Bomuldsgarn

Strik med bomuldsgarn

Bomuld er et meget brugbart garn, og er populært at anvende til både tøj, bamser, puder og tæpper. Bomuldsgarn er et blødt garn i naturligt materiale. Bomuld vokser på bomuldplanten, hvorfra det bliver plukket, og spindes til bomuldsgarn. Mere end 75 % af alt bomuld produceres i Kina, Indien, USA og Pakistan.

Godt at vide!

Bomuld vejer mere end meget andet garn, så husk at overvej at et stort tæppe i ren bomuld bliver meget tungt. Overvej i stedet at bruge et blandingsgarn med bomuld. Læs om disse nederst på siden. Strik i bomuldsgarn er ikke lige så varmt som uld, og er derfor et godt valg til forårs -og sommerstrik.

Køb billigt bomuldsgarn

En af de store fordele ved at strikke med bomuldsgarn, er at det ikke er så dyrt.

Strik smukke klarklude i bomuldsgarn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drops Paris er en af de prisvenlige varianter til 12 kr. nøglen. Garnet er produceret i et væld af farver, så der er lidt for enhver smag. Drops Paris er Oeko-Tex certificeret, hvilket betyder at det er produceret under k bæredygtige forhold for mennesker og dyr.

Find Drops Paris bomuldsgarn billigt her.  Drops Paris er en kraftig kvalitet, og der anbefales pind 5.

Drops Paris egner sig godt til strikkede karklude, grundet dets kraftige kvalitet.

Har du mod på at strikke klarklude, så er bogen “Strikkede Klude” værd at købe. Den indeholder opskrifter til de smukkeste, strikkede klude til dit køkken. Strikkede klarklude er også en populær værtinde gave.

Læs mere om strikkede karklude. 

 

Strikket babytøj

En babytrøje strikket i bomuldsgarn egner sig rigtig godt til sommerdagene, hvor der stadig godt kan blæse en kold vind.

Når du gerne vil strikke dejligt babytøj, vil jeg anbefale at du tager et kig på Babystrik på pinde 3 af Lene Holm Samsøe. Bogen indeholder de skønneste opskrifter til babyer 0-2 år. Man kan selv vælge garntype til opskrifterne, så der er rig mulighed for at strikke forårs -og sommertøj til din baby i bomuldsgarn. 

Bogen kan købse her til 128 kr. hos den online butik Strikkes.dk. Husk at du kan få 10% på din første ordre, hvis du tilmelder dig nyhedsbrevet hos Strikkes.dk

Babystrik på pinde 3 i bomuldsgarn

Viking Bamboo fåa i bl.a. denne fine rosa.

Viking Bambino ville være et godt bud til opskrifterne i Babystrik på pinde 3. Garnet består af 50% bomuld og 50% bambus, hvilket gør garnet både slidstærk og samtidig let og blødt. Garnet er derfor meget egnet til at strikke til babyer.

Husk at du kan få 10% på din første ordre, hvis du tilmelder dig nyhedsbrevet på strikkes.dk.

Find Viking Bambino her til 29kr nøglen.

 

 

 

 

Økologisk bomuldsgarn

Der er flere grunde til hvorfor økologisk bomuldsgarn er blevet mere efterspurgt. Mange bruger det til at strikke deres egne økologiske karklude. Bomuld kan vaskes på op til 60 grader, hvilket gør det anvendeligt til karklude.

Se Sådan strikker du dine egne karklude.

 

På Rito.dk sælger de økologisk bomuld fra mærket BC Alba til 36 kr. nøglen. De afsender garnet allerede samme dag som du har bestilt. De fibre, der er anvendt til garnet er i overeensstemmelse med standarter inden for økologisk bomuld.

Find BC Alba økologisk bomuld billigt hos Rito.

 

Økologisk bomuldsgarn er også populært til at strikke eller hækle babylegetøj med.

 

 

 

Bomuldsgarn 8/4

Bomuld 8/4 er et populært bomuldsgarn, hvor man skal bruge pind 3 – 3.5 mm. Det er derfor lidt tykkere end det meste andet bomuldsgarn. Den kraftige kvalitet gør bomuld 8/4 særligt egnet til at strikke kreationer som karklude, håndklæder eller grydelapper.

Drops har lavet en meget prisvenlig variant af bomuld 8/4, der koster kun 9 kr. nøglen på rito.dk. Se den her.

Mayflower bomuldsgarn 8/4

 

Det populære mærke Mayflower har også bomuld 8/4 i en dejlig kvalitet, som er billigt på kukkuk.dk til kun 10kr!. Se garnet her.

Find masser af gratis opskrifter til Mayflower 8/4 bomuld her.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *