Kunstigt fremstillede garntyper

Strik med akrylgarn og polyestergarn

Kunstigt fremstillet garntyper er billigere end garntyper fremstillet fra naturlige fibre som uldgarn og bomuldsgarn.

Det er fremstillet, så det efterligner uldens lange fibre, og man  kan derfor strikke et varmt tæppe med akrylgarn. Dog har det kunstige garn ikke det naturlige garns egenskaber, som at kunne isolere meget effektivt, samt at indeholde meget væske.

 

Om man arbejder med kunstigt fremstillede garntyper, som akrylgarn, kan næsten udvikle sig til et religiøst spørgsmål. Det er i høj grad en smagssag, om man fortrækker kunstigt fremstillet garntyper.
Akrylgarn er billigt at fremstille, og det er en dejlig nem garntype at arbejde med. Det vejer ikke meget, men har stadig varme i sig. Samtidig fås det i mange flotte farver.

Jeg synes akrylgarn har en del fordele, som er værd at nævne:

Akrylgarn giver god pasform

Akrylgarnet behøver ingen særlig pleje, eller særligt vaskemiddel. Strikkeopskrifter strikket med denne garntype er kendt for at holde pasformen selv efter mange vaske.

Akrylgarn kan bruges til at strikke tøj, huer, vanter, tæpper, puder, legetøj og meget mere.

Akrylgarn som bedste alternativ til uld

Nogen mennesker bryder sig ikke om at gå med uldgarn, uanset hvilken type uld det drejer sig om. Deres hud bliver rød og kløende. Enkelte har allergi overfor uld, og må derfor bruge andre garntyper at strikke med. Her kan akrylgarnet være et godt alternativ, da det er blødt og varmer mere end bomuld.

Uld skal vaskes skånsomt, og med uldvaskemiddel. Akrylgarn er nemt at vaske, og holder formen selv efter mange vaske.

 

Strik et tæppe i akrylgarn 

Akrylgarn er en af de bedste garntyper, hvis du skal strikke et tæppe til sofaen, da der er mere varme i end ren bomuld. Samtidig er akrylgarnet let, og dit tæppe bliver derfor ikke tungt som en ondt år.

Til et strikket tæppe skal man bruge mange garnnøgler, og det kan også gøre det fordelagtigt at bruge akrylgarn, da det er billigt.

Find garn med akryl her. 

Skal du i gang med et strikket tæppe, så skal du bruge mange garnnøgler. Der kan være penge at købe garnet i en økonomipakke med 20 nøgler. Det er vigtigt at købe garnet til tæppet samtidig, da garnets indfarvning ellers kan variere. Så risikerer du at stå med to garnnøgler, der har samme farve, men to forskellige indfarvninger – og forskellen er som regel ikke til at overse.

Jeg vil derfor anbefale at købe garnet i en økonomipakke. Mayflower Wolly er et super dejligt garn til et tæppe. Det består af 55% Uld, 30% Akry1l og 15% Alpaca. Garnet har akrylgarns fordele ved at være billigere, og ikke så tungt. Garnet bliver også nemmere at arbejde med, og kan nemmere tåle en maskinvask.

Du kan købe 10 nøgler Mayflower Wolly til 290 kr. Dvs. 29 kr. pr, hvilket er en god pris for så lækkert et garn.

Køb Mayflower Wolly økonomipakke her.

 

Strik tasker, bamser og legetøj

Alt hvad der ikke skal på kroppen, er oplagt at strikke med akrylgarn.

Drops Peak akrylgarn fås i mange stærke, friske farver.

Det holder godt, er billigt og akrylgarn fås i mange flotte farver. Modsat bomuld, holder akryl også farven trods mange vaske. Noget akrylgarn fås også i farvestrålende neonfarver, for eksempel Drops Peak.

 

Du kan også strikke en farverig hue med Drops Peak. Mulighederne er mange, og kun fantasien sætter grænser.

 

 

 

 

 

Blandingsgarn

Hvis du ikke ønsker at strikke med ren akryl, er et blandingsgarn en af de bedste garntyper. Her får du fordelene fra begge garntyper.

Blandingsgarn: uldgarn og akrylgarn

Hvis du strikker en trøje med et blandingsgarn med omkring 50% uld og 50% akryl, nylon, viscose eller andet kunstigt fremstillet garn, vil trøjen få fordele fra begge garntyper:

  • Garn der ikke kradser
  • Garn der er nemt at vaske
  • Det er billigt garn
  • Garn der er varmt

Køb garn fra Järbo Garbo i en uld / akryl blanding her.

Garnet egner sig godt til trøjer, sweatere og halstørklæder. Garnet er tofarvet, hvilket giver en unik effekt når du strikker med det.

Blandingsgarn: akrylgarn og bomuldsgarn

En blanding med akrylgarn og bomuldsgarn giver et resultat, der egner sig godt til sommer og forår, hvor det er varmere end resten af året.

En trøje eller sweater i 100% bomuldsgarn, ville blive meget tung. Derfor er en akrylgarn og bomuldsgarn en god og anvendelig garntype.

Mayflower har lavet et garn med 50% bomuld og 50% akryl, som fås i mange forskellige farver. Køb Mayflower cotten billigt på Rito.dk.

 

 

Find flere blandingsgarner på Rito.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *