at strikke et par håndledsvarmere, kan du lige på Stylestrik få 10 % på de enkelte opskrifter, eller en hel bog med opskrifter. Brug rabatkoden strikkeopskrift.com, når du handler for at få rabatten. Se her, og vælg den opskrift du synes bedst om.

 

 

 

Babystrik i uldgarn

Se merinould her. 

Når du strikker med uldgarn, får strikketøjet den unikke egenskab at være temperaturregulerende. Uldgarnets lange, snoede fibre isolerer effektivt, og holder dig varm når du fryser. Uldgarn kan absorbere op til 30 % af sin egen vægt i væske, så hvis du sveder, kan ulden lede sveden væk fra kroppen. På den måde virker uld kølende, selv hvis du sveder.

Strik i uldgarn er godt til børn og babyer. Uanset om dit barn er varmt eller koldt, vil det have glæde af uldgarnets egenskaber.

 

Strikkekit til utrolig blødt babytæppe i uldgarn

Til babyer vil jeg anbefale at bruge baby merinould, som er det blødeste uld der findes. Drops baby meriono er fremstillet specifikt til babyer, og er et blødt ulgarn, der ikke klør eller kradser. Drops Baby Merino er en fantastisk garntype til babyer.

Køb baby merinould her.

 

Populære strikkekit til baby

Strikket babybluse, babybukser og babyhue

Dette skønne strikkede babysæt er perfekt som barselsgave. Du kan blot vælge det lækre baby uld i den farve du synes passer. Det Strikkekit kan nemt tilpasses afhængig af om babysættet er til en dreng eller pige.

Køb strikkekit til babytøj her. 

Babystrik: sød jakke i babyuld str. 1-24 mdr

Strikkekit til den sødeste, lune jakke strikket i det sødeste babyuld. Uldgarn holder din baby varm og tempereret.

Køb strikkekit til sød babyjakke her. 

 

Typer af uldgarn

Her er en oversigt over forskellige garntyper i uld.

Uldgarn der ikke kradser

Hvis du holder dig til de fine typer uldgarn som merinould eller alpacauld, vil du opleve at de ikke kradser, men føles bløde. Føl dig frem, når du vælger uldgarn, og husk at have i mente hvad uldgarnet skal bruges til.

Uldgarn egner sig godt til strikkeopskrifter med tøj både til babyer, børn og voksne. Et slumretæppe til sofaen i uldgarn, kan også være det rene luksus.

Strikkekit til utrolig blødt babytæppe i uldgarn

Uldgarn er dog dyrere end meget andet garn på markedet, da det er sværere at fremstille. Skal du strikke et helt tæppe, kan det derfor hurtigt løbe op. Så kan du passende overveje akrylgarn. Det er billigt garn, som samtidig er blødt og varmer dejligt.

Læs om kunstigt fremstillet garn.

Merino uldgarn

Merino uldgarn stammer fra merinofår, og er et meget blødt uldgarn, der ikke kradser. Merinould er særlig populært til at strikke tøj, der skal være direkte på kroppen. Hvis du strikker et halstørklæde i merinould, får du et lækkert blødt halstørklæde, der samtidig varmer dejligt.

Find merino uldgarn billigt her.

Strik i merino uldgarn er også  særligt egnet til babyer.

Baby merino uldgarnet fra Drops er også særlig populært til at strikke tæpper med.

 

Alpaca uldgarn

Uld fra en lama hedder Alpaca uld, eller lana uld. Det er meget blødt og fint. Vælger du at strikke i 100 % alpaka uld vil du få det blødeste resultat. Det er dog bedst til tøj eller andet, der ikke skal slides meget på, som fx sokker. Alpacen er et godt valg til en hue eller håndledsvarmer.

Find alpacauld her.

Mohair uldgarn

Mohair uld stammer fra mohairgeder. Det er et af de mest ekslusive typer garn på markedet, og det er blevet stadig mere populært henover de seneste år.

Find mohair uldgarn her.

Kashmir uldgarn

Kashmir uld stammer fra Kashmir geder, der ikke producerer særlig meget pels. Derfor er ulden også ganske dyr, og anses som en af de mest ekslusive på markedet. Den kan være en udfrodring at strikke med selv, da garnet er så fint, at det ikke holder længe til hverdagsbrug. Jeg vil anbefale i stedet at anvende baby merinould.

 

Køb billigt uldgarn på Rito til din strikkeopskrift.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *